Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Lily Evans píše:
Sla bych odtama pryc, lepsi zit z mala nez s takovou matkou. To das
Dokázala jsem vyžít i teď. A sama se budu mít o dost líp. Jen ta pujčka no je potřeba.
@Adušaa píše:
zbyde mi každej měsíc cca 2000, takže mám teď 7000 našetřených. A někdy je potřeba si něco koupit, takže to nejde tolik peněz našetřit hned.
Zajdi do banky, kde mas ucet a kaj ti chodi vyplata, objednej se k nekomu, kdo ti vede ucet a nastin mu tvoji situaci. 20 tisic korun za co nejmensi uroceni. Mozna by ti stacil i kontokorent, ktery pak pokryjes z prvnich dvou tri vyplat…
@Hanka1 píše:
Zajdi do banky, kde mas ucet a kaj ti chodi vyplata, objednej se k nekomu, kdo ti vede ucet a nastin mu tvoji situaci. 20 tisic korun za co nejmensi uroceni. Mozna by ti stacil i kontokorent, ktery pak pokryjes z prvnich dvou tri vyplat…
Jsem u český spořitelny, tak si tam asi zajdu se zeptat no.
@Adušaa píše:
Zkoušela jsem, ale začala mě vyhazovat z bytu, že se o mně celej život starala..
Na ferovku bych ji dala treba jen pet tisic, ze si setris na kauci, kdyz te vyhazuje z bytu. Pristup na tvuj ucet snad nema.. C
@Adušaa píše:
Dokázala jsem vyžít i teď. A sama se budu mít o dost líp. Jen ta pujčka no je potřeba.
Zajdi do svý banky, jestli ti chodí na účet pravidelně výplata a nemáš nějaké resty třeba s pozdním placení telefonu (koukají do registrů), tak ti s největší pravděpodobností těch dvacet dají. Jen si dej prosím tě pozor, opravdu si neber víc, oni ti možná řeknou, že ti s tvým příjmem můžou dát klidně sto, nenech se ukecat, z toho už by ses mohla dostat opravdu do problémů. Ale dvacet není tolik, to zvládneš splatit.
@Denisa56 píše:
Zajdi do svý banky, jestli ti chodí na účet pravidelně výplata a nemáš nějaké resty třeba s pozdním placení telefonu (koukají do registrů), tak ti s největší pravděpodobností těch dvacet dají. Jen si dej prosím tě pozor, opravdu si neber víc, oni ti možná řeknou, že ti s tvým příjmem můžou dát klidně sto, nenech se ukecat, z toho už by ses mohla dostat opravdu do problémů. Ale dvacet není tolik, to zvládneš splatit.
Tolik určitě nechci. Chci max těch 20 tisíc.
@Adušaa
Napr. u Airbank pokud splatis za 7 mesicu, preplatis jen asi 400-500. Takze bych do toho sla.
@Adušaa píše:
Tolik určitě nechci. Chci max těch 20 tisíc.
To je rozumný.
@AnnieTRoj píše:
Já to pochopila tak, že 2000 ušetříš vždy.
Tak to taky totiž psala, nakonec z ní vypadlo, že má z min. 12 tisíc ušetřeno pouze 7… ![]()
@Adušaa píše:
To není jen za bydlení, prý se o mně celej život starala a platila mi všechno, tak ji to tímhle prej vracím
to je síla
, já měla doma něco podobného, hlídali si i toaletní papír
Očekávali že budu platit novou střechu
, včas jsem vypadla, to mě řekli že tu lampičku v pokoji si vzít nesmím, kdo by jí taky chtěl
. Osobně bych to vyřešila že jídlo jen pro sebe co fakt sním tím ušetříš dost a co nejvíc dávat bokem. 10 000 na bydlení bych jí prostě nedala. Dala bych jí max 5000 a řekla že i tak bydlení přeplácím ![]()
@Adušaa píše:
Tolik prostě moje máma po mě chce no. Ale jak se dotknu jejího jídla, tak hned „vypadni si koupit svoje jídlo“.
bohužel, tohle je všechno možný, jenom ne matka
poslal bych na ni finanční úřad, ať se jí podívá na zoubek ![]()
@Hrabě Dooku píše:
bohužel, tohle je všechno možný, jenom ne matkaposlal bych na ni finanční úřad, ať se jí podívá na zoubek
A co si na ni financak vezme, ono je trestny nechat se zivit od dospelych deti? ![]()
Ale tohle mela neter, ji nenavidela matka jejiho partnera, mela totiz predstavu, ze az synacek dostuduje a zacne pracovat, tak ona v 45 letech pracovat prestane a on ji bude zivit. Predtim ji zivili vzdy otci jejich dvou deti nejakou dobu nez ji prokoukli a neter se ji cestovanim, zabavou a hlavne spolecnym najmem a pak hypotekou nehodila do kramu…
![]()
@Hrabě Dooku píše:
bohužel, tohle je všechno možný, jenom ne matkaposlal bych na ni finanční úřad, ať se jí podívá na zoubek
Je to hnus.
@Adušaa píše:
kde píšu, že chci ušetřit 10 tisíc? Mám plat cca 20 tisíc. Mámě platím 10 tisíc + mám k tomu další výdaje a zbyde mi málo na to abych něco ušetřila na kauci. Pokud ale pujdu pryč, tak dám za nájem max 7000 se vším, za jídlo pro jednoho max 3000 + splátky max 2000. To je 12 000 a zbyde 8000 na ostatní věci na utratu. Takže bych se měla mnohem líp.
To vis, ze jo, s platem 20 tisic se da na malem meste, v garsonce krasne vyzit. Ty mistni, prechytraly pipi neposlouchej, jsou chytry jak radio. Prijdes mi docela rozumna. Ja bych to vyresila asi uplne nejjednodussim zpusobem a tim je pro me kontokorent. Predpoklafam, ze mas ucet a domnivam se, ze to nabizi kazda banka. Zeptej se na to.