Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@renda81 Muž je právě hrozně čistotný tak z toho doma kvete. O to víc mě to štve. je ale dost zaměstnaný, nemá moc času doma pomáhat. Když má čas tak se do toho pustíme spolu a za den je vygruntovánoNebo hlídá a mám čas uklízet, ale není to moc často…
Hrozně by mě zajímalo jaký na to, že jsem taková lemra přes úklid má vliv to, že jsem nikdy doma s rodiči nemusela hnout prstem…
Já nevím, já teda doma taky uklízet nemusela a co bydlim sama-devet let, tak mám furt vygruntovany, nesnesu bordel, máme kočky a dvě děti, takže bordel bývá, ale kazdej večer nebo před odchodem ven musí byt uklizeny, dycky říkám, kdyby přišli zloději, at se nemusím stydet
ale je rozdíl mít dva plus jedna panelák a barák, to bych asi s deckama, učením a zahradou a zvirectvem (zvířat bych na baráků mela plno
)nedávala tak lehce jak ted…každopádně, nemusí s mít vše porad na svým místě, dítě bordel udělá raz dva, ale hlavně čistota je důležitá, koupelka, záchod a kuchyň by měly byt uklizeny a čistý furt
nedokazu si představit tři dny nemyty nádobí…u nás se umyva každém hrnek hned…ale třeba ještě nemám letos umyty okna
když byla mala hodně mala, uklizela jsem večer, jak usla a to bývalo kolem desáté a byla hrozné živý dítě, pres den me nenechala nic…ted ma skoro šest, tak už si „uklidí“ sama, jako že hračky nahaze do postele a já to pak rovnam
a máme dvouměsíční holčičku, takže ten pravém Saigon me teprve čeká, az začne lozit ona…to bude zas všechno vyhazeny… ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem V první rade chci udrzovat obyvak a kuchyn tak abych se nemusela stydet kdyz prijde návštěva. Asi je to trapný, ale napisu si rozvrh na tyden, co ktery den udělám. Věřím ze kdYz se do toho pustím tak pak ani nebude potreba delat spoustu veci najednou…
Trapný to vůbec není, dokonce si myslím, že ten rozvrh je základ úspěchu pro člověka, co zatím systém nemá. A rozhodně nebudeš sama, kdo má uklízecí rozvrh. Já mám třeba seznam na velkoúklidy typu vánoční, kdy dělám činnosti, ke kterým se běžně nedostanu (včetně probrání obsahu skříněk, drobné opravy, výroba dekorací atd.), akorát ho nikomu neukazuju, aby si lidé nemysleli, že jsem magor
Tak mám i celkem představu, jak si to časově rozvrhnout.
Taky se mi osvědčilo si dělat jakoby zaměřené dny či týdny - že si třeba pondělí zvolíš za „kuchyňský den“, úterý za „zahradní den“, atd. a věnuješ dané lokalitě nejvíc pozornosti. Tak se nestane, že začneš v jedné půlce bytě něco a odběhneš do druhé části, obojí zůstane nedokončené, a člověk je z toho zdeptaný, protože za sebou nevidí žádný výsledek.
@Anonymní píše:
@jdukolem V první rade chci udrzovat obyvak a kuchyn tak abych se nemusela stydet kdyz prijde návštěva. Asi je to trapný, ale napisu si rozvrh na tyden, co ktery den udělám. Věřím ze kdYz se do toho pustím tak pak ani nebude potreba delat spoustu veci najednou…
ten rozvrh je náhodou super nápad… piš si tam i časy - třeba jen příklad: od 18:00 do 18:30 nádobí… a vlak přes to nejde.. žádný jsem unavená nechce se mi mám chut na kafe.. ne prostě je čas nádobí..ono ti to časem přejde do krve…pokud tě k tomu nějakému systému nevedli doma tak to bude ze začátku „bolet“ ale dá se to navyknout..
@Anonymní píše:
@Aishenka To je fakt docela si me pobavila…Ona je taky domacnost a domacnost ze? Holt tech 200 m2 plus velkou zahradu nestiham no
@kattkka Tak šestileté dite uz bych nenazvala zrovna prtetem…
Tebe bych nechtela potkat na tisnove lince s zadosti o pomoc. ![]()
@kattkka píše:
Jsi trapna. Takze bordel ti prijde normalni.![]()
![]()
![]()
A kdyby byla jedn akolegyne ono nas bude vic kdo s dili nazor o zakladatelcine lenosti.viz jine prispevky.
bez se lecit.
@Anonymní píše:
@berry4 V malém byte jsem problém nemělaNemyslim si ze nejak útočila, jen kecy o tom ze odejde chlap si mohla odpustit
Nechapu jak nekdo tohle muze z par vet usoudit…
@jdukolem Ted překonat to bolení a pujde to
@magion Tematicke dny jsou fajn nápad
No otázka zní, jestli v malém bytě bez dítěte, nebo ve stejné situaci, jakou máš ted´ ![]()
No Ono Kattkaa to asi nenapsala zrovna moc štástně, asi tak nějak reagovala na Tebou zmíněnou větu v úvodu, kde píšeš, že dítě vám už i tak narušilo vztah.
A ted´si vem, že to budeš mít ještě jednou, tvoje „neschopnost“ udržet dům, jak jsi psala, tohle je i jen jeden z problémů…
Ono záleží, jak ten tvůj muž je třeba i na tohle citlivý, všechno souvisí se vším, že.
Mému je to třeba úplně fuk, zbystřil by asi až ve chvíli, kdy by na sebe neměl ani čistou ponožku a spal by v chlívě, jiný i tento technologický „nedostatek“ své ženy bere jako neschopnost. Její neschopnost.
A spousta věcí spolu souvisí.
Ve všem by měla být tak nějak nějaká rovnováha.
Nic nepřehánět, ale ani nezanedbávat.
Nebavím se jen o uklízení… ![]()
@Anonymní píše:@ixule Nad školkou taky přemýšlíme, aespoň na jeden den v týdnu
fakt je to super (y) já s malým nestíhala absolutně nic, i ten druhý byl chudák šizený, jen přebalit, najíst a honem se zase věnovat staršímu, ze dvou dnů v týdnu jsme to dali na 3, chodí po, st, pá a super
mám čas na miminko, úklid, vaření i na sebe
to jsem s tím prvním neznala, je fakt hodně divoký, druhý je taky lumpík, ale v normě, tak se to dá ![]()
Jinak jak jsem četla (nedočítala jsem vše), myčku máš, sušička je bezva věc, pořídili jsme ji když se narodil první syn, nevím, jak jsem bez ní mohla žít ![]()
Dobrý den,
na eMiminu jsme pro Vás nově otevřeli Kineziologickou poradnu. Ptejte se na otázky týkající se příčin fyzických i psychických potíží miminek, předškolních dětí, dětí školou povinných, maminek i ostatních dospělých.
Zdravíme ![]()
Tým eMimino.cz
@Aishenka konecne konstruktivní příspěvek, diky