Puberta a věk 15 let

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27247
26.10.22 14:45
@warita píše:
@Hecate sedma trida, to jsou 14 leti, ze? V tom rocniku jsme meli jenom jednu holku, co delala vsechno mozne i nemozne, napriklad zkousela svest ucitele telocviku, lol. Na lyzaku to bylo jeste v ramci moznosti nevinne, akorat zkouseli kourit tusim.

Sedmáci jsou vesměs mezi 12-13. Náš je ve třídě nejstarší, je červencový s odkladem, takže většině jeho spolužáků je 12 a 13 jim teprve bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
26.10.22 14:54

@Jeremi :mrgreen: jé, tak to mne taky svým způsobem potěšilo a máme to i celkem podobné ;)

my třeba zboku lednice máme fotky školní od 1.třídy posud (jako celé třídy) a často k tomu chodíme, když si třeba povídáme co se ve třídě řeší, dost spolužáků i znám osobně od nás (bydlíme 4minuty od školy, takže dost fungujeme jako přestupná stanice, nevadí mi to, jen je o to horší ta jejich „vizitka“ v pokojíčku, nechci vědět, co ty děti o tom povídají doma :mrgreen: ale když se z legrace na to zeptám : Příkladmo : Kiki, ty určitě doma v pokoji takový bordel nemáš, co? Spolužačka : Já? Já mám ještě horší!! :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32077
26.10.22 15:14

@Lucy75 to mi řekni, co je nutí dělat takový bordel? proč? proč dávají misky od jídla nebo dokonce s jídlem do skříně? já tomu fakt nerozumím…to jim to nepřijde hnusný? mít plesnivý nádobí ve skříni? a brát si špinavý zmuchlaný oblečení z hromady na zemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
26.10.22 15:15
@elen-ka píše:
U té první části - to jsi byla u nás, ne? :mrgreen: 🙈

@lleennttiillkkaa
jé, holky, dík :hug: trochu to odbřemení ;)

já ale mluvím fakt o brutusu, jako např. nedávno jsem ještě od prázdnin hrábla do batohů hozených u nich za dveřma a kromě obalů a zbytků jídla, což už snad ani neřeším 8) klidně i použitá vložka, to už teda sorry jako, ale to přece není - fakt Není normální!!

dobré je i praní - mamka vypere, to není problém - o žehlení se bavit nebudeme vůbec, to prostě umíme hezky věšet a skládat :mrgreen: takže u nás je problém už i vzít si to suché z věšáku… natož párovat ponožky.. to jsou taky Velmi krásné rodinně idylické obrázky a situace, když se dvě pubošky a jedna vytočená matka dohadují, že je to potřeba popárovat a fakt si k tomu sednout!! naše pračka logicky žere každou třetí ponožku, tak na nepáráky máme krabici, ale i ta se musí občas probrat, protože jejich páry zas najednou kouzelně uzří světlo boží :mrgreen:

O otevírání jejich skříní se ani bavit nebudu.. jedna celkem ok, jako nemluvíme rozhodně o Komíncích, ale trička jsou u sebe, mikiny taky, kalhoty ok… nějak se v tom dá vyznat, i když to vypadá celkově jak z nějaké ubytovny.. u druhé otevřu skříň a KONTROLNÍ OTÁZKA?! SE STANE CO??
Se stane Vypadnutí poloviny obsahu, dobře vojín Kefalín :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
26.10.22 15:18

@Lucy75 Přijď k nám každou sobotu. V sobotu prostě uklízíme. Nechci po nich nic víc, než aby si uklidili v pokoji, uklidili stoly a připravili zem na vypuštění vysavače. Mladší má poruchu pozornosti, takže do 10 vteřin zapomene, co se po něm chce a starší má pubertu. Vyústí to v to, že jsem na. raná já, manžel, děti…zkouším to po dobrým, po zlým. Naslibuju hory, doly i černý les. Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
26.10.22 15:27
@Lucy75 píše:
@Jeremi :mrgreen: jé, tak to mne taky svým způsobem potěšilo a máme to i celkem podobné ;)my třeba zboku lednice máme fotky školní od 1.třídy posud (jako celé třídy) a často k tomu chodíme, když si třeba povídáme co se ve třídě řeší, dost spolužáků i znám osobně od nás (bydlíme 4minuty od školy, takže dost fungujeme jako přestupná stanice, nevadí mi to, jen je o to horší ta jejich „vizitka“ v pokojíčku, nechci vědět, co ty děti o tom povídají doma :mrgreen: ale když se z legrace na to zeptám : Příkladmo : Kiki, ty určitě doma v pokoji takový bordel nemáš, co? Spolužačka : Já? Já mám ještě horší!! :mrgreen: :mrgreen: )

