Půlroční syn odmítá mléko, už nevím kudy kam
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
půlroční syn odmítá mléko, už nevím kudy kam
ahojte maminky,
psala jsem sem před pár dny, ale teď už jsem zoufalá. Tomík (6,5 měs.) si dál snižuje mlíko… Teďka už dá na dávku tak 60-90 ml, takže jsme pod půllitrem mléka denně už asi třetí den… chytí flašku, cucne, pustí ji a brečí, jak kdyby hladem, tohle udělá párkrát, vypije max. do stovky a to málokdy, a pak už odstrkuje, odvrací se, přitom je ufňukaný a evidentně nespokojený. Už nefunguje ani dokrmování lžičkami, prostě na mlíko neotevře pusu.
Jediné, co celkem jí a na co otevře pusu, je masozelenina k obědu - sní 200g.
Ovoce nechce, fíglem ho občas přelstím k pár lžičkám hrušky s trochou mléka. Když dám mléko do zeleniny, sní podstatně méně.
Odmítá jogurt.
Mám děsný strach kvůli vápníku a živinám… o tekutinách nemluvě, vypije teda tak 100-150 ml čaje denně, jak kdy.
Už nevím, jak do něj to mléko dostat… Ještě jsem nezkoušela kaši, dá se tím nahradit mléko (pokud ji ovšem bude jíst, že)? Mléčnou kaší? Na 2. stranu mám strach, že se zasytí a že se připravím o jedno jeho noční mlíko, každá 90ka dobrá…
Nevím, co mu vadí na flašce, nic jsem neměnila. Máme Sunar, můžu zkusit změnit značku, ale prý po Sunaru dítě jiné nechce, protože je chutově nejlepší… Prořezaly se dva zuby, ale žádná změna k lepšímu, ani když už jsou venku.
K Dr. se chystám v pondělí, protože celkem zatím čůrá (i když dneska už teda nic moc), kaká a za tři týdny přibral 250 g, váženo dnes ráno. Takže mě dr. pošle nejspíš k šípku, že když prospívá, tak co blbnu… jenže za prvé mě to stojí šílený úsilí a nervy, nějaké mléko do něj dostat (zatím prspívá, ale co já pro to musím dělat, je už neskutečný a už to dlouho nevydržím), za druhé vidím ty katastrofické scénáře z nedostatku vápníku a tekutin, apod.
Třeba máte některá podobnou zkušenost a uklidníte mě, že to u vás dobře dopadlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bohužel neporadim,ale měla sem to samé.Maty sunar ani jiné Um nikdy nechtěl i když sem ho nechala vyhladovět.Musela sem ho kojit téměř do 3 let.Držim palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a některé kaše se připravují ze sunaru čili by jsi o dávku mlíčka nepřišla a malý by byl sytý zkus to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám v kredenci rýžovou kaši od Nutrilonu (začínali jsme Nutrilonem ve 2,5 měsíci, ve 4,5 přešli na Sunar) a kukuřično-rýžovou „První kaše“ taky od Nutrilonu, obě mléčné. Tak bych sáhla nejdřív asi po nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaše určitě nahradí mlíko. A pokud by ji nechtěl, zkoušej jiné UM. Anežka byla kojená do 2 let, a pak odmítala jakékoliv mlíko (mlíko jako takové nepije dodnes), ale naštěstí milovala jogurty (dokonce jen ty bílé). Zkoušela jsem všechna možná UM i všechny možné kaše a nejlíp dopadlo Hami, toho aspoň decku skoro pokaždé vypila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak něco podobného jsem zažila s dcerou…po odstavení v 7měsíci nevzala žádné mléko,mléčné výrobky nic co šlo kolem mlíka do pusy,hrůza…já vystresovaná
Ted se tomu usmívám.....naštěstí jedla jakýkoliv příkrm,zelenina,ovoce,polévky atd.
Někdy se nám podařilo ji v noci rychlostí blesku vytáhnout dudlíka a vrazit flašku s mlíkem
a ona to ve spánku vypila,někdy se ale tím probudila a byl řev a vztekání ![]()
V červenci jí bude pět a o mléčné výrobky nestojí dodnes,sem tam jogurt,ale žádná sláva to není.....ani omáčky zahuštované smetanou moc nemusí.....jedině krupicovou kaši ![]()
Hlavně se nestresovat,zkus změnit značku,pokud ani to nebude fungovat tak aspon víš,že nejste první bez mléka
Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice je malej, ale co zkusit jogurt? Davala jsem jogurt od 7m. Samozrejme pokud nemate nejake dispozice k alergiim v rodine. Jogurt totiz mlecnou davkou vyda vic jak samotne mleko, nevim jestli snad se pocita jako dvojnasobek.
Samozrejme kase mlecna se pocita do mlecne davky.
A pokud by vse selhalo, tak bych asi zkusila nejaky doplnek, kde dostane vitaminy a o davkovani vapniku bych se poradila s dr.
Pulrocni rustovy spurt uz mate za sebou? Protoze by to mohlo byt tim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čičinka píše:
Sice je malej, ale co zkusit jogurt? Davala jsem jogurt od 7m. Samozrejme pokud nemate nejake dispozice k alergiim v rodine. Jogurt totiz mlecnou davkou vyda vic jak samotne mleko, nevim jestli snad se pocita jako dvojnasobek.
Samozrejme kase mlecna se pocita do mlecne davky.
A pokud by vse selhalo, tak bych asi zkusila nejaky doplnek, kde dostane vitaminy a o davkovani vapniku bych se poradila s dr.Pulrocni rustovy spurt uz mate za sebou? Protoze by to mohlo byt tim
Jogurt nechce. Pravda, zkoušela jsem zatím bílé neslazené. Jsme na UM, takže spurt nás nějak minul, teda aspoň si nejsem vědoma… a Um snad bojkotovat ani nejde jak kojení… teda, i když zdá se, že jde ![]()
Teďka ke svačině vypil 80 a pomocí manžela jsem to zvedla lžičkama na 140, ale malej jak vidí láhev, odstrkuje nás rukama, je to děsný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tohle začal Honzík dělat kolem 7 měsíce, nedostala jsem do něj mlíčko, kaši taky každý den nechtěl,pořád se vztekal no byl to očistec ![]()
Paní doktorka mi pak poradila právě dávat jogurt , takže nejdřív jsem koupila takové ty drahé od Nestlé , což mu samozřejmě zachutnalo a postupem času jsem to vyměnila za activie atd…
Takže nevím, porad se s doktorkou, ale jak už ti tady někdo psal , možná by stálo za to zkusit dát ten jogurt .
Držím palečky ať se to brzy zlepší a budete zas oba spokojení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nahradila bych jinými mléčnými výrobky-aktivií,tvarohem , přírodním sýrem…
- Citovat
- Upravit
Vojtík mi odstrkoval ruce s flaškou, když měl v pusince aftíky při viróze… mazala jsem mu proto před každým pitím dásničky a vnitřky tvářiček Calgelem na znecitlivění. Třeba ho v pusince taky něco bolí… ![]()
A pokud ne, tak fakt zkus změnit UM, asi bych zkusila jinej Sunar, třeba banánovej. Nevím teda, od kterého měsíce je… my jsme na Bebě sensitive, ale prý je Sunar opravdu nejchutnější (ten modrý).
Znám taky několik dětí, které mají averzi ke kravským mléčným výrobkům od kojeneckého období až doposud. Včetně mojí kolegyně ![]()
Ani náš Vojtík nechce jogurty, žervé, lučinu, cottage… strašně se po tom šklebí a otřese, jako kdyby snědl citron, nesnáší to, nesní skoro nic.
Ale Bebu a večer Bebu s nemléčnou kaší (rýžovou, jáhlovou, obilnošvestkovou) si dá s chutí.
Jinak vápník je obsažen především v zelenině (brokolice), takže s tím si hlavu nelámej - pokud bude dobře zvládat příkrmy a bude dobře pít jiné tekutiny…
můžeš mu třeba UM propašovávat do zeleninových kaší…
dávat do zeleniny místo olivovýho oleje čerstvé máslo…
samozřejmě pokud máte doma alergiky, tak opatrně a poradit se s mudrou…
zkusím někde pohledat tu tabulku o vápníku v potravinách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mě kluk vypije nejvíc mlíka k ránu, když se vzbudí, to vypije v polospánku 200 ml a spí dál. Přes den mi vypije max 130 ml, víc ani ťuk. Večer dávám kaši, což je mléčná dávka a zkusila jsem už dvakrát jogurt s ovocem a to mu docela šmakovalo.
Zkus do toho jogurtu dát trochu ovoce a uvidíš, jestli by ti to s tím nesnědl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mary u nas to same v bledemodrem - ale klid, ta davka mlika je uplne v pohode, na tom ti nezacne ani hubnoutc- rafanek na 80 ml 7× denne pribiral kilo/mesic. A to jeste desne blil.
My jsme na neocate kvuli ABKM, to mliko je horky, celkem pomahalo sladit, dal si treba o 30 ml vic. Ale bylo to zbytecne. ostatni veci papa a papal dobre, postupne se dostal na 120 ml na jedno piti, tak jsem mu to rvala po 2 hod dycky na stridacku s nejakym prikrmem (furt jsem krmila nebo davala mliko - vlastne je to tak furt).
Momentalne jsme na 400 ml mlika denne, protoze mel tech jidel vazne moc, jedno mliko jsem zrusila - tak ma rano 120 mlika s kasi, pak pred odpolednim spanim 120 a vecer kasi ze 180 ml mlika. jinak ma dve ovocne svaciny a obed. Psala jsem honzikovi do poradny, jestli to staci, zvazuju, ze mu nahradim jeste dopoledni svacinu mlikem - jenze kdyz on mlika vypije polovicku toho, co sni…nebude pak mit hlad?
Jinak nez jsme presli na neo (4,5 m), tak pribiral 80g tydne, od te doby 2 mesice po sobe 250g tydne, pak se to znormalizovalo a stejne ma tedka 10 kilo, zada siroky jak vzperac.
zvazuju nmichat mu mliko do prikrmu
jo rafan ty mlecny kase sni daleko vic, nez by vypil mlika, zkus to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit