Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Pokud budou muset být 8 hodin ve škole v ty zas… ý roušce, tak ne. Holka nosí brýle absolutně si to nedovedu představit neb sedět ve třídě v tom hadru kam celý den svítí sluníčko a venku i uvnitř se teplota blíží 30st je o zdraví. Jsem klidně i připravena ji nechat prezkouset kvůli absenci. Neb učivo 1. třídy už má zmaknute celé. Čte bez slabikovani, počítá do 20ti a píše líp než kdejaký tretak. Pokud půjdou bez rousek tak samo půjde.
@stinga píše:
a když v září-říjnu přijde druhá vlna koronaviru, tak děti nebudou už chodit do školy nikdy? ten koronavirus tu s velkou pravděpodobností bude už napořád, není možné dalších 10-30 let žít v izolaci, přece
Mám dojem, ze někteří lidé nepochopili, proc ta opatreni jsou, ze jejich cílem neni virus zastavit nebo se ho zbavit.Uz tu s námi proste bude, je to hra o cas.
@Anonymní píše:
To sice ano, ale zdraví je pro mě důležitější. Myslím, že kvůli měsíci a půl to za to nestojí. Měli to už nechat až od září.
Přesně takhle dopadneme s dětmi, které ve škole budeme nejvíce potřebovat. Jejich matky najednou nebudou mít problém s tím, že mají doma dítě x měsíců a na pandemii se budou vymlouvat pět dalších let. Ve škole už je neuvidíme.
@iiiv píše:
Uz by je mohli otevrit. Klidne bych je tam dala hned zitra.
Asi tak nějak. Nejpozději po Velikonocích ![]()
@Anonymní píše:
To sice ano, ale zdraví je pro mě důležitější. Myslím, že kvůli měsíci a půl to za to nestojí. Měli to už nechat až od září.
Proč? Aby nebyl uzavřený ročník?? Že se školy otevřou v půlce května se říká už dlouho, u dětí je nejmenší riziko.
Stejně to bude mít většina populace, tak proč to uměle prodlužovat.
Zdraví- nejde o to, abychom to neměli, ale abychom se nakazili postupně, právě děti mají nejmenší projevy
@Popokatepetla na školky jsem tedy zvědavá. Já si ty roušky ve školách představit umím, i to každý zák v jedné lavici, na prvním stupni posunuté začátky vyučování…, ale ve školce? Těch 28 děti, co spolu ji, čistí si zuby, spí…, nejlépe vše v jedné třídě a s jednou ucou?
Ja je tam poslu rozbalit stan pro jistotu uz po Velikonocich, aby se na ne dostalo. A soubezne (tedy az povoli shromazdovani) usporadam akci
za plosne navyseni platu pedagogickych pracovniku.
Příspěvek upraven 06.04.20 v 13:14
@Cuddy ve skolkách jsou roušky naprosto nereálné to je myslím jasné
A ještě tedy mimo téma, ale jsem zvědavá na prázdniny a hlídání promorenych dětí prarodiči. Kde jaký děda s babickou ani nebudou chtít hlídat a tábory taky jisté. Bude to ještě zajímavé.
@Cuddy píše:
@Popokatepetla na školky jsem tedy zvědavá. Já si ty roušky ve školách představit umím, i to každý zák v jedné lavici, na prvním stupni posunuté začátky vyučování…, ale ve školce? Těch 28 děti, co spolu ji, čistí si zuby, spí…, nejlépe vše v jedné třídě a s jednou ucou?
Skolky si asi poresi jejich zrizovatele, nemusi je nutne otevrit. Skolky stat plosne neuzavrel, ale uzavirali je postupne jejich zrizovatele, predpokladam, ze i jejich otevirani bude na nich. ![]()
@jopo píše:
A ještě tedy mimo téma, ale jsem zvědavá na prázdniny a hlídání promorenych dětí prarodiči. Kde jaký děda s babickou ani nebudou chtít hlídat a tábory taky jisté. Bude to ještě zajímavé.
Jestli ona to neni nova progresivni forma duchodove reformy
.
Já už objednala pro každé dítě 5 dalších roušek, ať mají na střídačku.
Bylo by fajn dostávat jednorázové ve škole, ale obávám se, že to je nereálné.
@veria píše:
@Cuddy ve skolkách jsou roušky naprosto nereálné to je myslím jasné
Tak ve školkách rousky nenosi deti ani teď. Sla jsem v patek okolo jedne otevrene (pro rodice zdravotniku), a oknem bylo videt, ze rouskz nemelo zadne dite.