Půlroční prostě neusne

14376
18.5.18 16:07

Půlroční prostě neusne

Ahojky maminky, máme doma půlroční miminko. Od narození má problém se spaním. Večer usíná u prsa a budí se v noci 2* na kojení. Problém ale nastane přes den. Prostě neusne. Nejdřív spal jen v kočárku, nebo v nosítku, teď řve a řve. Pláče v autě, v kočáře tropí hysterické scény, usne mi jen v Manduce, ale nikdy ne na dlouho. Ale je pořád unavený, mne si očička a je protivný. Už si s ním nevím rady..i když si s ním lehnu do postele, usne jedině u prsa a stejně je za chvíli vzhůru. Je strašně zvědavý, ale začínám se pomalu bát, jestli to nemůže být neurologické. Začal být poslední dobou šíleně náladový. Nevím, jestli je to věkem, ale pořád se vzteká, jedno, při jaké činnosti. Jsem za normálních okolností kliďas, ale začínám pomalu ztrácet nervy. Dneska už jsem musela odejít a nechat ho prostě řvát :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
831
18.5.18 16:23

Měla jsem to hodně podobné, přes den spal tak po patnacti minutách pak řev. Kočár, vajíčko…řev, to úplně odmítal. V noci co hodinu max dvě vzhůru. Doteď nespí celou noc a to mu budou tři. Tedy vlastně dneska celou noc vyjimečně spal. Měli jsme hodně problém s prdy ale celkově byl prostě nespavý. Já na prášky. Kojila jsem až do roku a něco. Neporadím, sama jsem nevěděla co je, jakto že ostatní to mají se spaním od krmení do krmení a pak celou noc.
Jen jsem asi chtěla vyjádřit pochopení pro tvou situaci. Třeba tady někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
18.5.18 16:28

Já to měla taky tak.ale u nás to bylo hladem.sice pribirala ale neustále se budila. presla jsem na um a od té doby mi spí celou noc. dopoledne tři hodiny a odpo 2.naučila se spát v postýlce a od té doby dobrý. Ale prosli jsme si vším v noci kočárek prso houpani na ruce no hrůza. ve 4 měsících jsem už nevydržela a koupila um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.5.18 16:37

@catchthem moc děkuji, ono je daleko víc uklidňující číst, že v tom člověk není sám. My si tedy na noční spaní stěžovat nemůžeme, ale přes den je to očistec. Přitom je to jinak takový smíšek. Jenže má osm kilo a já ho prostě celý den na rukách nosit nemůžu. Máme problém i nakoupit. A já začínám být s nervama v… Už jsem se několikrát přistihla, že na něj zakřičím. Prostě se nedokážu ovládnout a pak to akorát obrečím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.5.18 16:44

@-Sára u nás to hlady nebude, už dva měsíce dáváme příkrmy a náš žroutík zvládne k obědu celou skleničku a odpoledne někdy i skoro celou přesnídávku. A v noci, kdy je jen kojený, spinká ukázkově. Včera se poprvé vzbudil až v půl třetí a to usíná už po sedmé. My řešíme opravdu jen to spaní přes den, neumí prostě usnout a řeší to tím, že řve a řve.. nechce sinpam ani hrát, nic ho nebaví. Naše doktorka říká, že se to pomalu srovná, ale mně připadá, že se to jenom zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30853
18.5.18 16:49

@Aduš8 Srovna se to, az najede na nejaky pevnejsi rezim. Coz muze jeste par mesicu trvat. Nejstarsi dcera byla taky takova, do 8m pospavala po 5 minutach u prsa, tot vse. Navic ani noci za moc nestaly… V cca 8m najela na dva spanky denne, sice 30minutove, ale aspon neco, od 12m jednou denne a to uz bylo opravdu lepsi. Syn spal pres den krasne, ale zase nespal v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
18.5.18 17:05

Jelikož nemáš problém se spaním v noci tak si osobně myslím, že se to fakt upraví. Jak jsem řekla, my měli problém se spaním i v noci. Přes den se o spánku nedalo mluvit. Teď mi spí hezky po obědě tak dvě hodinky a přes noc se vzbudí buď jednou a pak musím za ním a spát s ním a nebo vůbec a to si pak užívám své postele. Když měl do toho roku tak začal spinkat, tuším kolem osmého měsíce, dopoledne tak hodinku a odpoledne taky hodinku a pak v noci, ale to se budil. To se upraví až bude mít víc pohybu, bude mít zajímavější podněty a víc se unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
18.5.18 17:06
@Hobitka píše:
@Aduš8 Srovna se to, az najede na nejaky pevnejsi rezim. Coz muze jeste par mesicu trvat. Nejstarsi dcera byla taky takova, do 8m pospavala po 5 minutach u prsa, tot vse. Navic ani noci za moc nestaly… V cca 8m najela na dva spanky denne, sice 30minutove, ale aspon neco, od 12m jednou denne a to uz bylo opravdu lepsi. Syn spal pres den krasne, ale zase nespal v noci.

Přesně. Tak nějak i u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.5.18 17:07

@catchthem budu jen doufat, že máš pravdu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.5.18 18:19

Jak kdyby se tu popisovalo moje dite :mrgreen: V noci je to zlato, spi celou noc, ale uspat ho pres den je teda sila, spal jen u prsa a jen tak 15min, ale ted asi dva tydny jsem ho zacla davat do postylky, vzdycky usne u kojeni, odnesu ho do postele, sice se probere, ale pak to zase zalomi a spi i hodinu, takhle to uspesne zvladne 2× denne a pro me je to vyhra :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
18.5.18 20:38

@Aduš8 mozna blba otazka ale nema treba zizen pres ten den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.5.18 20:59

@pppetulda22 Nene,kojim i mezi jídly a k tomu pije docela hezky vodu z hrnečku. Právě naopak, někdy mám strach, jestli ho nebolí bříško, sní celý oběd a ještě se při,, usínání" dorazí pořádnou porcí mléka.. :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
18.5.18 22:42

@Aduš8 tak to zizni nebude :) tak asi nic jineho nezbyva nez vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.5.18 11:03

Tak s naší malou je to také náročnější. Přes den sama prostě usínat neumí a kdybych jí nechala jen tak v postýlce, tak se k spánku snad hystericky uřve. Možná by se tím tedy naučila usínat sama bez „pomůcek“, ale nelíbí se mi to. Hodně spí v kočárku, ale také až po delší době. Je také celkově hodně akční, vyžaduje pozornost a po nějaké době už bývá přetažená a dost protivná. Končíme šestý měsíc, snaží se lézt, hodně zkoumat a brnká jí na nervy, když jí něco nejde. Podobné to může být u vás. Někdy bývají mimča protivnější i kvůli zoubkům, citlivější dásně, bolesti apod..Je to různé. Nemyslím si, že jde o nějakou neurologickou vadu. Každé mimčo je jiné a některá hold usnout sama neumí bez pláče. Je docela možné, že až se prcek začne víc hýbat, tak se při nějaké činnosti unaví sám, nebude se nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí