Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A máš to od soudu ebo z nějaké vymahačské firmy? Já bych platila třeba 1000 měsíčně na účet. Kamarádka takhle splácí T-Mobile, a taky jí to nepovolili a platí a nic jí zatím nepřišlo a nic jí neřekli
Platí v pravidelných intervalech tak co ![]()
Zakladatelko, začni splácet tak, jak můžeš. V žádném případě nechoď do homecreditu, jak tady někdo navrhoval. Já si u nich půjčila
30 tisíc a teď splácím přes 58
. A teď mě pořád otravují, že mám využít jejich kreditku či co, a že mám jako spolehlivý zákazník nárok na další jejich VÝHODNOU
půjčku. A když jsem to odmítla, že další půjčku nechci, tak mi baba ještě vynadala, že přeci není možné, abych nepotřebovala peníze třeba na nové auto
![]()
Asi blby napad, ale co doma neco prodat? Nepotrebne veci - sperky co nenosis, prectene knizky… Me jednou nastvalo, ze mame v byte tunu knizek, co uz nikdo necte, a behem par dni jsem vetsinu rozprodala za nekolik tisic. Ale to taky zabere nejaky cas, ktery mozna nemas, vid. Drzim palce.
Ahoj
Pokud ti nedovolí splátkový kalendář a ty si ho sama určíš, taky nemusí být dobré řešení.
Já bych se bála, že mi porostou poplatky za zpoždění nebo nějaké jiné. ![]()
Pokud ti nepůjčí tvá banka ani nikdo známý, tak ti asi nezbude nic jiného, než něco prodat nebo si půjčit u nebankovních společností. Na to ale velký pozor!!!
Home Credit splácíš po 1000,–, ale dost přeplatíš. A navíc, jak píšeš nepůjčí maminkám na RD.
Provident splácíš v týdenních intervalech. Dá se domluvit i na jednorázové měsíční splátce. Taky dost přeplatíš. Peníze máš ještě ten den, kdy podepíšeš. Splátky bývají vyšší. A nebo a o tom moc nepíšou…Peníze máš do 13 dnů od podepsání smlouvy na účet. Platby tam jsou týdenní. ALE přeplatíš mnohem míň. A další ALE, víc si prý hlídají platby. Nesmíš se zpozdit se splátkou. U hotovostní se to tolik nehrotí.
Kdybych potřebovala půjčit a v bance bych nedostala, tak bych šla do toho providentu na účet. Kvůli malému přeplatku. Kdybych potřebovala 20 tisíc a víc, tak bych asi šla do HomeCreditu, kvůli měsíční splátce. ![]()
Dobré ráno holky,
zase jedna z probdělých nocí…
Pořád přemýšlím jak to udělat…
Děkuji vám všem za návrhy… Termín zaplacení mám 26.3. takže nestíhám nic prodat
A vlastně ani nic moc nemám co bych mohla…
O tom providentu na účet jsem neslyšela… To se při nejhorším zkusím určitě informovat…
Uvidím co mi v pondělí pan právník odepíše. Psala jsem mu e-mail, kde jsem ho moc prosím ![]()
jirabobes píše: .. Pokud ti nepůjčí tvá banka ani nikdo známý, tak ti asi nezbude nic jiného, než něco prodat nebo si půjčit u nebankovních společností. Na to ale velký pozor!!!…
POZOR, JEN TO NE!!! Nikdy si nic nepůjčuj u nebankovních společností, jak to tady radí!!! Mnoho lidí takto skončilo ještě ve větším průšvihu, než byli. Jeden známej tak přišel v exekuci i o dům. To v žádnej případě NEDĚLEJ!!!
LUCIPERKA-ddub píše:jirabobes píše: .. Pokud ti nepůjčí tvá banka ani nikdo známý, tak ti asi nezbude nic jiného, než něco prodat nebo si půjčit u nebankovních společností. Na to ale velký pozor!!!…POZOR, JEN TO NE!!! Nikdy si nic nepůjčuj u nebankovních společností, jak to tady radí!!! Mnoho lidí takto skončilo ještě ve větším průšvihu, než byli. Jeden známej tak přišel v exekuci i o dům. To v žádnej případě NEDĚLEJ!!!
Nebankovní myslím HomeCredit, Provident. Taky jsem to rozepsala. Ještě vím o jiných a ty jsem nepsala, protože ty OPRAVDU NEE!
Kdyby známý platil, tak o nic nepřišel. ![]()
jirabobes píše:LUCIPERKA-ddub píše:Nebankovní myslím HomeCredit, Provident. Taky jsem to rozepsala. Ještě vím o jiných a ty jsem nepsala, protože ty OPRAVDU NEE!jirabobes píše: .. Pokud ti nepůjčí tvá banka ani nikdo známý, tak ti asi nezbude nic jiného, než něco prodat nebo si půjčit u nebankovních společností. Na to ale velký pozor!!!…POZOR, JEN TO NE!!! Nikdy si nic nepůjčuj u nebankovních společností, jak to tady radí!!! Mnoho lidí takto skončilo ještě ve větším průšvihu, než byli. Jeden známej tak přišel v exekuci i o dům. To v žádnej případě NEDĚLEJ!!!
Kdyby známý platil, tak o nic nepřišel.
Platil, jenže oni mu napočítali nesmyslny úroky a šibeniční termín, do kdy to musí splatit, což pochopitelně nezvládl. Takové společnosti se jen přiživují a využívají lidí, kteří jsou v nesnázích.
Zkus zjistit, jestli ti banka u které máš účet, nedá k němu kontokorent. Případně otevřít nový účet. Nicméně nechápu, i ženám na RD banky půjčujou, ne?
Ukaž mi takovou a hned tam jdu. Taky jsem teď sháněla půjčku na RD. Jediná banka, která se mnou sepsala alespoň žádost byla Česká spořka (čsob), ale jelikož se nikdo neozval, asi nebyla schválená. Pokud nebudeš mít spoludlužníka, nepůjčí ti nikde, RP totiž neberou jako stálý příjem (krom čsob) a to bohužel ani u HomeCreditu, Cetelemu… Jedině pak ty neznámý a do těch bych nešla..
Holky, tak mi budou akceptovat splátky, ale mám poslat kopie dokumentů, které dokazují mojí krizovou situaci. Co si pod tím mám představit? Rodný list malýho? Rozhodnutí o rodičáku? Zamítnutí rodinných přídavků? POraďte prosím ![]()
Tak já bych poslala kopie dokladů o příjmech, z toho poznají že máš malé příjmy a že jsi na mateřské s dítětem a pobíráš jen RP. Víc jim posílat nemusíš. Nebo možná můžeš přidat kopije o platbách za byt, inkaso atd. Toď vše.
Přeji hodně štěstí ![]()
Janička10 píše:
Ukaž mi takovou a hned tam jdu. Taky jsem teď sháněla půjčku na RD. Jediná banka, která se mnou sepsala alespoň žádost byla Česká spořka (čsob), ale jelikož se nikdo neozval, asi nebyla schválená. Pokud nebudeš mít spoludlužníka, nepůjčí ti nikde, RP totiž neberou jako stálý příjem (krom čsob) a to bohužel ani u HomeCreditu, Cetelemu… Jedině pak ty neznámý a do těch bych nešla..
tak možná před cca 3lety to bylo jinak? Jsem u CS, právěže to jako pravid.příjem brali, ale je fakt, že nevim, jak by se tvářili na někoho, kdo bere třeba ten nízkej rodičák nebo kdo se nemá po rd kam vrátit do práce.
pst007 píše:Janička10 píše:tak možná před cca 3lety to bylo jinak? Jsem u CS, právěže to jako pravid.příjem brali, ale je fakt, že nevim, jak by se tvářili na někoho, kdo bere třeba ten nízkej rodičák nebo kdo se nemá po rd kam vrátit do práce.
moje mamka, která pobírá invalidní důchod ve spořce taky neprošla a to proto, že jí řekli, že invalidní důchod pro ně není trvalý příjem, že jí to můžou kdykoliv vzít…
V dnešní době si hodně dávají pozor komu půjčují… V některých případech se dá říct „bohužel“ ale v některých „bohudík“ ![]()