Psychika u neplodnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mal
3821
10.7.11 20:41

Pudloslavo,asi je pravda,co píšeš těmi léty.Tomu fakt věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
11.7.11 10:59

No ta hlava tam možná hraje nějakou roli,ale já si myslím,že pokud máš chlapa a ten má alespoň nějakou spermii a ty máš dělohu,vaječník a vejcovou(píšu schválně jednotná čísla)tak ta šance tu je vždy,ikdyž lékaři říkají něco jiného. :think:
Já po tom potratu začala brát Femibiom 800 a pít Aloi a chlap bral vitamíny a pil taky Aloi a za 8 měsíců se zadařilo přirozeně a nikdo neřekne jak je to možné.A to na prvním spermiogramu nám bylo řečeno,že to nebude ani na IVF byla tam jedna živá spermie a přemýšleli jsme nad dárcem.
Plně vás holky chápu co prožíváte,život je prostě jedna velká otázka a někdy se odpověď najde jindy ne,ale hlavní je aby člověk neztrácel naději :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.7.11 11:46

Ahoj holky, zdravím, bojím se, že právě u mě hraje psychika dost velkou roli. Snažili jsme se s manželem asi rok, pak jsem měla pauzu kvůli psychickým problémům (ale bylo to kvůli jiným věcem, ne kvůli tomu, že se nám nedaří mimino). Teď už jsem se celkem dala do pořádku a už zase rok na tom „makáme“, ale když se nám to měsíc za měsícem nedaří, tak to moc na pohodě nepřidá. Nemyslet na to, to fakt nejde… Kolem mě už skoro všichni mají děti anebo aspoň na cestě, je to psycho a navíc si připadám hrozně, když jim závidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.7.11 11:50

Jo, ještě jsem chtěla napsat, že jsme si zatím nechali dělat jen základní testy - já to mám v pořádku, manželovy spermie jsou trochu málo pohyblivý, ale doktor mi řekl, že i tak by se to mělo povést přirozenou cestou. To bych moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.7.11 14:06

Jabi, to že těhulám závidíš je přirozené, nic si s toho nedělej.

Příspěvek upraven 16.07.16 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.7.11 14:53

Emi, je mi moc líto, co se ti stalo. Bohužel pro tohle ostatní většinou nemají pochopení, jak už tu někdo psal - kdo nezažil, nepochopí… Já si ničím tak hrozným neprošla, zatím se nám prostě „jen“ nedaří. Ze začátku jsem si říkala, že budu trpělivá, ne každému se to povede hned, jenže už to trvá dlouho, mně je 29, ale manželovi bude 35 a má pocit, že už začíná být starej. Jsme z toho oba nešťastní. Teď ohlásil brácha „radostnou novinu“ a já mu to snad ani nedokážu přát, jen přemýšlím, proč se to někomu povede na první štrejchnutí trenkama, a jinej musí podstoupit takový martýrium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.7.11 15:25

Jabi, já si taky dovedu představit jak ti je při snažení, my jsme se ale po tom mimoděložním snažili 10 měsíců, než se zadařilo to zamlklé tehotenství. Prvních pár měsíců jsem měla pocit, že se nic neděje, vždyť se to hned povést nemusí. Ale později každý další neúspěšný měsíc hlubší a hlubší beznaděj. Při prvních příznacích menzes pláč, zoufalství a s odezněním MS nová naděje, která končila novým zoufalstvím. Pokud ses dívala do mého podpisu, tak já už dvě velké děti mám, ale i tak mě to hrozně bolí. A někdy jsem taky naštvaná, že nekomu osud přeje a u jiného zkouší trpělivost, co vydržíme. No nevím, kolik toho ještě vydržím. Ale asi dost, nic jiného totiž mě nezbývá.Ale také jsem si vědoma toho, že na třetí dítko jsem si vzpoměla pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
11.7.11 20:13

Holky,já už nikomu těhu nezávidím.Už mě to přešlo.Ale nikdy nejsem šťstná,že oni jo a my ne.To je jasný.Vždycky,když něco takovýho nastane,tak si to ořvu doma sama nebo přítelovi na rameni.
Taky mě vadí,jak je každej chytrej a říká,,musíš na to přestat myslet,nevzdávat to,musíš bejt silná a podobný řeči.Nikdy na to nepřestanu myslet a nikdy nepřestanu brečet,když dorazí menstruace,prostě nikdy.A vím,že ty hnusný měsíčky budu nenávidět dokud je budu mít.
Snažím se teď to mimi odsunout někam ,,dozadu" snad se mi to povede.Mám bezvadnýho partenera,máme se moc rádi,tak alespoň toto mi vyšlo.Moc si toho vážím.Tak bych zase ráda dostala ten náš vztah někam jinam než je ovulace a plodné dny,IVF a IUI…už mě to fakt nebaví a přítele taky nee.
Holky těhulinky tady,jsem moc ráda,že jste nad tím vším vyhrály :huban: a my netěhulindy teprv vyhrajem,někdy,snad… :pankac: :cert:

