Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Takže za všechno může babi a děda. Evidentně se jí ve společném soužití špatně dýchá. Pokud je taková od malička, měli jste se jí jako rodiče věnovat intenzivně. Opravdu nejde nemít na dítě čas
…
Asi mám hloupý dotaz zakladatelko, ale nemá dcera kamarády prostě online?
Protože pokud má koníčky, které nereflektuje děcka v jejím okolí, tak je nejvíc fajn najít si prostě komunitu v internetu a bavit se s nimi.
@Bytsamsebou
Není to ideální soužití, to neříkám. Ale další možnosti byly jít do spolubydlení s nějakou cizí rodinou, nebo na ubytovnu. Dost intenzivně pracuji na tom, abychom se v horizontu cca 2-3 let zvládli odstěhovat do samostatného pronájmu ve městě. Ale nechci se kvůli tomu zadlužit. A jak jsem už psala, moc se mi nedaří s prací. A to už jsem ve svém životě několikrát měnila obor, doplňovala si vzdělání atd. Momentálně lepím brigády a to mi neumožňuje skoro nic šetřit. Až se budem stěhovat, budu potřebovat peníze na kauci, na vybavení (v tuhle chvíli mám akorát ledničku a jednu skříň, jinak nic). Takže to zatím musíme zvládnout. Snažím se minimalizovat třecí plochy. Ale dcera na druhou stranu má tyto rysy od útlého dětství, kdy jsme žili ještě sami, resp. s jejich otcem. S babičkou a dědou bydlíme něco přes půl roku.
@HornyHippo Tvrdí mi, že ne. Ale 100% jistotu nemám. Podle toho, jaké stránky navštěvuje a co dělá, si myslím, že spíš ne. Tak rok zpátky hrávala Roblox s bývalou spolužačkou. Teď říká, že už dlouho nejsou v kontaktu a jinak si prý s nikým nepíše. Spíš kouká na videa, učí se jazyky, občas něco hraje (taky mimo jiné ten Roblox, ale s nikým konkrétním se tam prý nebaví).