Půjčka cca 20 tisíc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
26.8.17 21:05
@Cuddy píše:
Mne se to uplne nezda, voda, elektrina, plyn… ty jsou tak nejak stejne drahe po cele CR stejne. Na osobu bych pocitala poplatky minimalne 2 tis, nerikej, ze cisty najem vybeveneho bytu bude 3 tis, to tomu pronajimateli nepokryje ani fond oprav. Ono je pekne, ze budes mit nizke zalohy, ale pak ty nedoplatky…

Neříkám, že tak jsou tady všechny byty za tak málo, ale kamarádka platí 2500 nájem a poplatky maj taky 2500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
26.8.17 21:05

@Cuddy
Bydlime taky na malém meste (12-13tis.) obyvatel. Platime se vsim 7000 za 3+1. Takze to mozne je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
26.8.17 21:06

A proč nešetříš už od začátku zaměstnání, když máš takovou situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
26.8.17 21:06
@Denisa56 píše:
Není to jen čistý nájem? Zdá se mi to dost málo, když si člověk spočítá eletřinu, vodné stočné, teplo, TV a rozhlasové poplatky, připojení k internetu. Aby pak z pěti tisíc nebylo najednou osm, devět. Ale jestli je to opravdu tak, tak bys to měla se svým příjmem zvládnout. Zkus se zeptat, jestli by nebylo možné kauci uhradit třeba ve třech měsíčních splátkách.

To jsem zkoušela, ale už se mi pak neozvali :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.8.17 21:07
@jahuhudka píše: :think: Neznam misto kde by nebyl podnajem.No ale k tve otazce. Pokud ti chodi vyplata na ucet nejspis by ti dali kreditku.

Boze muj neradit kreditku. Pokud ma ucet a chodi ji na nej pravidelne vyplata, dostane uver tam, kde ma ucet.

Otazkou je proc musi davat mame pulku sveho cisteho prijmu, to bych byt zakladatelkou omezila a chtela vedet po matce skutecne naklady na bydleni/energie a stravu a dle toho umerne prispivala…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
26.8.17 21:08
@AnnieTRoj píše:

Co jsem tak pochopila, tak pulku dava matce…

• Citovat
  • Upravit
54
26.8.17 21:09
@Hanka1 píše:
Boze muj neradit kreditku. Pokud ma ucet a chodi ji na nej pravidelne vyplata, dostane uver tam, kde ma ucet.Otazkou je proc musi davat mame pulku sveho cisteho prijmu, to bych byt zakladatelkou omezila a chtela vedet po matce skutecne naklady na bydleni/energie a stravu a dle toho umerne prispivala…

To není jen za bydlení, prý se o mně celej život starala a platila mi všechno, tak ji to tímhle prej vracím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.8.17 21:10
@Adušaa píše:
To jsem zkoušela, ale už se mi pak neozvali :/

Jasně, radši to daj někomu, kdo je schopnej tu kauci zaplatit rovnou. A kolik dělá ta kauce? Většinou chtějí 3 nájmy (čistý nájem bez poplatků), tak když jsou tam tak nízké, je možná těch dvacet tisíc zbytečně moc. Zkus se zeptat ve své bance na kontokorent, to by taky mohlo být řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
26.8.17 21:11
@AnnieTRoj píše:

zbyde mi každej měsíc cca 2000, takže mám teď 7000 našetřených. A někdy je potřeba si něco koupit, takže to nejde tolik peněz našetřit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.8.17 21:11
@Adušaa píše:
To není jen za bydlení, prý se o mně celej život starala a platila mi všechno, tak ji to tímhle prej vracím

Tak to se ti nedivim, ze se chces odstehovat a drzim ti palce! :palec:
Pri takovych recech bych ji rekla, ze to byla jeji zakonna povinnost a pokud ji to tak obtezovalo, mela te dat k pribuznym nebo do DD.
Proste bych ji zacla davat daleko min penez, zes je utratila nebo setris a basta…

• Citovat
  • Upravit
54
26.8.17 21:12
@Denisa56 píše:
Jasně, radši to daj někomu, kdo je schopnej tu kauci zaplatit rovnou. A kolik dělá ta kauce? Většinou chtějí 3 nájmy (čistý nájem bez poplatků), tak když jsou tam tak nízké, je možná těch dvacet tisíc zbytečně moc. Zkus se zeptat ve své bance na kontokorent, to by taky mohlo být řešení.

Jsou i 15 tisíc no, ale někde udávaj přímo 20 tisíc, že chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045

@Adušaa
Poptej se ve svojí bance, takova castka pri takovem prijmu nebude problem.
Jinak s matkou bych si nejdriv zkusila sednout, promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
@Adušaa píše:
To není jen za bydlení, prý se o mně celej život starala a platila mi všechno, tak ji to tímhle prej vracím

To je strašnej přístup. Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
26.8.17 21:13
@NinaU. píše:
@Adušaa
Poptej se ve svojí bance, takova castka pri takovem prijmu nebude problem.
Jinak s matkou bych si nejdriv zkusila sednout, promluvit.

Zkoušela jsem, ale začala mě vyhazovat z bytu, že se o mně celej život starala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.8.17 21:13

Sla bych odtama pryc, lepsi zit z mala nez s takovou matkou. To das :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie