Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co Moravský kras nebo nádherná ZOO Lešná u Zlína? Hezky je taky ve Velkých Karlovicích, hotel Horal má pěkný wellness. Vyjmenovala jsi toho tolik, že absolutně nevím, co pořádně poradit. ![]()
@Anonymní píše: Více
No když jste zvládli Brno…
Polský Těšín má hezké historické centrum a dá se vylézt na Piastovskou věž, aspoň myslím. V Bystřici nad Olší bylo taky nějaké wellness koupání, co si pamatuju. Jsem už z tohoto kraje 25 let pryč. Hostýn?
@lucad77 píše: Více
Já jsem nepsala dotaz. Ale cesta do Zlína je několik přestupů, když bude zpoždění jednoho vlaku, budeš cestovat celé dopoledne jednu cestu ( k tomu ještě ze Zlína do Lešné busem). Brno je snadné, sedneš v Ostravě na Regio a jedeš rovnou tam.
Ano, v ZOO jsme byli i v Olomouci. Byli jsme v Olomouci, Ostravě, Praze, Hradci Králové a Jihlavě. Bobovku známe, byli jsme 2×. Mladší to tam miluje, ale starší právě ne, na tu dráhu vloni odmítla jít. Skalku znám jen jako zimní areál - je to tam i pro větší děti?
Nevím, odkud přesně jsou. Ale je pravda, že to zvládnutí v jeden den a absence auta je dost náročná podmínka, když už člověk kdeco v bližším okolí sjezdil. ![]()
tak jsou tam takové ty velké síťové průlizky, docela vysoké. K tomu nějaké pouťové atrakce, zvířata, dinosauři. Nevím, co tvoji pubošku zajímá. Ale koukni na jejich stránky, je tam všechno vypsané, fotky. Podle toho se můžeš rozhodnout.
Zkus kouknout i na dojez třeba do Hukvald, autobusem. Z některých měst je to dost děsný dojezd, ale třeba od vás to jde. Taky Helfštýn, tam je dojezd i vlakem, když pak dojdete nebo se kousek přesunete busem. Ale tohle taky záleží na tom, odkud pojedeš.
Ještě mě napadla plavba po Baťově kanálu. Je tam víc přístavů.
Díky všem, co dceru zajímá - právě to je ten oříšek, ono ji totiž nezajímá tak nějak nic. Nejradši leží v posteli a kouká do mobilu nebo si čte 2 knížky pořád dokola. Nebo prostě jen leží a kouká do stropu. Super, což?
Právě jsem se byla poptat, co by tak ráda podnikla a odpověď je, že chce léto prospat. Takže tak nějak…Třeba dinopark měla kdysi ráda, ale teď už je to prý na ni infantilní.
Zkusila jsem navrhnout jeskyně, na první dobrou mi řekla, že nepojede někam, kde je tma a zima
Ale mně by se tam teda po těch vedrech náhodou náramně chtělo, zkusím to ještě nějak prosadit ![]()
A jak často ji na ty výlety nutíš jet? Zase to nepřeháněj. Já jsem si třeba taky nejraději sama četla. Jezdili jsme teda na chalupu, ale žádnou společnost jsem taky nevyhledávala. Byla jsem nejradši, když mi dali všichni pokoj. Myslím, že ze mě i tak vyrostl celkem normální člověk. ![]()
@lucad77 Tak třeba 2× do měsíce, o prázdninách třeba 1× týdně. Počítám i to, kdy prostě vezmeme psy a jdeme na delší procházku (třeba 2-3 hodiny). Mezičas tráví ve stabilizované poloze na své posteli, takže to snad není tak moc… ![]()
Nevím, jestli ti mám vyjádřit obdiv, že jsi ochotna se na některá tebou vypsaná místa táhnout veřejnou dopravou.
Co třeba Adrenalin park Jeseníky.