Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, no tak to ja jsem dostavala rady typu- nesmis veset pradlo, kdyz jsi tehotna (ale kdo by ho povesil, ze?:), decko se nesmi do roka strihat, atd..Spis takove povery.
@Verunecka289 píše:
@kattkka to známjedna holčina mi taky vykládala co můžu a nemůžu dělat jako těhotná a ségře zase říkala co její holčička smí a nesmí jíst…
no největší gól je, že těhotná nikdy nebyla a v jejím okolí taky nikdo
Mě dostávají rady od kamarádek - bezdětných! - ohledně výchovy - teď by dítě mělo dělat to a to, pak zase tamto, musí mít takový a makový režim, takhle jí nejlíp zabavíš… Když se tám, odkud to mají, tak odpovídají, že si to přečetly, popř jim to říkali ve škole… Dřív mě to deptalo, teď jen odpovídám „Až budeš mít svoje, tak si to povíme..“ ![]()
Ja poslouchala- kocar nema byt doma driv nez dite, postylka se ma stavet tesne pred prijezdem z porodnice, neves pradlo, netahej nic, nemej okna, odpocivej, chod na kratsi prochazky, nespi na brise, red svy mliko kravskym-mimino bude dyl spat,..toho by bylo. Moje okoli by byvalo bylo nejradeji, kdybych jen sedela na zadku a nic nedelala..Poustela jsem to jednim uchem tam a druhym ven..
To slyším poprvé… rady, jak známých, tak rodičů mých i manželových jsem přebrala a zařídila se zdravým rozumem.
Ale jako těhotná jsem nenáviděla větu „počkej, vůbec nevíš, jak moc ti dítě změní život“… jedna známá mi to opakovala asi 10×… dopr…e, kdybych to nevěděla, tak si dítě nepořídím ne? Na to jsem byla alergická.
Jinak mě naštěstí nikdo moc „neradí“ ![]()
Moje mamka vždycky říkala, že dokud nemá člověk vlastní děti tak si myslí, že ví všechno nejlíp a je to poslední šance kdy věří tomu, že z něj bude mnohem lepší rodič než z jeho přátel, protože jeho děti nebudou dělat tohle a budou umět tamto…
a něco na tom bude, protože opravdu co pozoruju tak nejvíc „zaručených“ rad dávají ti, kdo dítě viděli maximálně v časopise nebo MHD ![]()
Tak nám třeba zrovna odvar z vloček pomohl na prdíky. Jinak jsem žádnou divnou radu nedostala. ![]()
Nezvedej ruce, obesis si decko na pupecni snure
Uz se bojis porodu?
Musis jist za dva
Tady jen par debilnich co si pamatuju ![]()
Mě nejvíc vadí, takové po počkej pak uvidíš.. To mi dělá švagrová.. Než jsem otěhotněla, počkej až budeš těhotná - a nej potíže. Kyž jsem těhotná byla, no počkej holka, až se malé narodií- největší problémy, když byl malý malý, tak pořád dopředu řešila, že mu nedávám to a ono, že pak - a další problémy, že mi nebude umět jíst ze lžičky, že nebude umět kousky a pořád něco..
Teď jsem těhotná a už, že mám hodně, ale opravdu hodně nízko břicho, že jako riskuju, že nemám nikde chodit. Přitom, mamka říkala, že se jí nezdá.. Chceme jet do Zoo a prostě mal z toho šoky, že jako kde chci chodit. No a samozřejmě, počkej, jak se ti malý změní, bude na sebe upozornovat a zase hrůzy..
Já to beru, něco se stalo, ale většina ne, protože každé dítě je jiné a prostě mě to štve takové dopředu plašení, co bude
Me neradi kamaradky, ale moje mamka
Nerikam, ze dava vzdy spatne rady nicmene radi s takovou intenzitou a temer bez prestani, ze si principielne radim nenecham. Bohuzel jsou z toho jen hadky ![]()
Jinak vlocky na zacpu a stava z cibule na nachlazeni se nam mockrat osvedcily ![]()
Jo a tchyne neradi…ta mi vycita, ze dceri nic nedopreju (burty, parky, cokosku a jine mnamky)…jinak je ale fajn ![]()
@Gladys píše:
Odvar z vloček se tuším dává do mlíka na zácpy?Osobně považuji za vhodnější mléko vyměnit, aby dítěti sedlo a podávat probiotika…
Potvrzuji, tuto radu - přidat odvar z ovesných vloček do UM dává naše pediatrička při zácpě.
Třeba za tu radu s odvarem z vloček jsem byla vděčná.. ale já to používala, aby se mi dítě vyskadilo
no neřešim, já taky občas mám nějakou připomínku, ale taky podotknu, že si na to pak přijde sama a že to chce zdravý rozum ![]()
@Anemary píše:
Ahoj, no tak to ja jsem dostavala rady typu- nesmis veset pradlo, kdyz jsi tehotna (ale kdo by ho povesil, ze?:), decko se nesmi do roka strihat, atd..Spis takove povery.
jééé já dítě teď na 8 měsících ostříhala a těch keců od všech… je to jejich dítě nebo moje? Ofinu měl až do očí a nosil to ublízlý na debílka. Kdybych čekala do roka, tak má ofinu pod bradou. Moje dítě, moje věc ![]()
Ahoj, mě teda asi nikdo nic neradil, ale kamoška perlila. Malej 6měsíců…už sedí? (ptá se) ne, má čas…no tak ho posazuj at se to naučí
. A její máti je to stejný, ta se mě v roce malé ptala, jestli už chodí a na mou odpověd, že ještě ne řekla, že ji musím vodit, aby se to naučila
. O namáčení dudlíku do medu a jiných chutovkách ani nemluvím ![]()