Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
náš mladý nosí punčochy a na to tepláky, holčičky tam nosí většinou sukýnky nebo zástěrky a pod tím taky punčošky
já dávala klukům punčocháče a plátěné kalhoty na ven, nehřály, jen byly na punčocháčích. Šila jsem je, kalhoty jen v pase do gumy a s kapsičkama.
Nechápu, proč nejsou učitelky spíš rády, že jim ubude starostí s oblíkáním.
Jsou to malé děti, tak nechápu, co řeší.
U nás ve školce chodí někteří chlapečci v tepláčkách, někteří v punčocháčích.
Akorát teda na té besídce to nechápu (viz fotka od Hanule), na tu my nosíme slavnostní oblečení, ostatní děti taky, je to událost. ![]()
Taky dávám punčocháče a na to kalhoty,nikdy problém nebyl.Ani učitelky si nestěžovaly ![]()
Nelisa píše:
Nechápu, proč nejsou učitelky spíš rády, že jim ubude starostí s oblíkáním.Jsou to malé děti, tak nechápu, co řeší.
U nás ve školce chodí někteří chlapečci v tepláčkách, někteří v punčocháčích.
Akorát teda na té besídce to nechápu (viz fotka od Hanule), na tu my nosíme slavnostní oblečení, ostatní děti taky, je to událost.
Hanule píše:
Nelisso, takhle si je oblékly učitelky, on tam kalhoty měl
taky máme besídku v punčocháčkách.Bohužel pokud je v ranních, dopoledních hodinách bez rodičů,jsou jak na fotce od Hanule
u nás ve školce nosí děti také punčocháče a není s tím žádný problém ![]()
U nás převládají spíš tepláky, holčičky mají punčocháče a přes ně sukénky. Punčocháče má syn na ven, už si je zvládá oblékat sám, tak jsem ráda, že učitelka nemá starost. Sirotčinec mě fakt pobavil ![]()
Hanule píše:
Nelisso, takhle si je oblékly učitelky, on tam kalhoty měl
Aha, my dětem chystáme oblečení na besídku zvlášť do tašky, učitelce řekneme, co je na besídku a před besídkou kontroluju. ![]()
Tak u nas by ais problem nebyl, aby mel ve skolce puncochace, ale priznam se, ze me se to u kluku priserne nelibi. Takze ani jako batole samotne puncochace nikdy nenosil. Rano jde do skolky v teplakach a na ty mu natahnu bud kombinezu nebo sustakove kalhoty a ty pak ve skolce sundam a zustane v teplakach. Ma v satne i puncochace kdyby sli treba sankovat, tak aby si je vzal, ale pak se zase prevleka do teplaku.
U holcicek je to neco jineho ty si pres to vezmou sukynku aje to v pohode, ale u kluku se mi to fakt nelibi, ale jak jsme psala problem by to nebyl - ucitelky by nic nerikaly.
U nás ve školce s tím problém také není. Naše Kiki chodí v punčoškách pořád, ale má přes ně vždycky sukýnku nebo šatičky (je to parádnice
). Marťa když chodil do školky, tak se holt musel naučit si punčošky oblékat sám, nebo nosil termokalhoty. Mně se punčocháče na klucích fakt nelíbí. Ale je to spíše tím, že u nás ve školce má pár chlapečků punčocháče, které vypadají jako z roku X, zaprané, žmolkaté, vytahané - no, fakt bych se styděla, takhle dát dítko do školky. Obzvlášť, když maminka je denně nafiňtěná. Ale jinak se dávají přes punčocháčky třeba slabé kraťasy a hnedka to vypadá upraveněji.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
U nás ve školce problém není a slyším poprvé, že někde ano…Maty si zvládá obléct punčocháče (i kalhoty) samozřejmě sám, ale přijde mi praktičtější ve školce jen sundat kalhoty a nenutit ho se x-krát komplet oblíkat…