Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@iiiv píše:
Uz by je mohli otevrit. Klidne bych je tam dala hned zitra.
viď já taky ![]()
A zmeškanou docházku budeš řešit jak? Ale vsadím se, že než by šly v září do školy, tak bys s nimi klidně trajdala po výletech a na dovolenou kam by šlo, co?
Bohužel PR divize Agrofertu se ukázala, že něco jako krizovou komunikaci nezvládá a proto teď jedno žvaní Primula, kterému nedošlo, že nemůže jen tak sdílet svoje hypotézy, jiné žvaní Babiš, jiné věci říká Krizový štáb. A něco úplně jiného pak vyhlásí závazně.
Ideální je je vypnout a občas se podívat na web nějakého příčetného zpravodajského média -hlasuju za irozhlas.
Omezí to emoce způsobé tím, že komunikují hůř než oddíl mentálně retardovaných.
Příspěvek upraven 06.04.20 v 13:18
@veria píše:
@Cuddy ve skolkách jsou roušky naprosto nereálné to je myslím jasné
a zbytečné, malé děti jsou nejmíň ohrožené
@Cuddy píše:
na školky jsem tedy zvědavá. Já si ty roušky ve školách představit umím, i to každý zák v jedné lavici, na prvním stupni posunuté začátky vyučování…, ale ve školce? Těch 28 děti, co spolu ji, čistí si zuby, spí…, nejlépe vše v jedné třídě a s jednou ucou?
já si neumím představit ani to „každý žák v jedné lavici“ - to by musela většina tříd chodit na směny, prostě nemaají šanci se vejít.
Dále problém s tím, že žák by měl mít možnost se napít, kdykoliv bude chtít - někteří žáci jsou jako kojenci, soustavně přicucnutí na flašku. A co teď? Napadá mě jen hadička pod roušku…¨
svačina: to se jako v 9:30 všichni odrouškují a za půl hodiny zase zarouškují? Hygienicky?
utření nosu: rouška dolů, vysmrkat, rouška nahoru?
v běžné praxi je nějaké posunutí začátku výuky naprostá banalita oproti zbytku situací, které můžou nastat.
V případě, ze budou stále přibývat nakažení, tak bych do školy neposlala. Naštěstí tohle nemusím řešit.
@ontarova.stara hele já už se snad ani nevyjadruji. Po 3 týdnech toho mám plný zuby a každý den jiný výplod. Si počkám až na finální rozhodnutí. Ale jsem zvědavá, jak spousta z nás bude řešit prázdniny. My naštěstí letos máme pouze tábory příměstské ty snad budou. Ovšem pobytové nevím, nevím. Babičky také v ohrožení ![]()
@stinga píše:
a zbytečné, malé děti jsou nejmíň ohrožené
A protože to u nich probíhá jen mírně, tak hezky nakazí velké množství lidí
ty školy nejsou zavřené bezdůvodně.
@neumisa jako 6 hodin v jedné roušce a metrové rozestupy motivované hraním si na vojáky jsou naprosté WTF dokazující že to vymýšlel člověk, co v životě neměl dítě na starosti déle než 30 minut a už si dost nepamatuje, jaké to bylo, když on byl na 2. stupni.
Navíc to teda byl jen balonek na Babišově facebooku, to je přesně ten šum, který je lepší vypusit, když to jde.
Jinak teda se znovuotevřením škol není zas až takový problém, že by se děti nakazily - riziko že budou mít vážný průběh je prostě malé a děcka s oslabenou imunitou dostanou papír že teda zůstanou doma.
Klíčový průšvih tam hrozí tím, že děcka budou bezpříznaková přenašeči - jak v rodině, tak v hromadné dopravě.
@lucenka píše:
A protože to u nich probíhá jen mírně, tak hezky nakazí velké množství lidíty školy nejsou zavřené bezdůvodně.
ale nemůžou být zavřené navždy
@lucenka píše:
A protože to u nich probíhá jen mírně, tak hezky nakazí velké množství lidíty školy nejsou zavřené bezdůvodně.
Ano, počítá se s nakažením, ono to jinak nejde. Nemůžeme být zavření všichni neustále doma. Proto se uvolňování bude fázovat.
A ano, až se děti pustí do škol, bude se zvyšovat počet nakažených
@stinga píše:
ale nemůžou být zavřené navždy
To určitě ne.. ale nemá cenu to zbytečně uspěchat a po pár dnech školy opět zavírat, protože se nemoc začne víc šířit
@lucenka nakažení budou přibývat ještě měsíce, pokud se sdělují pravdivá data. Obecně číslo pozitivně otestovaných má smysl sledovat jedině pokud by se prodávěly masové testy a to se nedělá. Takže to je pro veřejnost zcela zbytečné hausnumero, které jen posiluje neurotickou racionalizaci. Což ovšem ve výsledku úzkost prostě nezmírňuje.
Klíčové je jako rychlostí přibívají těžce nemocní, nebo dokonce mrtví.
@Ou píše:
Bohužel PR divize Agrofertu se ukázala, že něco jako krizovou komunikaci nezvládá a proto teď jedno žvaní Primula, kterému nedošlo, že nemůže jen tak sdílet svoje hypotézy, jiné žvaní Babiš, jiné věci říká Krizový štáb. A něco úplně jiného pak vyhlásí závazně.Ideální je je vypnout a občas se podívat na web nějakého příčetného zpravodajského média -hlasuju za irozhlas.
Omezí to emoce způsobé tím, že komunikují hůř než oddíl mentálně retardovaných.
Příspěvek upraven 06.04.20 v 13:18
jo už vše beru s rezervou, jinak bych se z toho musela po… mě děsně štve, jak v médiích hlásí něco jako hotovou věc, ale
1. není to schválené sněmovnou
2. se to každým dnem mění
viz. podmínky pro OSVČ u kterých doteď není vlastně nic jisté…
@jizvíková píše:
Ano, počítá se s nakažením, ono to jinak nejde. Nemůžeme být zavření všichni neustále doma. Proto se uvolňování bude fázovat.A ano, až se děti pustí do škol, bude se zvyšovat počet nakažených
Takže se zase školy zavřou. Není lepší nechat školy zavřené do září, kdy už třeba bude na nemoc lék? Tohle otvírání kvůli pár týdnům je naprosto nesmyslný.