Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Bella1988 to samé mi řekl můj lékař, proto jsem i ještě psala na hematologickou kliniku…
Já se v tomhle fakt hrozně těžce rozhoduju
Kdyby člověk aspoň měl nějaké možnosti dohledat všechny opravdu pravdivé a potřebné informace. Ale docela mě překvapilo, že jak mi volali z té banky tak jsem po paní chtěla, aby mi to dala do mailu - byl špatný signál a tak podobně a ona slíbila, že mi to to tam hodím ale nestalo se to.. což je taky divný. Přece, jestli poskytovala pravdivé informace, tak o nic nešlo.
@Bella1988 co jsem se dozvěděla je úplně na začátku diskuze, překopírovala jsem sem email, který jsem dostala…
@nakim Aha, tohle. No tak pak je to asi opravdu k ničemu ne? Dávat peníze do nečeho jestli vůbec někdy..
@Bella1988 za mne ano, ale každý musí udělat rozhodnutí sám… Já se rozhodla za to peníze nevyhazovat, i když jsem původně moc chtěla. Která máma by nechtěla to nej pro svoje děti, že? Rozhodnutí nelituji a vím, že litovat nebudu, protože v brzké době, sedle mého v této oblasti žádný průlom nechystá. Ale je to můj názor a mé rozhodnutí ![]()
@Bella1988 Diskuzi jsem četla už před delší dobou, ale teď mi přišlo info o Tvém novém příspěvku…taky jsem váhala jako Ty a světe div se, taky jsem vyhrála tenkrát 50% slevu na odběr! Takže asi tak
Já jsem nakonec odběr nenechala dělat, v porodnici kde jsem se rozhodla rodit to stejně neumožňovali, ale hlavně mi to zavánělo příliš velkou komercí…sama jsem registru dárců kostní dřeně, daruji krev…ale k téhle firmě, která dělá byznys na odběrech pupečníkové krve prostě důvěru nějak nemám, i kvůli těm praktikám jak lanaří matky před porodem…ale těžko říct co bude za 20-30-50 let, třeba opravdu půjde tento u nich uskladněný materiál použít ![]()
@lucillee No právě, já tomu nevěřím. Taky jsem vyhrál tu 50% slevu apod.. já tuhle diskuzi čtu už dlouho a dlouho jsem hledala informace a došla k závěru, že jsou to vyhozené peníze.
Pokud ještě někdo uvažujete o komerčním odběru PK pro své dítě, doporučuji přečíst tento článek. No vlastně i těm ostatním, aspoň vám to potvrdí, že jste se rozhodly správně…
Ahojte, tak s partnerem jsme se rozhodli nechat odebrat pupečníkovou krev. Ještě k tomu jsme dostali tu 50% slevu a teď jsem tak nějak na vážkách. Jestli to chápu dobře, tak pokud se něco malému stane a třeba ta pup. krev jeho vlastní by mu pomohla, tak ji nemůžeme stejně využít? Termín mám v květnu a rozhodli jsme se pro ten odběr prémium plus 10 let uschování, co i s tou slevou dělá 35 000. Jestli to nemá smysl, tak bych to raději malému někde uložila na konto. Sice jsme tam poslali zálohu a i formuláře, ale pořád se to dá zrušit. Přinejhorším bychom přišli o tu zálohu.
Já bych do toho nešla. Jsou to vyhozené peníze. Přečtěte si ten článek, na který tu dávala odkaz klarova77. Tam to odborníci jasně vysvětlují - nemoci, u kterých by transplantace pup krve pomohla, jsou většinou pdmíněné geneticky, tudíź vlastní pup. krev je nanic, protože buňky v ní obsažené mají v sobě tu nemoc zakódovanou. Vím o čem mluvím, jsem genetik ![]()
@aleesha píše:
Já bych do toho nešla. Jsou to vyhozené peníze. Přečtěte si ten článek, na který tu dávala odkaz klarova77. Tam to odborníci jasně vysvětlují - nemoci, u kterých by transplantace pup krve pomohla, jsou většinou pdmíněné geneticky, tudíź vlastní pup. krev je nanic, protože buňky v ní obsažené mají v sobě tu nemoc zakódovanou. Vím o čem mluvím, jsem genetik
Přesně tak. Jediné do čeho bych byla ochotná jít, je to, že bych ji darovala, což ale umožňují pouze dvě nebo tři nemocnice v ČR.
Ahoj, tak po dlouhé době další informace - předevčírem mi volala banka, že jsem vyhrála 50% a jestli chci ten odběr - což samo osobě je divné. Druhý den jsem šla k doktorce na kontrolu a přímo se ji zeptala na názor z pohledu lékaře a bylo mi řečeno. „Toto je věc, která v současnosti není podporována a medicína nepokročila, tak aby se daly takto vyléčit nemoci, ke kterým by odběr měl sloužit. To jestli chcete čekat, jaké to bude za 20 let, je čistě na Vás, za mě však jsou to vyhozené peníze.“