Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj Mandicek, v prvé řadě bych vy:,–(ila ten Lexaurin, jestli ti jak říkáš nepomáhá tak bych ho okamžitě přestala jíst, je to stejně jenom takový oblbovák. S vánocema si hlavu nedělej co stihneš to stihneš a o úklidu nebo o pečení vánoce nejsou, hlavně jsou to svátky POHODY A KLIDU. A pokud cítíš že ty tvoje deprese jsou opravdu vážné a sama je nezvládneš, tak si zajdi za nějakým psycholegem. Hlavu vzhůru, zase bude líp!!!
Myslím, že si tím projde každá maminka, nejsi sama
Ahoj Mandicek, v prvé řadě bych vy:,–(ila ten Lexaurin, jestli ti jak říkáš nepomáhá tak bych ho okamžitě přestala jíst, je to stejně jenom takový oblbovák. S vánocema si hlavu nedělej co stihneš to stihneš a o úklidu nebo o pečení vánoce nejsou, hlavně jsou to svátky POHODY A KLIDU. A pokud cítíš že ty tvoje deprese jsou opravdu vážné a sama je nezvládneš, tak si zajdi za nějakým psycholegem. Hlavu vzhůru, zase bude líp!!!
Myslím, že si tím projde každá maminka, nejsi sama
Ahoj,
ja mela podobne pocity v lete, nemela z niceho radost, byla jsem unavena a protivna. Vubec se nedivim, kdyz mas holky tak brzo po sobe a taky ten dlouhej divnej podzim, to tomu neprida.
Ja mam kamaradku psycholozku, tak jsem to s ni probrala a zkus se zamyslet, jestli te treba casteji neboli hlava, pripadne jestli nemas zablokovanou krcni pater (muzes mit treba od kojeni), nebo jestli te nebrni ruce, kdyz je davas nahoru. To by totiz mohly byt priznaky, ze ta deprese je spis neurologickeho puvodu a tim padem bys spis potrebovala neurologa misto psychologa. Me to po case preslo, takze nez jsem se rozhoupala nekam zajit, duvod pominul. Ale uricte nekam zajdi, pokud je to oprvadu deprese a nepomaha ani zman cinnosti (nejaky novy zajem atd.), tak je lepsi to zvladat s nim.
Preju hodne stesti
Kacica
Ahojky,
tak já mám na takovouhle „depku“ svůj osvědčený recept…
Oháknu se do pěkných hadříků, namaluju nový obličej
a vyrazím buď jen tak sama na nákupy - ovšem pro sebe !!! nebo s kámoškou na decku vínka.Strašně se takhle odreaguju a když se vracím domů, je mi skvěle…těším se na malýho jako nikdy v životě, na manžu taky, a mám ze sebe supr pocit
že nejsem jen ta „upachtěná“ matka v domácnosti,ale že jsem ještě ženská k světu ![]()
pá Yasmin
Všem moc děkuji za podporu. Moc mi to pomohlo a dnes se cítím mnohem lépe. Všechny rady jsou zajímavé......... Právě je háček v tom, že už 4 týdny chodím pravidelně plavat 1× týdně a 1× týdně aerobic, ale asi mi nejspíš ochably všechny svaly, protože mě to sportování vzalo hodně energie a jak říkal můj manžel zbytek energie, které potom celém dni mám. Na vínko jsem s kamarádkou byla a hrály jsme dokonce bowling, ale jaksi mi nesedl alkohol a bylo mi zle. Taky ta zima nezima mě taky vadí. Miluji v létě sluníčko a v zimě sníh. A tohle???? Aby toho nebylo málo, tak jsem měla příšerné bolení zubu a po celé puse mi naskákala vyrážka. Navíc mi minulý týden dala gynekoložka tělísko, tak se srovnávám i s cizím tělesem ve svém těle. Pak ještě do toho přišla chřipka a Anetka začala trochu zlobit. No a všechno se nahromadilo jen vybuchnout..........
Ale už je mi fakt lépe. Musím končit manža mi chce povyprávět o knížce, kterou četl.
D í k y
Já bych velmi doporučovala radilkám, který házej pomoc typu - nemáš problémy, podívej na lidi s onkologickým onemocněním, aby radši nepsaly nic než tohle.
Kdyby si tyto chytré dámy, které evidentně nerozlišují mezi depkou a depresí, protože to zkušenost nemaj, vyhledaly na internetu něco o tom, co je to skutečná deprese, možná by aspoň trošičku pochopily, že tato rada je na prd, ba právě naopak.
Jedině lehká deprese (nikoliv depka) má malou šanci na to, že ji její „majitelka“ zvládne sama za pomoci okolí, ovšem jedn se o skutečnou a zákeřnou nemoc, která ve většině případů bez pomoci odborníka zkrátka nejde léčit.
Gabča