Pustit dceru, nebo nepustit dceru na kadeřnici?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
6.6.21 11:44
@Anonymní píše:
Tak, ale maturita je dobrá věc když by se rozhodla že tam být nechce

Ty ji taky nemáš, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.6.21 12:00

Další člověk co si myslí že stupeň Studia= lepší život, více peněz. není rok 1990 ale 2021…takhle to jenomže vůbec není jestli na učňák chce jít ať jde třeba časem v tomhle bude podnikat a bude si sama pánem, odstěhuje se do zahraničí kde je mnohem lépe než v ČR kdežto ledajaký vysokoškolák co chodí po vysokých a celý život se honí po studiích a život mu uteče mezi prsty s tím že až vyleze má 0 praxe a nakonec stejně skončí buď na pracáku a nebo bude mít stále někoho nad sebou a plat do 30 čistého..vy rodiče chcete tak strašně moc po nás to co vy jste nikdy nebyli schopní docílit až je to smutné..jakoby jste si mysleli že ten život je váš a vy o něm budete rozhodovat do konce vašich životů jenomže takhle to vůbec není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5637
6.6.21 12:10
@alena1995 píše:
Mám kamarádku, vyučená kadeřnice, vlastní salón a žije si opravdu hezky a pak mám kamaráda, vystudovaný VŠ a je na úřadě práce. Nějak nechápu tvůj postoj, skoro mi přijde jako by si lidi s výučním listem brala jako podřadné, realita je, ale často úplně jiná. Každopádně bych ji nic nezakazovala, může si dodělat nástavbu (2 roky) a mít k tomu maturitu, ale pravdou je, že v tomto oboru ji na maturitu každej se*e, hlavně aby byla šikovná.

Je to už její třetí diskuze. Chtěla by dceru v kanclu a aby šla na ekonomku. Jenže ve škole má trojky a čtyřky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
6.6.21 12:10
@Anonymní píše:
Ahojte maminky mám menší dotaz. Dcerka by chtěla jít na učiliště obor kadeřnice. Já v tom nevidím nic dobrého sice je šikovná, milá a ochotná, ale bojím se že pak skončí na pracáku.. Tak přemýšlím že ji to zakážu. :nevim: U nás máme obor kadeřnice pouze s výučním listem… Jak byste se zachovali bojím se že skončí nakonec jako uklízečka a nebo na pracaku.

Opravdu chcete dítěti něco zakazovat?!
Nebylo by lepší ji podpořit?
Vysoká škola není všechno a i ti s VŠ někdy konci na pracáku. Naopak doba přeje řemeslu, lidi, co něco umí rukama vydělávají více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
6.6.21 12:13

Šikovná kadeřnice si vydělá dost peněz, nevím, proč by měla skončit na pracáku nebo jako uklízečka. I kadeřnice v kočárkárně (fakt to nemusí být žádný luxusní salon) si vydělá klidně i 500-1000,– za hodinu, přijde ti to málo? Je to rozhodně víc než v kanclu. Mimochodem znám dost nezaměstnaných absolventů VŠ, co nemohou sehnat práci z oboru a spousty absolventek z obchodek a ekonomek, co pracují jako prodavačky v textilu, protože nic jiného nenašly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33872
6.6.21 12:13
@Anonymní píše:
Ahojte maminky mám menší dotaz. Dcerka by chtěla jít na učiliště obor kadeřnice. Já v tom nevidím nic dobrého sice je šikovná, milá a ochotná, ale bojím se že pak skončí na pracáku.. Tak přemýšlím že ji to zakážu. :nevim: U nás máme obor kadeřnice pouze s výučním listem… Jak byste se zachovali bojím se že skončí nakonec jako uklízečka a nebo na pracaku.

Kdyby takhle uvažoval každý, tak ze světa zmizej všechny služby, nebudou kadeřnice, kuchaři, pekaři, uklízečky… Prostě nikdo. Takže to dceři zatrhni a nikam, kde bys čekala nějakou službu nelez a udělej si to sama doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.6.21 12:20

Už zase? Kolikátá je to diskuse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
6.6.21 12:25

Hele a jak jsme si v dobe lockdownu vazily kazda sve kadernice, kdyz nas byla ochotna doma aspon ostrihat! Fakt znam kadernice, maji svou klientelu, nektere maji kadernictvi doma a ziji si fakt pekne. Sama mam VS ale kazdeho, kdo dela svou praci dobre a poctive si vazim, at je vyuceny nebo ma doktorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
6.6.21 12:26

Já byla premiantka třídy a chtěla jsem jít na zahradnici. Celkem lituji toho, že jsem se tehdy nechala okolím ukecat, že s mým prospěchem mám jit na gympl, že by to byl zahozený potenciál. Sice jsem teď Ing. a dělám na vysoké pozici… ale vím, že jako zahradnice bych byla spokojenější a jednou bych do toho oboru stejně chtěla utéct. Nech ji, ať se rozhodne sama. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.21 12:39

Bratranec chtel jit na kuchare. Donutili ho jit na obchodni akademii. V zivote nepracoval, sedi na pracaku, tahne mu na 40 a sedi rodicum na krku, nema holku nic. Mozna kdyby ho nechali delat obor co chce, byl by ted jinde.

• Citovat
  • Upravit
434
6.6.21 12:41

Je to její volba - byla byste raději, kdyby byla na ekonomce nebo zdrávce, kde jí to nebude bavit a bude sotva prolejzat? :) Mohla bych vám vyprávět, kolik lidí od nás z vysoký dělá za pásem anebo je na pracáku, maturita, výučák nebo titul není dneska už správné měřítko, zato praxe, šikovnost, komunikativnost a spolehlivost ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
6.6.21 12:57

Já se vyučila jako kadeřnice, ale počáteční nadšení opadlo velmi rychle a nebavilo mě to. Následně jsem si udělala dvouletou podnikatelskou nástavbu, abych měla maturitu. Po maturitě jsem nastoupila na VŠ a tu dokončila také. Dneska pracuju na pozici, která by mě v patnácti ani nenapadla, ale jsem spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
6.6.21 12:58

Určitě bych nic nezakazovala a nevybírala dítěti školu já. Ano určitě nějaká diskuze, promluva o tom. Ale ne do něčeho nutit, nebo zakazovat. Já taky pro radost rodičů šla na prumku, kam jsem po měsíce přestala chodit…rodičům to řekla až po půl roce…a stejně jsem šla znovu do prvaku na kadeřnici (na kterou jsem chtěla jít celou dobu) a to jsem základní školu měla s dvojkama, trojkama.. a výuční list mám se známkami 1,2,2.. :pankac: byli tam holky, co si šli ještě dodělat maturitu na dva roky..
A fakt se mi nestalo, že by mě někdo odsuzoval že mám vyucak.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.6.21 13:08

Já mám administrativni prac., 5 let s maturitou, je to 20 let zpět, a bylo nás tam 18 holek, jedna to dálá..
Všechny změnily obor, protože prostě všichni nemůžou být v kanceláři., ne každou to bavilo.. Jedna známá, hned šla dělat zubní laborantku, další, šije a pochvaluje si, protože v dnešní době zase chtějí maminky spíš originální věci, další co jsem slyšela peče dorty..
Tím chci říct, nech ji dělat co chce, bude aspoň něco umět, když bude šikovná, najde si práci.. Pokud ji to bavit nebude může se přeorientovat a ty třeba zjistíš, že máš štěstí, že máš koho, kdo tobě a rodině udělá hlavu..
V rodině máme kadeřnici, která v oboru neni, ale pomalu nestíhá, jak si k ní známé chodí dělat hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
6.6.21 13:10
@Anonymní píše:

Já teda nevím, ale když se objednávám ke kadeřnici, čekám kolikrát měsíc i dva. Takže takovou nouzi o práci bych tu neviděla. Pokud ji něco bude bavit a bude v tom fakt dobrá, vydělá si pěkné peníze. Podívej se na Libora Šulu :lol: Zakázat něco dítěti, co ho baví, to mi přijde dost krutý.

Samozřejmě, pokud bych viděla, že má holka vysokou inteligenci a jen je nejistá, asi bych ji víc podporovala třeba na nějakou VŠ. Sama víš, jaké má koníčky, co jí jde, co ne. Určitě bych jí narovinu řekla, čeho se bojíš, ukázala na internetu, kolik průměrně kadeřnice vydělává. Jestli není škoda, že se nebude věnovat třeba té biologii, když jí tak baví já nevím kytky :nevim: Ale konečné rozhodnutí je na ni. Když bude chtít, tu maturitu si dodělá vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin