Ráda bych povídala o víře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nevím, jestli jsem ta pravá, ale jsem praktikující katolička s docela vyjasněným vztahem k Bohu/víře. Pokud chceš, pošli SZ, můžeme probrat, co chceš, jak chceš.
(Pokud bys chtěla něco řešit v širším kruhu, máme i skupinu „Věřící maminky“ - slyšela bys i názor holek z jiných křesťanských církví. Nebo se přidáš časem.
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další anonym
Já jsem na tom stejně. Cítím se být věřící a manžel také, ale ani jeden nejsme z věřící rodiny, tak nějak nevíme, jak začít.
Občas chodíme v neděli do CB kostela a byli jsme už i na Biblické hodině a i když to bylo moc pěkně vedené, tak nám to připadá tak trochu „pro pokročilé“. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj ve Věřících maminkám jsou maminky s různým vyznáním a různým pohledem na víru, můžeš se přidat.
Tolerance je tam samozřejmostí, což mi vyhovuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také doporučuji „Věřící maminky“, moc hezká skupina lidí. Krásný příklad toho, jak by to mělo fungovat. Za prvé jsme všechny křesťanky až v druhé řadě katoličky, baptistky atd. A tak by to mělo být. Za mě tedy také velké doporučení
![]()
- Citovat
- Upravit
Bez hacku a carek - pisu z mobilu.
Diky moc za odpovedi, na skupinu urcite kouknu ![]()
Chci zareagovat na Anonymni - jsem na tom tak nejak podobne. Ja se povazuji za „asi verici, bez vyznani“. Placam se v tom a neumim si s tim poradit. Rodice neverici, mama se o tom se mnou odmitala bavit, byla az odmitava. Tatka mi az po dvaadvaceti letech rekl, ze o tomhle nechteli rozhodovat za me a kdyby bylo po jeho, nejaky „zaklad“ by mi dal. A vic mi o tomhle nikdo niic nerekl.
Za tech par let, co chodim po tomhle svete, se mi prihodilo dost osklivych veci a ty mi - aniz bych to postrehla- zmenily filosoficke nazory. Ale co ted s tim??! ![]()
Neumim se s tim poprat, a hlavne v mem okoli neni nikdo, kdo by o tom se mnou mluvil. V kostele jsem byla nekolikrat, ale citim se tam tak nejak nepatricne..
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Bez hacku a carek - pisu z mobilu.Diky moc za odpovedi, na skupinu urcite kouknu
Zakladatelka
Chci zareagovat na Anonymni - jsem na tom tak nejak podobne. Ja se povazuji za „asi verici, bez vyznani“. Placam se v tom a neumim si s tim poradit. Rodice neverici, mama se o tom se mnou odmitala bavit, byla az odmitava. Tatka mi az po dvaadvaceti letech rekl, ze o tomhle nechteli rozhodovat za me a kdyby bylo po jeho, nejaky „zaklad“ by mi dal. A vic mi o tomhle nikdo niic nerekl.
Za tech par let, co chodim po tomhle svete, se mi prihodilo dost osklivych veci a ty mi - aniz bych to postrehla- zmenily filosoficke nazory. Ale co ted s tim??!
Neumim se s tim poprat, a hlavne v mem okoli neni nikdo, kdo by o tom se mnou mluvil. V kostele jsem byla nekolikrat, ale citim se tam tak nejak nepatricne..
Ta skupina je uzavřená, tak zažádej o vstup moderátorku a budeme se na Tebe těšit
![]()
- Citovat
- Upravit
@yum-yum26 a vezmete i někoho, kdo nebude přispívat? Já bych si to moc chtěla pročíst a třeba si podle toho utřídit myšlenky, mám stejný problém jako zakladatelka. Nechodím ale ani do kostela, „dusím“ to jen v sobě, s nikým se o tom nebavím, protože se o tom jako ani neumím bavit, neumím si to jako obhájit, nebo jak bych to řekla.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@yum-yum26 a vezmete i někoho, kdo nebude přispívat? Já bych si to moc chtěla pročíst a třeba si podle toho utřídit myšlenky, mám stejný problém jako zakladatelka. Nechodím ale ani do kostela, „dusím“ to jen v sobě, s nikým se o tom nebavím, protože se o tom jako ani neumím bavit, neumím si to jako obhájit, nebo jak bych to řekla.
Přesně…
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Další anonym
Já taky. Taky se o tom neumím bavit ani to nijak obhájit a ještě mi přijde, že velká část „náboženského života“ se odehrává v rodině. A to u nás vůbec nefunguje, protože „nevíme jak na to“.
- Citovat
- Upravit
On docela problém je ten, že se o tom málokdo chce bavit. A pak hledej nějakou cestu.. A když už na Tebe někdo vybafne „Tak se ptej“, těžko se Ti budou hledat slova, myšlenky, názory a ještě hůř se popisuje, co cítíš..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já myslím, že jo ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
najde se mezi Vámi katolička, která by se mnou probrala víru v Boha a pomohla mi tak nějak se najít? Ujasnit si některé myšlenky, upřesnit názory..? Dostala jsem se do životní situace, kdy nad existencí a křesťanstvím obecně dost přemýšlím a není nikdo, kdo by mi pomohl si všechno nějak utřídit, ujasnit.
Anonym proto, že se z mého pohledu jedná o intimní téma a ráda bych tu rozebírala věci, které nemusí znát pár mých známých, co tu mám.. Zdravotní stav, duševní ze nevyjímaje. Pokud na to dojde řeč.
Prosím, nevěřící, nepište. Díky.