Příspěvek upraven 12.07.11 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.7.11 08:05

Ahoj holky, já už se o tom radši s nikým z okolí nebavím. Nestojím o to, aby mě moje kamarádky, který už děti mají, utěšovaly, že to určitě jednou přijde. A nechci poslouchat historky o tom, jak to někdo vzdal, přestal na to myslet, a hned se to povedlo. Musím teda říct, že se navzájem hodně podporujeme s manželem. Ale štve mě, že se pak člověku smrskne život jenom na snažení. Teď bych si chtěla užít léto a trochu to pustit z hlavy a pak se uvidí… Jednou to musí přijít, musíme vydržet!
Emi, to věřím, že to bolí, ale aspoň už se vám to někdy podařilo. I když chápu, že teď to pro tebe asi útěcha není. Na tvůj podpis jsem se nedívala, nevím, co to je, jsem tu nováček. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
12.7.11 13:05

Jabi, nahoře pod nadpisem Psychika u neplodnosti klikni na Zobrazovat podpisy. Jinak kdyby sis chtěla vytvořit svůj podpis, tak to se nastavuje na tvém profilu.

Příspěvek upraven 16.07.16 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.11 22:26

Emi, díky za návod, co se týče podpisů. Trochu jsem nestíhala, v práci ani doma, tak odpovídám až teď.
Já jsem si právě říkala, že sice se nám zase nezadařilo a navíc se dozvídám samé novinky o těhotnících příbuzných a známých, takže nic moc… ale začíná léto… a tak bych si mohla trochu užívat, odložit to všechno až na podzim. Tak uvidím, jestli se mi to podaří, když o tom tak hezky a pozitivně píšu. :mrgreen: Každopádně v srpnu vyrážíme na dovču do Francie, moc se na to těším a třeba oba přijdeme na jiné myšlenky. Tak přeju, ať se to povede i tobě, aby sis užila léta a nabrala nové síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.11 22:48

ahoj, totez u mne. jak jsem na to myslelaa prala si to, 4 roky nic. pak jsem si rekla ze je mi to fuk, a najednou jsem byla tehotna.

psychika ma rozhodujici roli, doktori nevedi proc, ale opravdu to tak funguje. jak nejsi v pohode, neco se tam deje spatne. zapomen ta otehotneni a uzivej zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
16.12.13 07:10

Jak to tady čtu tak asi těhotná fakt nebudu nikdy, protože je to začarovaný kruh. kolikrát jsem to už vypustila že jsem na dítě nemyslela x měsíců a opravdu si užívala všeho kolem ale nikdy jsem to pořádně nevypustila z hlavy nebo to snad jde? příčina je u nás neznámá a moje psychika mi opravdu dělá starost jsem hodně citlivý člověk a všichni (teda pár lidí kteří vědí - jinak to tajím) i říkají že je to mojí psychikou což mi taky nepřidává a já nevím jak z toho ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.13 13:00

potize s otehotnenim

Kdysi pred 16 lety jsem nemohla otehotnet, laparoskopie, zpruchodneni vejcovodu, ale i potom leta nic, absolvovala jsem detoxikaci u dr jonase a pote hned otehotnela. pred druhym otehodnetnim pomohly specialni cviky na uvolneni panevniho dna dle Dr. Mojzisove. Ta mojzisova ocividne funguje, zrejme se tam zvysi prokrveni a tim sance na uhnizdeni vejce. zkusila bych to, na netu je mozno najit cviky. Zakup k tomu caj z rostliny Frauenmantel, nevim ted jak je to cesky, pij caj 1 krat denne, normalizuje to hladiny hormonu a dela to zazraky. kombinace fraunmantel a mojzisova je tak na 80 % uspech do 2 let. odzkouseno v praxi, ve 43 letech mam ted 1,5 rocni mimi a jeste jedno 16 ti lete mimi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
16.12.13 14:07

@zuzana12353 zní to dobře a nenašla by jsi mi co je to ta bylinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí