Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebovala bych názor maminek, co mají děti ve školce. Myslela jsem si, že Toma obléknu do punčošek a kalhot na ven. Ve školce sundáme jenom kalhoty na ven a bude si tam hrát v punčoškách. Ale prý to inspekci vadí, že to není slušné. Že by to chtělo tepláky. Jak to chodí ve Vašich školkách. Díky za odpovědi. Verča
Já už jsem u nás punčocháče úplně zrušila i kvůli školce. Když je tak jako teď, tak syn nosí zateplené šusťáky bez punčocháčů a v extra zimě mu dávám „jégrovky“, ty si lehce sundá a ve školce má tepláky. Ne že by nám tedy samotné punčocháče někdo zakazoval, spíš se mi tepláky zdají tak nějak pohodlnější ![]()
Nepátrala jsem po tom, ale kluci v punčocháčích mají ještě přes ně kraťasy. Podle mě to vypadá divně.
Maty nosí něco jako legíny, na to kalhoty. Obojí si obleče sám
, takže ve školce je jen v teplákách.
Dávám punčocháče a na to teplý kalhoty. Ve třídě choděj holky v punčochách a na ven na to navlíknout kalhoty. U nás s tím nemají problém a fakt nechápu, co je na tom neslušnýho. Ale nedivím se tomu, už jsem to na netu četla vícekrát.
Ale když se chce učitelkám oblíkat dvaceti tříleťákům punčocháče, tak ať si to užijou. ![]()
Ahoj,
nechávám pětiletého také v punčocháčích. Sice jsem se dozvěděla od učitelky, že pak děti vypadají jako ze sirotčince (jsem samoživitelka, takže mě to opravdu potěšilo), ale dokud bude potřebovat punčocháče, bude chodit v nich. Učitelka doporučovala i pro kluka legíny, ale než aby kluk vypadal jako vyskákaný baleťák, ať je raději jak ze sirotčince. Aspoň, že si můžu vybrat to menší zlo
.
Tak já hlavně nevím proč by měli děti v punčocháčích vypadat jako ze sirotčince nebo co je na nich tak strašnýho
hlavně,aby se dítě cítilo pohldlně,ne?? ![]()
Ahoj Veru ![]()
No, tak to koukám co si každej dneska nevymyslí. Dřív to bylo normální a teď řešej u malejch dětí, že jsou punčošky neslušný??? Větší blbost jsem neslyšela
Malej mi doma běhá v bodynu a punčoškách a nic nemravnýho na tom fakt nevidim.
Ahoj, u nás se to taky neřeší.Spíš to vadí mně, že je celý den v punčocháčích.Ráno mu dávám tepláky,ale odpoledne, když si pro něho jdu má opět punčocháče.
Myslím , že tepláky jsou pohodlnější,ale říkat , neříkat.Stejně je to tak jak píšu.Pusu bych si vymluvila a syn stejně odpoledne přijde v punčocháčích.Neřeší to tam.A můj syn už vůbec ne. ![]()
Příspěvek upraven 01.03.11 v 19:00
U nás kluci ve školce nosí punčocháče úplně v pohodě. Žádná paní učitelka nebyla proti. Jen my jsme je zrušili, protože syn je nedokáže pořádně obléknout. Nosí legíny a ponožky, to si umí lehce sundat i nandat.Kdyby byl zručnější, tak klidně zůstaneme u punčocháčů.
Při nepraktičnosti mého muže a syna jsme asi největší socky u nás ve školce my. Punčocháče nosí. Do školky přichází v tom, v čem jde se školkou na zahradu. Jinak by ho ve školce byl tatínek schopnej svlíknout do slipů a na zahradu by šel v hezkých kalhotách. Zatímco tepláky by zůstaly celý týden netknutý. Vzhledem k tomu, že bydlíme vedle školky, tak je to i jedno.
Nosí i termolegíny i punčocháče a nestydíme se. HHlavně, že venku nezmrzne.
U nás chodí děcka běžně v punčochách, holčičky si k nim většinou beou sukénky nebo zástěrky. Tohle je foto z besídky, punčochy tam měly naprosto všechny děti, holčičky na to hezčí šatky, žádný z kluků neměl přes punčochy kalhoty ![]()
Tak u nás chodí hodně v punčochách,sama učitelka si to chválí,že pak na to jen navlíknou kalhoty když jsou děti ven ![]()
Punčocháče, není problém, nebylo to ani slovem naznačeno. Holčičky k nim nosí většinou ještě sukénky nebo zástěrky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.