Skoro nejí - 8 m
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
skoro nejí - 8 m
Ahoj maminky, prosím o radu, máme chlapečka 8 m, začali jsme s příkrmy od 6 m, nebyla to žádná sláva, zeleninu a maso v poledne malý nechce, sní tak půl skeničky a to je všechno,někdy ani to né. Na svačinku dáváme jogurt nebo ovocný příkrm, to má moc rád, sní skoro vždycky celý kelímek. K večeři dáváme kaši, tu má taky moc rád. Kromě toho ještě kojím asi tak 5-6× denně. Nevím, jak to něj tu zeleninu nebo maso dostat, přece nemůže jíst jen ovoce, jogurty a MM.
Děkuji za pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dcerka byla jen kojená až do 10m. Jakékoli příkrmy bojkotovala. Začala jíst až kolem roku a ani to nebyla žádná sláva. Navíc nikdy nechtěla ani UM.
Přežila to v pohodě. ![]()
Pokud nechřadne před očima a neubývá na váze, tak to nebude tak zlé. ![]()
Taky jsem to řešila a nakonec zjistila, že když dítě ukázkově nebaští zeleninu od ukončeného 6m a po kojení okamžitě nenajede na UM, že to taky může ve zdraví a bez ujmy přežít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to moc děkuju za pomoc, někdy jsem z toho hodně zoufalá:-), pořád si myslím, že dělám něco špatně:-), malý celkem přibývá, ikdyž teďka byl nemocný, tak jsme jen kojili a shodil tak 20 deka, ale byli jsme u lékařky a ta říkala, že je to OK. Kromě toho malý je docela drobounký, ale to má po nás s manželem:-).
Ještě jednou díky za povzbuzení:-).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera taky obědy neprožívá, sní asi 100g. (Necelou malou skleničku, případně půlku velké).
Ovoce taky 100g (kelímek od Sunárku, jak jsou tam 4). Kaši má ráda, ale tu dělám do 100ml vody. Takže taky málo
Netrap se tím, není každé dítě žrout a pokud roste, je to v pořádku ![]()
Má necelých 8m, viz metřík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Adin,
vím o čem píšeš, taky s tím bojujeme… Evina má skoro 10 měsíců a přes veškeré mé snahy, i snahy manžela či jiných (zkoušeli jsme různé triky - zmizení mámy, vyhladovění, atd…) náš jídelníček vypadá následovně: ráno MM, svačinka cca 5 malých lžiček bílého jogurtu, hned poté MM, oběd (záležitost posledních cca 3 týdnů) do 100g masozeleninového příkrmu, ale bez jakýchkoliv kousků - někdy musím přimíchat trochu jablečného pyré pro lepší chuť aby vůbec snědla, pak odpoledne MM (jak jinak, že…
), půlka skleničky ovocné přesnidávky, k věčeři cca 10 lžiček kaše, pak MM.
V 8mém měsíci snědla maximálně 5 lžiček jednoho jídla, některé dny odmítala sníst cokoliv kromě MM, nesnědla ani banán nebo hrušku… bojkotovala vše, počítalo se jenom prso ![]()
byla (a ještě někdy jsem) z toho na nervy, nemohla jsem ani k zubaři, MM z lahve nevypila ![]()
takže neporadím žáden trik, můžu jenom povzbudit že se to musí někdy zlomit a bude líp (u nás teď 9tý měsíc).
Opravdu je nejdůležitější jestli hezky roste! O Evince by nikdo neřekl že má potíže se stravovámním, má 9,5kg…
Podle toho co píšeš baští ještě vcelku dobře. uvidíš, brzy se to zlepší! tak ať vám chutná!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak psaly holky, pokud prospívá, tak to neřeš, u našeho malého to bylo to samé, ze začátku teda jedl pěkně, pak se sekl a nevzal ani lžičku, pak jedl ovoce a jogurty ale zeleninu vůbec nechtěl, rozjedl se kolem roku, že jsem pomalu nestíhala krmit, byl jako vysavač, snědl všechno, teď zase polevil, někdy jí pěkně, někdy nechce, přestal jíst maso, začal si vybírat, myslím, že se to ještě změní mockrát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, tak moc díky za podporu, koukám, že nejsem sama s takovými problémy:-),někdy jsem z toho fakt dost zoufalá, ale budu trpělivá, snad se to všechno nakonec v dobré obrátí:-)
![]()
malý zatím prospívá, i podle doktorky je to OK, má sice jen 6,5 kg,ale zato 71,5 cm:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj náš malý bojkotoval vše do 12ti měsíců. Dá se říct, že do té doby byl pořád plně kojený. Nakonec se mi odstavil v 19ti měsících a až od té doby jí všechno ale pořád žádné velké porce. Byla jsem z toho nešťastná ale doktorka mě ujišťovala, že je to v pořádku a že mu stačí MM. Jinak musím říct ještě jedno, Matěj nebyl za celých 26měsíců ani jednou nemocný
Takže si s tím nedělej hlavu. Pokud Ti kojení nevadí, tak koj jak to půjde a ono se to všechno srovná.
