Půjdu vrátit řidičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cullenova Já jsem po řidičáku 3 roky nesedla za volant. Minulý rok se nám pokazilo auto 100 km od domova a oprava trvala 4 dny. Manžel musel do práce, jel vlakem a já jsem čekala na opravení auta. Se známým jsem projela okresky mezi dědinama, jedno mini město (Veselí nad Moravou) a vyjela i s ročním dítětem v sedačce domů, do Olomouce. No a dojela jsem. Teď v práci musím řídit a musím řídit různá auta, pětikvalty, šestikvalty, automaty, automat jen s pádly pod volantem… Poprvé jsem se v cizím a ještě firemním autě bála, ale už jsem si zvykla a jde to. Prostě jsem musela.
Ale ještě k tomu šestikvaltu… je to těžké i teď pro mě, mít doma pět stupňů a jezdit tak denně a pak jet autem se šestistupňovou převodovkou. Prostě občas zařadím blbě, ze zvyku, auto trochu zařve, ale jedu, nepanikařím. Důležitá je pozornost, znalost předpisů a tvých schopností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si vzpomenu na svoje začátky. To byl děs. Jezdila jsem jen mimo špičku a trasu jsem měla dopředu promyšlenou. Dneska už se tomu směju a nedovedu si život bez řidičáku představit. Takže klid, zkušenosti získáš jen na silnici. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jak jsem udělala řidičák, tak jsem si byla koupit auto a než se vyřídil leasing atd, tak už jsem měla řidičák v ruce a s čerstvým jsem hned šla vyzvednout auto a týden na to jsem jela z Prahy po D1 ke Vsetínu v zimě a byl sníh
rodiče si mysleli, že jsem se zbláznila, ale v pohodě, lepší než se bát jezdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marie432875
Tak to mně v autoškole auto zdechalo pořád
A při rozjezdu mi dnes zdechlo taky.
@Šmušmu
Tak to máš můj upřímný obdiv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova Na zdechání se vykašli, kolegyně je vyježděná mnohem víc, jak já a taky jí to někdy chcípne, to je tím střídáním aut. Ale víš, čím ti můžu opravdu pomoct kromě psychické podpory? Se kterým autem budeš jezdit nejčastěji? Taťkovým nebo přítelovým? I staré auto stojí hodně peněz a nervozita je taky z toho, že rozbiješ auto. Zajeďte na pojišťovnu a udělejte si dobré havarijní pojištění. Mně v té práci dost pomohlo vědomí, že i kdybych udělala škodu půl milionu, zaplatím jen 5 tisíc spoluúčast.
Zní to blbě, ale ta nervozita se opravdu zmenší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
@Fima
Zetko mám taky, nalepím ho na auto asi taky. Snad se vyjezdím a bude to super. Jen mě trošku děsí, když vidím, jak řídil přítel, kamarád a jak řídím já
Kliiiiiid!
To bychom museli vrátit řidičák všichni
Já mám řidičák 2 roky
ještě ani nevím, co se vše dává (a kde se to v autě najde..) policistům, když mě zastaví
Ještě s emi to nestalo
A až se to stane, tak se to naučím
Teorie je něco jiného než praxe, ale ta se časem poddá
Je třeba vážně jezdit, jezdit a jezdit
taky to chce trošku víc sebedůvěry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řidičák mám od srpna, od té doby jsem seděla za volantem párkrát (nemám možnost) no jezdím tak jendou týdně když se zadaří, rozjezy katastrofa nebylo jízdy kdy by mě to nechciplo, ale něco ti řeknu, o prázdninách jsme ted jeli na hory necelých 200km odřídila jsem to, mamka tomu moc nevěřila, ale ano, ted jsem řídila v týdnu dvakrát, a už je pocítit že jsem dokázala jet bez chcipnutí, a je to takový lepší, cítím se za volantem líp, taky mi u nás v autě dělala problém zpátečka, máme to stjeně a přece jiné než v autoškole, nyní už jde, je to vše o cviku, a hlavně nebát se toho, taky dělám chyby mamka křikne když semnou jede, ale to podle mě všici kolikrát i těm co řídí 20 let se to někdy vymkne…neboj se jezdi dál když bude možnost využij každé, držím ti pěsto to zmákneš, jednou se tomuhletomu budeš smát, až to budeš vyprávět tvé začátky
pro zasmátí mrkni na youtube na poskou autoškolu, nebo ženy za volantem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě třeba ještě doteď dělá problém parkování
nejradši parkuji tam, kde je 2 a více volných míst vedle sebe… Třeba i podélně, jedině jak je tam delší místo
Muž má Audi a to je dlouhá „kára“
Tak nemám takový odhad.. Ale je super jezdit kam chceš a kdy chceš a nepotřebovat k tomu nikoho dalšího
takže se toho neboj
Stojí to za to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik Ti je? Já dostala papíry přesně v 18 a neměla jsem problém. Hlavně jezdit. Pro papíry mě vezl táta a zpátky už jsem jela já. Jezdit, jezdit, jezdit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale znám lidi, pro který je i po letech řízení zlo, mají své dvě, tři nacvičené trasy a jinam ani prd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova Já jsem třeba při jedné ze svých prvních jízd zapasovala našeho favorita babičce do brány
Musel přijet taťka, aby mě odtamtud vyklínil
První samostatné tankování dopadlo tak, že jsem přirazila moc blízko ke stojanu a nevěděla jsem, co dál, tak mi naštěstí tamější chlapi pomohli.
Učila jsem se na fabce, doma favorit, to fungovalo úplně jinak. A když mě naši pustili za volant druhého auta, což byl Renault Thalia, tak mi to taky chcípalo. Při jedné příležitosti třikrát za sebou na křižovatce za dohledu policistů
![]()
To ale není nic proti mé mamce, která chvilku po získání řidičáku potkala traktor a vyhýbala se mu tak svědomitě, že skončila ve škarpě, šíleně si pořezala ruku a z auta byla hromada šrotu.
Každopádně já už teď jezdím jak suverénní pirát silnic, řidičák budu mít v květnu 13 let a jsem vysmátá.
Takže jak říkají všichni, chce to hlavně jezdit a nejlépe s někým, kdo ti dodá klidu. Případně i sama, tak se nejlíp otrkáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, děkuji všem za podporu
Snad to tak fakt bude a já budu moct o sobě hrdě prohlásit, že jsem dobrý řidič ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me delaj problem blbci, co neznaji pravidla krizovatek, blikaj a neodbocuji. To bych vrazdila. Jinak se nenaucis jezdit jinak, nez tak, ze budes jezdit. Ale pokud mas automat, tak jezdi v nem, je ti naprd se naucit jezdit v manualu. Proc? Ja mela 2 roky manual, radit v poho, ted mam 2 mesice poloautomat a uz proste v manualu neumím pouštět spojku tak, aby to nervalo. Takze nevidim prinos v tom, jezdit s manualem, kdyz mas svuj automat. Jezdi v nem a je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim tak ja si jdu pro ridicak ve stredu tak uvidime jak to pujde budu jezdit s manzelem doufam ze me nebude nervovat kdyz ridi on porad nadava je fakt ze dokud clovek nema sam papiry tak se o nic nestara ale pak uz vidi co po silnici jezdi za umelce uz se ani nedivim ze je tolik nehod vzdyt nedodrzuji predpisy a samy spech tak uvidime ja si s tou autoskolou uzila tak doufam ze to bude dore jo a mimochodem nevite nekdo kde se da stezovat na autoskolu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit