Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Adušaa píše:
Ahoj, potřebovala bych se do měsíce odstěhovat od mámy. Je mi skoro 20, ale už tady nemůžu bydlet. Je to k nevydržení. Ve svý práci jsem teď půl roku, ale na 99% mám jistotu, že mě nevyhodí. Málo lidí a spousta práce. Furt nabírají nový lidi a vždycky většina z nich odejde. Není to jednoduchá práce. Ale mám 18-22 čistýho. Podle toho kolik je dnů a bonusy, ale míň jak 18 se nemůže stát. Takže placená jsem dobře. Jenže všude na byty jsou kauce a já si peníze neušetřím, když mámě musím dávat půlku. A proto potřebuju půjčku na kauci. Asi bych chtěla nějakou minutovou půjčku, má někdo zkušenosti? A pokud bych náhodou o práci přišla, tak si seženu jinou. To tady u nás není problém, fabrik tu je hodně, takže splácení mi problém nedělá a hlavně to je jen 20 000 a ne nějaká velká pálka. Takžě někdo nějaký rady a zkušenosti? A připomínky o tom, že si nemám půjčku brát a počkat nebo tak si nechte pro sebe. Já se do konce září prostě odstěhovat musim. Nedávám to a k někomu jít nemůžu-nemám kam.
Mame das tedy max 11 tis a dalsich 11 ti zbyde a NEUSETRIS? V tom pripade jdi pod most at si zvykas bo tam brzy kvuli neplaceni pujcky skoncis.
@Zahradnice Roku píše:
Mame das tedy max 11 tis a dalsich 11 ti zbyde a NEUSETRIS? V tom pripade jdi pod most at si zvykas bo tam brzy kvuli neplaceni pujcky skoncis.
Hele, cetla jsi celou diskuzi? Rekla bych, ze ne, pokud napises takovyhle blabol. Takze repete a pekne pozorne cist a az pak neco komentovat ![]()
@Zahradnice Roku píše:
Z části s tebou souhlasím, jelikož si zakladatelka odporuje, nejprve, že měsíčně ušetří 2 tisíce, poté má pouze 7 tisíc z 12…
Její chyba je, že kupuje domů jídlo, které ji sní. Mohla to dávno praktikovat, že si koupí menší množství pouze na den.
Taky mi přijde zvláštní, že i tak není schopná ušetřit. Když ji zbývá 10 tisíc na jídlo a další věci.
A není to jedno? Já se vás neptala na názory. Já chtěla poradit s půjčkou.
@Adušaa píše:
A není to jedno? Já se vás neptala na názory. Já chtěla poradit s půjčkou.
A my ti radime sena to****. Mas kralovskej plat a zadny vydaje a nejsi schopna dat neco bokem. Normalnim lidem radim Provident ale ty si neber a i to.
edit admin - odstraněn vulgarismus
@Zahradnice Roku píše:
A my ti radime sena to vys*at. Mas kralovskej plat a zadny vydaje a nejsi schopna dat neco bokem. Normalnim lidem radim Provident ale ty si neber a i to.
Dělá ti to dobře, bejt takhle zbytečně zlá? A jestli lidem radíš Provident, tak to bys měla spíš mlčet.
Jako chápu rýpání do čtyřicetileté matky dvou dětí, že nemá nic našetřeno, ale zakladatelce je devatenáct a žije s matkou, která ji dojí… kdyby byl každý v devatenácti aspoň tak finančně gramotný, jako zakladatelka, to by šly Providenty apod. do háje.
Zakladatelko, určitě si dojdi do své banky. S tímto příjmem naprosto nebude problém získat tak nízkou částku hned. Jestli bydlíš v regionu s tak levným bydlením, tak máš příjem královský.
Zakladatelka to má v hlavě srovnaný. Taky si nevezme žádný Provident, ale půjčku u své banky, kterou na svůj příjem dostane. S levným bydlením a splátkama cca 2 tisíce to zvládne. Lepší než se nechat finančně vyssávat a deptat matkou.
@blobfish píše:
Jako chápu rýpání do čtyřicetileté matky dvou dětí, že nemá nic našetřeno, ale zakladatelce je devatenáct a žije s matkou, která ji dojí… kdyby byl každý v devatenácti aspoň tak finančně gramotný, jako zakladatelka, to by šly Providenty apod. do háje.
Zakladatelko, určitě si dojdi do své banky. S tímto příjmem naprosto nebude problém získat tak nízkou částku hned. Jestli bydlíš v regionu s tak levným bydlením, tak máš příjem královský.
Zajdu, děkuju ![]()
@Konnny píše:
Zakladatelka to má v hlavě srovnaný. Taky si nevezme žádný Provident, ale půjčku u své banky, kterou na svůj příjem dostane. S levným bydlením a splátkama cca 2 tisíce to zvládne. Lepší než se nechat finančně vyssávat a deptat matkou.
Děkuju, že to někdo chápe
přijde mi, že většina z těch co to komentovali, to nemají moc v hlavě v pořádku. ![]()
@Zahradnice Roku píše:
A my ti radime sena to vys*at. Mas kralovskej plat a zadny vydaje a nejsi schopna dat neco bokem. Normalnim lidem radim Provident ale ty si neber a i to.
Pokud v Providentu nepracujes - pak to doporucovani chapu a jenom ho radis, tak si blba jak necky
Kralovskej plat 18 cistyho, no chudak kralovna teda.
Jinak na mladou holku plat dobry, ale kralovskym bych ho zrovna nenazyvala..,
Radit nekomu, kdo ma ucet a moznost kontokorentu nebo pujcky u sve banky a chce jen 20 litru rovnou Provident muze fakt jen zahradnice desetileti…
![]()
@Konnny píše:
@Adušaa píše:
Děkuju, že to někdo chápepřijde mi, že většina z těch co to komentovali, to nemají moc v hlavě v pořádku.
Drzim palce at rychle nejakou vyhodnou pujcku ziskat a odstrihnes svoji matku od kuratka se zlatymi vejci, tohle je normalni pijavice, kazda jina mama je oysna na sve ani ne dvacetilete dite, ze je financne gramotne a postavilo se na vlastni nohy ![]()
@blobfish píše:
Presne tak
![]()
Já si půjčovala přes czpujcky eu přes formulář kde jsem si navolila kolik a na jak dlouho chci a oni se mi pak ozvali s nabídkou. Sice jsem chtěla 30tis a půjčili mi míň, ale aspoň něco. Není to reklama, jen zkušenost.