Jo, školní fotky přinesla asi před 14 dny a byla jsem podroben zkoušce who is who. Holky jsem zvládla všechny. Včetně jedné, která má individuál, osobně jsem ji nikdy neviděla, ale okomentovala jsem to „tuhle holku neznám, tak to musí být Kristýna“. Prý mám bod za logiku. :mrgreen: V chlapcích mám mezery, ale snad to do příští zkoušky doženu (bude foto z tanečních).
Je fakt, že spoustu věcí, co tak slýchám od známých, že jsou u nich předmětem sporu, já neřeším. Crop topy mě nechávají chladnou, mom fit jeans jsem sice okomentovala, že jsem doufala, že už je nikdy neuvidím a zůstaly v devadesátkách, ale chtěla je, má je. Líčidel máme v koupelně celý velký organizér a sdílíme. V lockdownu jsme si spolu obarvily vlasy na růžovo. :mrgreen: U sociálních sítí jsme probraly rizika, ale neomezuju jí, co smí a co ne, pro BeReal. ochotně zapózuju, když chce… A navzájem si vyprávíme o strašných případech rodičů, co teenagerům zhasínají v půl desáté, a o hrozných dětech, co kouřej a chlastaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
26.10.22 15:33

@Jeremi :srdce: :hug: boží.. až budu v depce, písnu ti SZ, máme dost podobný pohled, jen TY máš vyšší level náhledu, který já fakt nedávám..
i pro tohle mám ráda sítě - dokáží být sice nebezpečné (zjm. pro naivní a nepoučené duše), ale taky se můžeš dost naučit, když chceš ;)

(PS: s jednou z nich jsem nedávno měla červenou hlavu a druhá chtěla jen melír, proč ne, tohle fakt neřeším.. ani děravé rifle.. a přijde mi dost líto holek, co se musí na wc ve škole převlíkat a hrát čínu.. stejně nebudou celý den v šatičkách, jak si matička vysnila..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
26.10.22 15:42

@Lucy75 Koš na ponožkové sirotky pochopitelně máme taky. :mrgreen: A já teda žehlím, takže sklidit věci ze sušáku se omezuje na spodní prádlo a ponožky. Zbytek se přesouvá do koše na žehlení a čeká, až si pustím nějaký vhodný film. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
26.10.22 15:47

@Jeremi :mrgreen: což mi připomnělo scénku z Vratných lahví, jak Kolářová u žehlení pije pivo, starej na to poukáže a ona na něj jen drsný pohled a jediná otázka : Žehlils někdy!!??
To jsem vzdala už před 20 lety, povlečení mám krepové, vše věším na pěkno IHNED po vyprání včetně toho, aby seděly švy a když manžel ještě nosil košile, tak si je holt ráno vyžehlil :lol: uniformy jim vyměnili za plastová trika, takže to je cajk :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
26.10.22 16:07
@Lucy75 píše:
@Jeremi :mrgreen: což mi připomnělo scénku z Vratných lahví, jak Kolářová u žehlení pije pivo, starej na to poukáže a ona na něj jen drsný pohled a jediná otázka : Žehlils někdy!!??
To jsem vzdala už před 20 lety, povlečení mám krepové, vše věším na pěkno IHNED po vyprání včetně toho, aby seděly švy a když manžel ještě nosil košile, tak si je holt ráno vyžehlil :lol: uniformy jim vyměnili za plastová trika, takže to je cajk :lol: :mrgreen:

Já si k žehlení někdy nalévám sklenku vína. Ale mě to baví. Je to práce, co se u ní dá koukat na televizi, výsledek práce je poznat, člověk se zahřeje… A hlavně - rodina vidí, že jsem žehlila, a mám výmluvu, proč vysát musí někdo jinej. :mrgreen:

Ale jinak si to tak neidealizuj. Jsem celkem cholerická a nadhled někdy taky ztratím. Mělas to vidět včera večer, jak mě puboška dokázala rozběsnit. Přitom takovou kravinou - prudila, že jsem si udělala čaj do jejího hrnečku a že ona si teď nemá do čeho udělat svůj čaj (samozřejmě, že hrnků máme tolik, že by se s nima dala Vltava zastavit). :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
26.10.22 16:18

