Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, potřebovala bych se do měsíce odstěhovat od mámy. Je mi skoro 20, ale už tady nemůžu bydlet. Je to k nevydržení. Ve svý práci jsem teď půl roku, ale na 99% mám jistotu, že mě nevyhodí. Málo lidí a spousta práce. Furt nabírají nový lidi a vždycky většina z nich odejde. Není to jednoduchá práce. Ale mám 18-22 čistýho. Podle toho kolik je dnů a bonusy, ale míň jak 18 se nemůže stát. Takže placená jsem dobře. Jenže všude na byty jsou kauce a já si peníze neušetřím, když mámě musím dávat půlku. A proto potřebuju půjčku na kauci. Asi bych chtěla nějakou minutovou půjčku, má někdo zkušenosti? A pokud bych náhodou o práci přišla, tak si seženu jinou. To tady u nás není problém, fabrik tu je hodně, takže splácení mi problém nedělá a hlavně to je jen 20 000 a ne nějaká velká pálka. Takžě někdo nějaký rady a zkušenosti? A připomínky o tom, že si nemám půjčku brát a počkat nebo tak si nechte pro sebe. Já se do konce září prostě odstěhovat musim. Nedávám to a k někomu jít nemůžu-nemám kam.
Najdi si sdileny pokoj/byt. Byvaji vybavene, levne mnohdy bez kauce nebo jen do 5 tisic
Ja bych to v tve situaci asi riskla, ale v zadnym pripade bych si to nebrala u nebankovni spolecnosti. Jdi do banky a pozadej tam, cokoliv jinyho je cesta do pekel.
@jahuhudka píše:
Najdi si sdileny pokoj/byt. Byvaji vybavene, levne mnohdy bez kauce nebo jen do 5 tisic
v městě kde bydlím nic takového není. Nejsme velkoměsto, 10 tisíc obyvatel a fabriky jsou vedle městě, takže dojíždim a taky málo obyvatel. A z většího města bych se neměla jak dostat do práce.
A když se odstěhuješ budeš mít dost peněz aby jsi se uživila, není to jen nájem ale i ostatní poplatky jídlo atd
@Adušaa píše:
v městě kde bydlím nic takového není. Nejsme velkoměsto, 10 tisíc obyvatel a fabriky jsou vedle městě, takže dojíždim a taky málo obyvatel. A z většího města bych se neměla jak dostat do práce.
@Lily Evans píše:
Ja bych to v tve situaci asi riskla, ale v zadnym pripade bych si to nebrala u nebankovni spolecnosti. Jdi do banky a pozadej tam, cokoliv jinyho je cesta do pekel.
Koukala jsem na internetu na equa bank a ty nabízejí minutovou půjčku. Normálně mají na vyplnění formulář a pak by mi asi zavolali si myslím.
@jahuhudka píše:Neznam misto kde by nebyl podnajem.No ale k tve otazce. Pokud ti chodi vyplata na ucet nejspis by ti dali kreditku.
Kreditka je peklo! Rozhodne neni vhodna pro nekoho kdo v zivote nemel pujcku a teprv se stavi na vlastni nohy. Normalni pujcka se slusnyma urokama je mnohem lepsi.
@ka2ka píše:
A když se odstěhuješ budeš mít dost peněz aby jsi se uživila, není to jen nájem ale i ostatní poplatky jídlo atd
Nejsme blbá a vím, že bych se normálně uživila. zbyde mi měsíčně cca 10 tisíc, tím se určitě uživím.
@Sany80s píše:
Tak si najdi spolubydlící a společně si pronajměte byt.
V malým městě se tohle neděje, pochopte to. Přemýšlela jsem nad vším, ale tohle je jediný způsob.
@jahuhudka píše:Neznam misto kde by nebyl podnajem.No ale k tve otazce. Pokud ti chodi vyplata na ucet nejspis by ti dali kreditku.
Podnájmy tu jsou, proto chci půjčku na tu kauci?
A nemuze ti bezurocne pujcit treba nekdo z rodiny? Jestli mas slusnou praci, tak bych se nebala si pujcit 20tis. Ale proboha pujc si je v bance! Na provident, kamali a rychle pujcky vseho druhu zapomen, to je cesta do pekel!
@Pajka89 píše:
A nemuze ti bezurocne pujcit treba nekdo z rodiny? Jestli mas slusnou praci, tak bych se nebala si pujcit 20tis. Ale proboha pujc si je v bance! Na provident, kamali a rychle pujcky vseho druhu zapomen, to je cesta do pekel!
Já se nestýkám s nikým z rodiny a ptát se jich na peníze určitě nechci. No equa bank je normální banka ne? Jen by se to zařídilo přes internet a pak nejspíš přes telefon. Je to sice rychlá půjčka, ale je to normálně z banky.