Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem Asi se mrknu alespoň po někom kdo by třeba umyl okna v domě nebo tak… To jsou práce, které už nezvládám vůbec. Obávám se, že až vyleze sluníčko a zasvítí do oken tak už ani neuvidíme ven…
No právě, kdyby měla každá věc své místo tak by to třeba nějak šlo, ale takhle je to prostě strašný
odkud jsi, jistě najdeš maminku co si ráda přivydělá a umeje ti okna proč né, není za co se stydět, budeš i víc v pohodě a né vynervovaná.
@renda81 Většinou jí dám to co mám já - houbičku a hrnec (čisté samozřejmě) ať myje taky, jenže ona tam chce vodu a jar. Když peču dám jí mísu a vařečku, jenže drahoušek tam chce to těsto!! Asi se z ní jednou fakt zblázním ![]()
Vysvětlovat se snažím, občas to zafunguje, alespoň na chvilku. U nás je to zas mamááááá ![]()
Snad se to časem zlepší… A nepište mi že ne! ![]()
@renda81 Teď mě napadlo, že vlastně jednu co chodí mýt okna znám, asi toho fakt využiju…
@vodolejka Máš myčku? Všechno tam fakt dát nejde… Kdybych jí neměla, tak bych byla asi úplně v háji.
@Anonymní píše:
@vodolejka Máš myčku? Všechno tam fakt dát nejde… Kdybych jí neměla, tak bych byla asi úplně v háji.
já myčku taky nemám, bohužel mám malej byt a v kuchyni mám pračku, ale jednou až budu mít svojí rezidenci myčka bude první co tam musí být
![]()
@renda81 Já si to už dnes bez myčky neumím představit
Asi jsem pěkně zpohodlněla
Ale schvaluju-v novém myčka nesmí chybět ![]()
Mám mycku a dam do ni 99 procent věci, zbytek zabere umýt max 5 minut a to me moje dvě děti 1,5 a 3 roky staré prostě od drezu neodtahnou
já myslela, zemycku nemáš a jestli mas, pak nechapu 3 dny staré nádobí ![]()
@vodolejka píše:
Mám mycku a dam do ni 99 procent věci, zbytek zabere umýt max 5 minut a to me moje dvě děti 1,5 a 3 roky staré prostě od drezu neodtahnoujá myslela, zemycku nemáš a jestli mas, pak nechapu 3 dny staré nádobí
s tou myčkou jsem to pochopila jako ty, myslela jsem že ji nemá, protože opravdu většina se dá do ní, pak co se musí umýt růčo je minimum
![]()
@vodolejka Tak to máš dobrý… Já dělám malé dost kaše a třeba od toho to fakt musím umýt v ruce, stejně tak dřevěná prkýnka, velké hrnce…
Neřekla bych, že šéfuje, ale je pravda, že je to strašnej diktátor ![]()
A co pani na uklid? Na hlidani? Ulozne prostory muzes docasne nahradit krabicemi, boxy, textilnimi vaky. Zapojit manzela, rodinu, do uklidu, do hlidani. Podle me to se chce jednout hecnout a pak se snazit udrzovat, neodkladat. Dceru posad na linku, dej ji houbicku do ruky a umyj nadobi.
Vis, rekni si, co budes delat, az se narodi druhe mimco
to bude dvojbugr, budes hlidat, at starsi neco neprovede a uklid uz se nebude dat odkladat
zkus se namotivovat. Uklidim = koupim si cokoladu/casopis/nove boty…
Zkus si nejdřív vyřešit ty odkládací prostory. Taky máme par kousku nábytku zadarmo od známých, nebo rodiny. Tak mám kam rovnat věci např. na chodbě a v ložnici. Taky jsme opravili starý dům a nábytku nemáme zatím tolik.
No a okna jsem nemyla rok.
Máme jich tolik a tolik další práce, ze jsou to poslední, co mne stresuje. Osvědčilo se mi uklízet pravidelné v patek dopo a sice nemám nalestenej barák, ale aspoň se donutim fakt uklidnit to hlavní. Jinak pomoc na úklid MIT budu od dubna, az půjdu na část. úvazku do práce. To si radši pohraju s malou, než porad dokola uklízet. A úklid mne nebaví a kolikrát ani nemám sil, neb hlídání taky skoro žádný a moc toho nenaspim. Naštěstí je dceři už 15mes a docela se s ni už i da něco udělat. Sice mi vypíná lux, nebo hází balónky do kyble z vodou pri vytirani, ale předtím mi porad visela na nohou, a to jsem pořádné neuklidila ani náhodou. ![]()
Jsem na tom podobně a je fakt, že období těhotenství bylo nejhorší
mladšímu už je skoro rok a dost nám pomohlo, dávat staršího na pár dní do školky, i když do soukromé, tak jsem za to hrozně ráda ![]()
Zakladatelko teď mimo úklid, neskákej podle toho co malá chce, protože až se mimčo narodí - jo bude žárlit, ale aby ho pak nesnášela, protože už na ní nebudeš mít tolik času jako před tím. A její chování bude ještě horší, bude si vyžadovat víc a víc pozornosti. Takže jí ve všem nevyhovujte, a prostě teď se uklizí, teď se myje nádobí, aby jsme měli z čeho papat.
![]()
Ja byvala docela bordelar, manzel si me vycvicil. Ted jsem zavisla na tom pocitu, kdyz se rozhlednu a vse je na svem miste. Jen bylo potreba si ve vecech udelat rad, naucit deti, at se nemotaji pod nohama, opravdu nic neodkladat, uvarim v hrnci, hrnec hned oplachnu, at tam nic nezasycha… No a hlavne premoct tu. pocatecni nechut.