PS: Ještě jedna věc, zeleninu sní jen syrovou. Když dělám vývar, tak jí tam vyvařím a musím vyndat, jinak by mi to nejedl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
adin píše:
Ahoj maminky, prosím o radu, máme chlapečka 8 m, začali jsme s příkrmy od 6 m, nebyla to žádná sláva, zeleninu a maso v poledne malý nechce, sní tak půl skeničky a to je všechno,někdy ani to né. Na svačinku dáváme jogurt nebo ovocný příkrm, to má moc rád, sní skoro vždycky celý kelímek. K večeři dáváme kaši, tu má taky moc rád. Kromě toho ještě kojím asi tak 5-6× denně. Nevím, jak to něj tu zeleninu nebo maso dostat, přece nemůže jíst jen ovoce, jogurty a MM.
Děkuji za pomoc.
Tak to buď ráda že jí alespoň tohle naše princezna nejí ani ovoce jen trochu polévky nebo nějakého jídla v poledne,jogurt taky nechce,přesnídávky nechce,jen mléko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, máme 14měsíčního syna(9kg,75cm,7 zoubků).S příkrmy jsme začali v půl roce.Maso,zeleninu papá.Ovoce-syrové,vařené,přesnídávky,jogurty,pribináček, to vše odmítá.Přesnídávka se mi podaří jednou za čas do něj dostat.Když jsem si ale četla Vaše příspěvky, asi to nebudu tak řešit. Máme ale ještě jeden problém.Vojtík není schopný spoklnout jakýkoliv větší kousek.Ať je to rohlík,chleba,piškoty,dětské sušenky…Jakmile Nás vidí jíst, chce vše ochutnat.Chvíli to žmoulá v pusině a když to má spolknout, začne se dávit a pokud mu to nevydělám, pozvrací se.Samozřejmě to zkoušíme a zkoušíme, ale je to pořád stejné.I maso-zeleninu mu musím rozmixovat.Jeho jídelníček vypadá takto:ráno UM,oběd maso-zelenina,odpoledne krupic.kaše nebo vanilkový dezert,večeře a v noci UM.Během dne pije ochucené mlíčka s kaší od Nestlé.Jinak vodu,čaje,šťávy odmítá.Ostatní děti v jeho věku hamají skoro všechno,takže mi nepřijde vpořádku, že je převážně na mléku. Prosím pokud máte někdo podobný problém, napište, jsem z něj docela zoufalá, Děkuji
- Citovat
- Upravit
Ahojda, nám bude 8 měsíců a jsme na tom stejně..akorát že nejen že nesní moc masozeleniny, ale to samé i kaše a ovoce..je to jak na houpačce, někdy spapá víc, jindy 3 lžičky ![]()
Asi ví, že si prostě může říct o moje mlíčko kdykoliv. Myslím, že časem se nám to určo zlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
staršího syna jsem plně kojila do jeho 16 měsíců- 1piškot za den a kostičku zeleniny nepočítám za jídlo,pak přišel zlom a baští normálně.
ted ten mladší,7m , zatím bojkot zeleniny,pouze dýně s cuketou snědl asi 2 lžičky,ted 2 dny dávám chleba a baští,otvírá pusinku,to je pro mě úplně svátek,když dítě neprotestuje,jak začal jíst chleba,tak i rozmačkaný banán,taky zatím jen 2 lžičky,ale je to úspěch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
8 měsíční holčička se rozhodla nejíst.. :(
Ahoj maminky, prosím o povzbudivá slova a rady.. ![]()
Mé malé bylo o víkendu 8 měsíců. Je to čilouš, leze po 4, sedí, stoupá si u nábytku, je neustále veselá a hraje si. Jakmile ale dojde na jídlo, je to konečná.. Ve 4 měsících se mi vpodstatě přes den odstavila od prsu. Prostě ho přes den nechtěla ať jsem dělala co dělala.. Večer a v noci pila jak duha. Od 4 měsíců tedy přikrmujem, neboť začala stagnovat na váze.. měsíc a půl jedla celkem slušně. Žádné velké porce, ale jedla. V šestém měsíci se to změnilo a přestala chtít jíst. To co jeden den snědla druhý den nepozřela ani lžičku.. Bohužel, je to čím dál tím horší. Ve čtvrtém měsíci už začaly růst i zuby.. Nyní jich má 6. Začala hodně kousat, čili je to asi 14 dní, co jsme odstavily (kojila jsem již jen večer a v noci), ale bohužel to přestalo být únosné. Prsa se dovolávala tak 4× za noc, ale moc z něj nepila, spíš dudlala a usnula u něj. Jak ale usnula, vždy mě hodně surově kousla. Já sebou trhla (ikdyž jsem se snažila se nepohnout, ale to prostě nejde..)a jí tim vzbudila. Lekla se a začala histericky brečet, měla jsem pak problém ji uklidnit.. Toto se opakovalo několikrát za noc. Neměla jsem už na to sílu a odstavily jsme. UM přijala dobře, pije večer, 1× v noci a pak ráno. Přes den mi ale uplně přestala jíst a paradoxně chce UM z flašky (ještě tedy podotku, že napít z flašky čehokoliv jsem jí učila měsíc a půl než to vzala..). Čili když nic nesní, dokrmím jí UM. Teď už je to ale několik dní, co nechce jíst a nechce přes den ani UM z flašky.. pije akorát vodu.. Jsem z toho už celkem na budku.. Jinak je uplně skvělá, ale tohle mi vždycky zkazí celý den. Dneska jsem to už obrečela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit