Čtete bibli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.3.15 03:33

Tak Bibliu by mal precitat kazdy. Aby nebol za nevzdelaneho ignoranta :P

Inak ja som v knihe Job nasla silu ked som bola opustena a nestastna… Velpiesen povazujem za navod na vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.15 03:46
@e-lili píše:
@Sini ja asi chapu jak to myslis, ale nechapu proc by ji mel cist kazdy.Jak pise @Annie87, kazdy vi co je bible, ale proc by ji napr. neverici meli cist?

Tak aby si necucala jak pero z gauca, ked Ti poviem ze si truba jerychova ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.15 03:52
@Reginaa píše:
Já taky nemám problém :). Víra je dar, nedá se vnutit, naočkovat a pod. Každý má svůj čas. Znám hodně lidí, kteří kdysi tvrdili, že oni si vystačí bez Boha, byli mladí, zdraví, úspěšní, takže Ho ani ve svém životě nepotřebovali, nebo si to mysleli, ale jenom do té doby, než se v jejich životě stalo něco fatálního, nebo když šlo někomu z rodiny o život, tak mi nezávisle na sobě potvrdili, že se přistihli, jak se modlí a sami se divili, jak jim to šlo… Prostě víru máme v sobě zakódovanou a kdo Boha nezná, tak si vyrobí nějakou modlu, třeba herce, zpěváka, peníze, a pod. Ale samozřejmě respektuji tvoje názory. Od toho je diskuze, že každý napíše svůj pohled. ;)

Vsak aj toto je v Biblii popisane :P Obratenie Savla na Pavla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.15 03:55
@Froseth píše:
Nikdy jsem tuto knihu neotevřela, čistě z principu. A ani nikdy neotevřu, jakékoliv náboženství je mi proti srsti. Nepřijde mi, že bych byla o něco ochuzená, přečetla jsem myslím dostatek kvalitnějších knih, než jsou nějaké vymyšlené pohádky jménem Bible :)Ale když to někoho baví číst, tak je to čistě jeho věc, je mi to fuk, pokud mě s tím neotravuje ;)

Nikdy v zivote si neprecitala ziadnu rozpravku, ziadne sci-fi, ziadnu fantasy? Ty jo, ja si ani nedokazem predstavit tak vyspely mozog, co sa rozpravkami, sci-fi, fantasy a nicim podobnym neobtazuje, a cita ciste len kvalitnejsiu literaturu nez je Biblia :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
7.3.15 06:54
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak aby si necucala jak pero z gauca, ked Ti poviem ze si truba jerychova ;)

jaji cetla, ale davno a asi blbe.. pac cucim 8o a netusim… :mrgreen:

A o lidech co necetli bibli si rozhodne nemyslim, ze jsou nevzdelani ignoranti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
7.3.15 07:01
@Reginaa píše:
Já taky nemám problém :). Víra je dar, nedá se vnutit, naočkovat a pod. Každý má svůj čas. Znám hodně lidí, kteří kdysi tvrdili, že oni si vystačí bez Boha, byli mladí, zdraví, úspěšní, takže Ho ani ve svém životě nepotřebovali, nebo si to mysleli, ale jenom do té doby, než se v jejich životě stalo něco fatálního, nebo když šlo někomu z rodiny o život, tak mi nezávisle na sobě potvrdili, že se přistihli, jak se modlí a sami se divili, jak jim to šlo… Prostě víru máme v sobě zakódovanou a kdo Boha nezná, tak si vyrobí nějakou modlu, třeba herce, zpěváka, peníze, a pod. Ale samozřejmě respektuji tvoje názory. Od toho je diskuze, že každý napíše svůj pohled. ;)

Nerikam ze se to stat nemuze, to zhodnotim na sklonku zivota.

Je mi jen 25.. fatalnich veci se mi stalo az prilis, rekla bych.
Zatim to moc jednoduchy nebylo a nikdy to nebyl Buh na koho bych se obratila.

Pravda diky te posledni „tragedii“ mam syna. A ptavda je, ze o bibli, bohu std ho informovat budu, aby chudak nebyl za ignoranta a vola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
7.3.15 07:09
@Reginaa píše:
Diskuze není hádání se :).To by bylo na dlouhé povídání. Tahle planeta je ve vzpouře vůči svému Stvořiteli. Kdysi tady byl Ráj, než se lidé nechali oklamat od Ďábla. To byl kdysi jeden z nejhezčích andělů/podle Starého zákona/, ale přemohla ho pýcha, chtěl být jako Bůh, stáhl do vzpoury část nebeského zástupu. Pak byla válka v nebi a Satan/Ďábel/ a jeho andělé/pak už jsou nazýváni démony/ byli svrženi do této oblasti. Aby Bůh nezničil s nimi i nás, lidi, protože odplata za hřích je podle Božího zákona smrt, tak poslal jako výkupné za nás všechny svého Jednorozeného Syna, Ježíše Krista. On to už vyřešil, ale ještě se musí některé věci stát. U Boha je jeden den jako tisíc let. Protože tady zatím existují dva duchovní světy, ten dobrý, i ten zlý, který se snaží zničit všechno, co Bůh stvořil a vtahnout do záhuby co nejvíc lidí, tak proto to tady vypadá tak jak to vypadá/zatím/, než se znova vrátí na tuto zemi Ježíš Kristus a pak bude Boží Soud. To netvredím já, to je napsáno v Bibli… :roll:

Zrovna toto kdyz si prectu mi prijde hrozne fanaticky a smesne :nevim:

Buh, dabel, vecne zatraceni, soudny den…

Cimdal vic su zvedava, co me v zivote ceka a jak budu mluvit za 10,20,30 let.

Ted su namistrovany kure co vi vsecko nejlip a snedlo svet - samozrejme s nadsazkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
7.3.15 07:24

Nevěřím v boha, ale věřím, že je něco mezi nebem a zemí a na Bibli se chystám. Mám v podvědomí pár otázek tak třeba najdu odpovědi tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.3.15 07:29

Četla jsem hlavně Starý zákon. Líbí se mi a moc mi pomohl při rozhodování, zda se stát křesťankou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
7.3.15 07:29
@roto píše: Čtete Bibli? A proč ano nebo ne?

Bibli doma máme, dokonce v několika verzích. Čteme ji, je součástí mého života už od dětství. Příběhy o tom, jak Mojžíš vyvedl Hebrejce z Egypta a král David zabil Goliáše atd., mám vpálené do paměti na věčné věky :lol:

• Citovat
  • Upravit
7.3.15 07:47
@e-lili píše:
jaji cetla, ale davno a asi blbe.. pac cucim 8o a netusim… :mrgreen:A o lidech co necetli bibli si rozhodne nemyslim, ze jsou nevzdelani ignoranti :nevim:

Ja si to myslim o tych, ktori su hrdi na to, ze bibliu necitali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
7.3.15 07:56
@svycarka píše:
@blecha72 on ne, ale lidi co ho budou upravene presentovat a presentuji.

to platí i o „křesťanech“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.3.15 08:07
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja si to myslim o tych, ktori su hrdi na to, ze bibliu necitali.

A já zase o tě, kteří ji četli a nepochopili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
7.3.15 08:21
@Poison Eve píše:
Je to bestseller, tak jsem ji precetla :lol:.Osobne seznameni se s ni povazuji za zakladni vzdelani nasi kultury pro jeji vyznamovy presah za ramec samotne viry.

Bohuzel vetsina si mysli, ze je to pro nabozenske fanatiky, tak ok k tomu neni co rict :nevim:…jak jsem psala, take to povazuji za zakladni vec, kterou by clovek mel mit v podvedomi a trosilinku znat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
7.3.15 08:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat