Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Anonymní zakladatelko - já myslím, že se do Tebe nikdo nepustí. Občas se ocitáme v různě zoufalých situacích a každý to řešíme jinak, Ty ses bohužel dostala hodně do ouzkých a asi jsi neměla dostatek informací (na což právě tyhle hyeny hřeší). Jestli jsi telefonovala na to číslo půl hodiny, tak to bohužel bude za telefon částka v řádech tisíců
(a zaplatit ji budeš muset, z toho vycouvat nepůjde)
Nemáš možnost půjčit si peníze od rodičů nebo od známých?
Docela zakladatelku diskuse chápu - ocitl jsem se kdysi v podobné situaci, je to „jenom“ pár let, akorát že u mě nebyly děti… Přesto bych bez pomoci jiného člověka tu situaci nezvládl. Takže to je moje rada rpo zakladatelku: velice pečlivě si prosonduj, na koho ve tvém okolí je spolehnutí, domluv si s ním, v čem potřebuješ pomoct, za jakých podmínek ti pomůže a hlavně - domluvené podmínky stoprocentně dodržuj! Mně se to vyplatilo a díky tomu stouplo moje renomé u kamarádů. Naopak jsem měl známou, která si půjčovala peníze na to, aby „vytloukala klín klínem“, každému po určité době přestala peníze vracet (já jsem přišel jenom o 2500 korun, ale lítaly tam i částky 12000 a tak…), no pak došlo na půjčky od PROVIDENTU - a bůhví kde je jí dneska konec… ![]()
Takže - pečlivě zvážit, na koho se můžeš spolehnout a slušnou formou je oslovit. Možná nepochodíš, ale možná taky ano…
Anonymko, jsi v nezáviděníhodné situaci - prosimte také udelej to, že zajdi na sociálku, osobně, ysvětli jim dopodrobna v jaké jsi situaci - pokus se být v klidu, ale také svou situaci nezlehčuj. řekni přesne jak jsi na tom, přiznej, žes to nechala zajit daleko, ale že ted už se bez pomoci proste neobejdeš, že každý den je pro tebe drahý… věř mi, že pokud nejsi „notoricky známý případ,který na sociálku chodí co měsíc“, tak ti vyjdou vstříc- bud ti dají příspevek do začátku, nebo ti pomohou s fakturou za plyn - vem všechny nezaplacené a hořící účty sebou - nestyd se a zkus to, věřím že te paní pochopí.
a hlavně nezapomen, jestli se s tou paní po telefonu uz dohodla na nějaké půjčce, tak od nic hžádné peníze nepřijmi, nic nepodepisuj!!! prostě zaplat učet za telefon a zapomen ze ti licvháři existují! Pokud ti neco od nich přijde domu, nebo te k nečemu budou nutit, nic s nimi nedohaduj a rychle si přijd pro pomoc - třeba sem, nebo k někomu, kdo se vyzná a poradí ti. (nevíme totiž jak jsi s tou „půjčkou“ už pokročila.)
a ty budeš asi zdravi že ano všem to lide poradi at si zajdou do banky a oni v bance poradi ale nechapu proč zahrnujete provident moje mamka ma od nich pučenou častku 30000kč a splaci tydně 250kč a za ty 4 tydny a vyjde ji to na 1000kč a jednu pani ktera tam pracuje tak vam poradi a mužute se sposzdit i o jednu splatku ale řekne kdy to zaplatite a je to. a nic po vaz nechteji a jsou v klidu je sice pravda ze nekdy mi ta pani leze na nervy jak kazdy patek zvoni u nas ale taky pomahaji a kdyz onich napisou lidi takove hovadiny tak to se nezlobte ale ste normalni debilove a podvodnici jen umi te lidem ubližit protože na nic jineho se nezmužete takhle bohatnete a řeknu vam na vas taky jednou dojde a tyhle lidi co se tehle pani snazi pomoct to maji pravdu ale co tady mluvi že providet jsou okradači tak to jsou jen keci a to je mi 16 let sice o bankach atd vym kulove ale na provident se mužete svěřit a v bance ge money bank vam poradi tam jsou hodni a přijemni lide a nezachazeji svama jako z dobytke .. A a doporučuju než se mrknete na web od podvodniku a nebude to vjedět tak google.com tam zadejte nazev te firmy a ktomu připište podvonici a ono vam to najde komentaře tak običejni lide spolupracuji ja jsem postivej čech se snažimvydělat si penize na brigadach když moje mamka něco chce bohužel otce nemam od jel od nas když mi byli dva roky ale když vim že ja strašně chcu motorku ale taky vim že na ni nemam ani mamka tak rači pomužu mamce .a budu velmi rad lidi když se rači zeptat v bance kterä je hodně znama poradi a žadny problem mit nebudete .tak to je asi všechno
""Nero .{color: red}" .{color: green}":slovo Provident bych u nás doma už nechtěla slyšet.Manžel si od nich půjčku vzal,protože jsme zrovna neměli na doplatek plynu.
Ale na co musím reagovat je to,že je docela zajímavý,že tvoje mamka si od nich vzala půjčku 30tisíc a měsíčně splácí 1000kč
to je asi vtip ne? ![]()
Provident dává půjčky na cca 58 týdnů.
Asi tak-my jsme měli půjčku 20tisíc a týdně jsme jim platili 620kč=2480kč měsíčně.Což ve finále vychází na 36tisíc za těch 58týdnů......A to se fakt vyplatí že?
![]()
Nezlob se,ale té tisícové splátce opravdu,ale opravdu nevěřím.
(jediný pozitivum-paní z Providentu byla opravdu milá)
Chápu,že někdo nemá jiné východisko,ale já doufám,že my už do toho nepůjdem.U banky by jsme za ten rok přeplatili určitě o půlku míň.
A půjčce po telefonu bych už vůbec nevěřila.Byly o tom informace i v televizi.Vyjde to nastejno,jako když si chceš vzít půjčku u nějakýho pofidérního člověka,kterej po tobě bude chtít několik tisíc s tím,že až od nich dostaneš půjčku,tak ti to vrátí.Nevrátí a půjčku taky nedostaneš,to si piš.To jsou akorát způsoby,jak z lidí,kteří jsou v zoufalý finanční tísni vytřískat i ten zbytek peněz.Je to hnus,ale děje se to.
@Nero píše:
a ty budeš asi zdravi že ano všem to lide poradi at si zajdou do banky a oni v bance poradi ale nechapu proč zahrnujete provident moje mamka ma od nich pučenou častku 30000kč a splaci tydně 250kč a za ty 4 tydny a vyjde ji to na 1000kč a jednu pani ktera tam pracuje tak vam poradi a mužute se sposzdit i o jednu splatku ale řekne kdy to zaplatite a je to. a nic po vaz nechteji a jsou v klidu je sice pravda ze nekdy mi ta pani leze na nervy jak kazdy patek zvoni u nas ale taky pomahaji a kdyz onich napisou lidi takove hovadiny tak to se nezlobte ale ste normalni debilove a podvodnici jen umi te lidem ubližit protože na nic jineho se nezmužete takhle bohatnete a řeknu vam na vas taky jednou dojde a tyhle lidi co se tehle pani snazi pomoct to maji pravdu ale co tady mluvi že providet jsou okradači tak to jsou jen keci a to je mi 16 let sice o bankach atd vym kulove ale na provident se mužete svěřit a v bance ge money bank vam poradi tam jsou hodni a přijemni lide a nezachazeji svama jako z dobytke .. A a doporučuju než se mrknete na web od podvodniku a nebude to vjedět tak google.com tam zadejte nazev te firmy a ktomu připište podvonici a ono vam to najde komentaře tak običejni lide spolupracuji ja jsem postivej čech se snažimvydělat si penize na brigadach když moje mamka něco chce bohužel otce nemam od jel od nas když mi byli dva roky ale když vim že ja strašně chcu motorku ale taky vim že na ni nemam ani mamka tak rači pomužu mamce .a budu velmi rad lidi když se rači zeptat v bance kterä je hodně znama poradi a žadny problem mit nebudete .tak to je asi všechno
to je šileně napsané
už po druhé „větě“ jsem ztratila chuť to číst!!!
Anonymko, takových firem je na trhu spousta peníze z nich nevyrazíš, proto bych být Tebou do nějakého vymáhání nešel (asi Tě to napadlo), jedině se spojit.
Půjčky od banky, providentu, homekreditu atd si neber. Pokud nemáš vůbec nic a ani se nemůžeš obrátit na rodinu s pěnězma, protože nemají, zkus spíš děcka udat prarodičům a sem tam zajít nějakou brigádu.
Držím palce ať se z toho dostaneš. Otec si půjčil od banky asi 80tis a teď, díky tomu že se dostal do „dluhové pasti (půjčku splácel půjčkou)“ dluží přes půl milionu. Situaci vyřešil konsolidací a domluvou pravidelných splátek bance. Občas mu přijde poštou kreditka, takové obálky jsem rovnou vyhazoval, ani o tom nevěděl
No a pokud dlužíš slušným obchodníkům (mezi které teda neřadím nikoho kdo půjčuje, ale mají nějaký kredit) jako banky, lze se zkusit domluvit. Hodně lidí to neudělá a končí jak končí
Ahojda ja jsem dopadla stejne, volala jsem na cislo 900 na pujcku. provolala, jsem hodne penez vic nez, jsem, chtela pujcit. misto aby lidem pomohli dostanou je do financnich potizi.bzla jsem a na policii a ty me rekli, ze s tim nemohou nic delat.tak nevim co mam delat. porad te mi prosim. dekuji ![]()
@petule kl Teď už asi nic, snad jen příště slepě nevěřit.
Rozumnému člověku nějaká výhodná půjčka (natož přes telefon!) přijde na první pohled jako podvod…
Samozřejmě že je to podvod. NEkoukáš na zprávy? Teď tam volala stará paní, chtěla půjčit na obživu 5 tisíc a místo toho jí došla faktura na 37 tisíc. Pořád se to bude řešit, mluvit o tom, ale lidi jsou prostě blbý
!
Jedná se o podvod. Už se chystají i trestní oznámení. Navíc číslo 900 je premiové číslo které je několikanásobně předražené