Tak já si vždy myslela, jakou mám trpělivost, dítě mě z tohohle omylu už dávno vyvedlo :mrgreen: Pokojíček jsem řešila ve školce, to jsem požadovala pro sebe cestičku k posteli a zakázala jsem jídlo, protože zbytky různě schovávalo. Teď má dítko občas uklízecí záchvaty a jeví se jako pořádkumilovnější než matka :D
V zájmu zachování svého duševního zdraví a vzhledem ke své lenosti jsem měla vždy velmi málo požadavků a zákazů ve spojení s požadavkem na dítka samostatnost a zodpovědnost. Ve většině případů to funguje k mé spokojenosti a dítko když má sdílnou náladu referuje jak to mají někteří spolužáci těžké :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
26.10.22 17:08
@Lucy75 píše:
@Hecate jj, já vím, vzpomínám ;) jsou hrozně moc na mobilech, to jediné na ně funguje, když nereagují ani na třetí výzvu, prostě jim ty telefony na chvíli vemu, než to udělají..

přitom mají jen úplně běžné a normální povinnosti typu vynést koš, vysát, vyklidit myčku… Ovšem uklidit si po sobě jaxi v sobě nemají :,( jsou schoné nechat pokrčené mokré ručníky u sebe v posteli, špinavé misky od jídla zavřít do šuplíků k učení, aby to „nebylo vidět“, použité spodní prádlo „odložit“ na pracovní stůl :,(

jedna navíc začla mít bohužel depresivní přepadovky s myšlenkami na smrt, takže jde k psycholožce, tím pádem na ni nemohu být nijak tvrdá, aby se její stav nezhoršil..
spustilo jí to nějaké video, jak mladá holka skočila pod vlak :( ty sítě to je prostě v tomhle zlo, to nikdy úplně neuhlídáš…

K tomu binci : zkoušela jsem jim sand 100× v klidu říct, že je ten pořádek pro mne prostě opravdu důležitý, že je normální si po sobě uklidit - na to mi řekly, že k nim do pokoje přece teda nemusím chodit a tím pádem se nemusím rozčilovat… :zed:
Jenže ony to nechají klidně i v kuchyni, po jejich přípravě svačiny je to jak po náletu německého bombardéru…

Trápí mne i to odsekávání.. že prostě pro klidný hovor, který bude mít smysluplný obsah (a nebude to jen Jo/Ne) a souznění musím počkat až na vhodný okamžik, kdy zrovna ony budou mít „dobrou náladu“-..
no celkově fakt žádná legrace teda.. někdy musím odejít na chodbu a dýchat…

Jezisi, tohle je balzam!! Ja myslela, ze extremni prase mam doma jen ja :mrgreen: Presne, nadobi schovane klidne u uceni v supliku, pouzite spodary klidne ve skrini na cistem. Nedavam to a dohady jsou denne. Absolutne to nedokazu skousnout a delat, ze nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
26.10.22 18:44
@Monchichik píše:
@Lucy75 to mi řekni, co je nutí dělat takový bordel? proč? proč dávají misky od jídla nebo dokonce s jídlem do skříně? já tomu fakt nerozumím…to jim to nepřijde hnusný? mít plesnivý nádobí ve skříni? a brát si špinavý zmuchlaný oblečení z hromady na zemi?

Ne v hlave maji chaos, takze chaos v pokoji k tomu sedi :lol:

• Citovat
  • Upravit
32077
26.10.22 18:47

@Cizinka1 No jo, ale nesedí mi to k tomu, že se chtějí předvádět před klukama, chtějí být krásné a oblečou si hadry zválené ze země? A fakt se nestydí do toho bordelu přivést návštěvu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33486
26.10.22 18:53
@Lucy75 píše:
Netušila jsem, jak moc to bude náročné :oops: :,(
obrovská náladovost, hormony, drzost, odsekávání, bordelismus nejvyššího kalibru, práskání dveřma :(
nejvíc mi na rovinu vadí ten bordel (všude nechané hadry, věci, staré jídlo v pokojíčku, nádobí, obaly, psací stoly pokryté vrstvou VŠEHO)..
někdy je líp a poslechnou, někdy musím zařvat, ale včera už jsem se dočkala odpovědi : Neřvi zas.
To s těmi vnoučaty jsem si aktuálně nacpala do hlavy, trochu to určitě pomůže… ;)Někdy jsou i milé chvíle, hodně komunikace, smích, vstřícnost… ale jsou to spíš záblesky, těch horších je daleko víc…
Asi to příroda fakt vymyslela správně, abychom se od nich dokázaly jako matky odpoutat a pustit je do světa 8)

To je stejný jak u nás. Dceři je ale teprve 10.
U starší to bylo podobné.
Jako mustr mám větu z knihy Líný rodič. Děti se mají vychovávat z gauče a se sklenkou červeného vína. Ale ne vždy to jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí