Psychicky na dně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
7.3.15 07:30

Dvouleté dítě už dokáže pochopit (i za cenu chvilkového řvaní a rozčilování), že teď musí máma dělat něco jiného. Takže bych trochu přitvrdila v určování hranic - nenechat se tahat od linky a prostě nádobí umýt (dítěti přistavit židli a nabídnout, že se může koukat nebo pomáhat), vytahané věci společně uklidit (třeba i jen do papírových krabic, pokud chybí klasické úložné prostory), naučit dítě, že některé věci se prostě netahají. Další variantou je co nejčastější pobyt venku - tím pádem nebude mít prostor dělat doma bordel.
A pokud má muž menší toleranci k bordelu než ty, tak ať přiloží ruku k dílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.3.15 07:38
@micha.bello píše:
@kattkka: Nektere zeny nejsou uklizeckami jako Treba Ty. Vis co moc nechapu, proc mas potrebu nekomu Psat tyhle veci, Citis se pak jako pani Dokonala? Neco ve smyslu: „Ja vsechno zvladnu na 120 % a kdo ne, ten je Nekde hluboko pode mnou?“ :think:

A proc by to napsat nemohla? Ja s Kattka souhlasim, nerikam, ze musi mit doma extra uklizeno ale to co popisuje zakladatelka mi taky prijde jako lenost.Ok,je tehotna ale to neznamena ze je nemocna preci aby meli doma to conpopisuje. Manzela chapu, taky by mi tohle vadilo a s jednim ditetem to neni tezke uklidit.
Jak pise, doma k tomu nebyla vedena a proto se ji to zrejme nechce delat ale to je spus vymluva nez omluva pro tohle chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
7.3.15 07:44

Ale to neni Tvuj ani Katcin problem, ze tak zije. Mne pripada plno lidi a holek tady na emiminu strasne kritickych k ostatnim. Mne by zajimalo, jestli dokazete byt kriticke I samy k sobe, kdyz k ostatnim je to tak snadne. Ono nekdy staci byt k druhym vic empaticky… Jenze z nekterych citim plno negativity a nepochopeni. :nevim:

@Aishenka píše:
A proc by to napsat nemohla? Ja s Kattka souhlasim, nerikam, ze musi mit doma extra uklizeno ale to co popisuje zakladatelka mi taky prijde jako lenost.Ok,je tehotna ale to neznamena ze je nemocna preci aby meli doma to conpopisuje. Manzela chapu, taky by mi tohle vadilo a s jednim ditetem to neni tezke uklidit.
Jak pise, doma k tomu nebyla vedena a proto se ji to zrejme nechce delat ale to je spus vymluva nez omluva pro tohle chovani.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
7.3.15 07:50

Tři dny nemyte nádobí je hnus. Není mozne si nenajit za tři dny čas. Dítě přes den nespí ani na chvilku? Já jsem vždycky poledni spánek využívala k úklidu. Stejne tak večer. V 8 do postýlky, hodinu věnovat domácnosti a pak čas pro sebe. Nepořádek jsme nikdy neměli. A dvoulete dite by už melo reagovat na nesmíš to dělat. Zkus byt k diteti duslednejsi. Také si musí vydržet hrát chvilku samo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.3.15 07:56

@nozu : mam taky zive dite a to opravdu hodne. Takze tu kombinaci znam. @micha.bello : nejsem dokonala. Ale 3 neumyty nadobi je opravdu hnus :poblion: :poblion:. A ze jsem to napsala ostreji napsala. Nestydim se za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
7.3.15 07:57

Celou diskuzi jsem nečetla, takže k zakladatelce:
1.taky nemám stoprocentně naklizeno, zrovna ted se mi dopralo prádlo a mě se fakt strašně nechce to jít věšet, ale jako 3dny neumýt nádobí? 8o To už je snad moc ne?
2.Pokud nezvládáš, zapřáhni manžela, případně popros někoho o pomoc, ale myslím si, že by ses měla už naučit to zvládat sama, když už jste si museli pořídit druhé :nevim:
3.dvouletačku mám doma, je to hysterka vzteklá, ale prostě uklidit a uvařit občas musím a fakt se jí neptám :pocitac: To jí nemůžeš na chvíli pustit pohádku, nebo nějaké písničky, dcerka vždycky když uklízím, tak tancuje :mrgreen: A hlavně by si měla zvyknout, že zanedlouho se už vše nebude točit kolem ní!

A ted tak nějak všeobecně, ženský co Vás vede k tomu si bezprostředně po prvním dítěti pořídit druhé a zvlášt, když nejsou finance a u zakladatelky ani možnost to fyzicky a psychicky zvládnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.3.15 07:59
@micha.bello píše:
Ale to neni Tvuj ani Katcin problem, ze tak zije. Mne pripada plno lidi a holek tady na emiminu strasne kritickych k ostatnim. Mne by zajimalo, jestli dokazete byt kriticke I samy k sobe, kdyz k ostatnim je to tak snadne. Ono nekdy staci byt k druhym vic empaticky… Jenze z nekterych citim plno negativity a nepochopeni. :nevim:

Jsem kriticka i sama k sobe. A to ji mam za to ze ma neumyte nadobi zakladatelka poplacat po ramenach? :potlesk: :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.3.15 08:00
@micha.bello píše:
Ale to neni Tvuj ani Katcin problem, ze tak zije. Mne pripada plno lidi a holek tady na emiminu strasne kritickych k ostatnim. Mne by zajimalo, jestli dokazete byt kriticke I samy k sobe, kdyz k ostatnim je to tak snadne. Ono nekdy staci byt k druhym vic empaticky… Jenze z nekterych citim plno negativity a nepochopeni. :nevim:

Zakladatelka zalozila diskuzi s tim, ze vi, ze takhle to neni dobre. Pokud ma clovek jiny nazor musi s nim pocitat. Neprijde mi, ze by tu bylo od nas napsano neco extra kritickeho ci dokonce zleho.Ani jedna z nas nenapsala, ze jsme dokonale ;) Ja mam sve chyby a vim jake ale uklizeno mam, na MD jsem mela. Pravda, ja jsem typ ktery by v neporadku ci spine zit nemohl.

Příspěvek upraven 07.03.15 v 08:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.3.15 08:01
@Aishenka píše:

Presne tak proste nejaky nepořádek se najde. Ale provizorni který se uklidi i v prubehu. Ale vim, ze když mi někdo dojde na navstevu tak se nemusim stydet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
7.3.15 08:10

A ten chlap kdyz to nadobi vidi udela co? „Mareno, Bez umejt konecne to nadobi!“ :think

@kattkka píše:
@nozu : mam taky zive dite a to opravdu hodne. Takze tu kombinaci znam. @micha.bello : nejsem dokonala. Ale 3 neumyty nadobi je opravdu hnus :poblion: :poblion:. A ze jsem to napsala ostreji napsala. Nestydim se za to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.3.15 08:16
@micha.bello píše:
A ten chlap kdyz to nadobi vidi udela co? „Mareno, Bez umejt konecne to nadobi!“ :think

Jeji muz vydelava chodi do práce. Ona je doma ocividne nezvlada nic. Treba kdyby mela pouklizeno tak i ten muz by pomohl…Ale když na to zakladatelka ocividne kasle tak se mu nedivim. ;).Taky b ych ji to rekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.3.15 08:23
@micha.bello píše:
A ten chlap kdyz to nadobi vidi udela co? „Mareno, Bez umejt konecne to nadobi!“ :think

nevíme co její muž dělá za práci ale jestli se nepletu tak psala, že je celý den pryč tudíž se vrací večer? To by opravdu chlap měl po celodenní práci přijít domů a ještě umývat nádobí? A to z toho důvodu, že jeho žena není schopna to umýt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
7.3.15 08:23

Zakladatelko jš3m na tom podobne, jsem bordelar, mám skoro triletaka a jsem těhotná, nemáme moc úložných prostor, manžel snad nonstop v praci…
ALE naučila jsem se to zvládat :nevim:
Dítko prudi neustálé, ale prostě občas počká, některé skřínky jsem opatřila pojistkou proti dětem…některý nábytek - mám rada staré věci, jsem sehnala třeba jen za odvoz, natrela, manžel vykoval madla a je to
Pravda mám mycku, kam narvu úplně všechno snad krom palicky na maso a mám susicku…

Dala jsem si za úkol, že prostě kuchyně musí být každý den naklizena, je to takove srdce, hlavní místnost baraku a pak už ty hračky, semtam hadry v ostatních pokojích neni nic hrozne…

Jo a teda byla bych na dítko přísnější a že vím jaké je to mít doma palicate, urvane dítě…

Nikdy nebudu mít úplně naklizeno, nejsem ten typ, ale tak, že když návštěva zavolá že za 20 min přijede, abych se nemsela stydět…

Jo a mám ještě dva psy, kočku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.3.15 08:25
@kattkka píše:
Jeji muz vydelava chodi do práce. Ona je doma ocividne nezvlada nic. Treba kdyby mela pouklizeno tak i ten muz by pomohl…Ale když na to zakladatelka ocividne kasle tak se mu nedivim. ;).Taky b ych ji to rekla.

Já myslím, že můj manžel je tolerantní, na pořádek není vysazený tak jako já ale tohle kdyby měl doma tak si myslím, že brzy by u nás bylo hodně dusno.
Si pamatuji jak za bezdětných časů mi říkal, že to až někdy přeháním… Pak byl na návštěvě u známého a jeho přítelkyně. Říkal, že se bál vypít kafe když viděl tu špinavou kuchyni a když si šel umýt ruce raději se utřel do kalhot než do špinavého ručníku… Pak mi doma říkal, raději větší pořádek než toto, to je hnus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.3.15 08:27

@Aishenka : mam to podobne. Me to říká i tedkom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie