Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Oter S rakovinou plic mám co do činění už dlouhá léta. Ve 27 letech to bývá velmi, velmi neobvyklá diagnoza. Jsi si jistá, že mluvili o primárním bronchogenním karcinomu? Nemáš výsledek CT, alespon co je napsané v závěru? Já osobně jsem zažila nejmladšího pacienta s primárním carcinomem plic, 36 letého a už to byla velká rarita.
Jinak držím palce, at je to cokoliv ![]()
Moc děkuju za podporu, ozvu se cca za týden až budu snad doma.
Holky moc děkuju za podporu. Nakonec to vážně dopadlo úplně jinak. Zjistili autoimunní onemocnění, které mi způsobuje záněty po těle, a protože jsem astmatik, tak se to kumuluje v plicích a pak to vypadá jako nádory. Poležela jsem si v nemocnici, udělali všechny možné testy a ještě čekám na výsledky z odběru kostní dřeně. No a teď jsem dostala kortikoidy, které by na toto měly zabrat, i když rychlost růstu váhy a otoky nohou se mi vůbec nelíbí, ale zase když to pomůže…
@Oter píše:
Já nastupuji právě zítra, tak hledám informace, kde se jen dá.
Nehledej nic na netu, neptej se. Zbytečně se nervuješ.
Přeji brzké uzdravení
![]()
@Oter píše:
Holky moc děkuju za podporu. Nakonec to vážně dopadlo úplně jinak. Zjistili autoimunní onemocnění, které mi způsobuje záněty po těle, a protože jsem astmatik, tak se to kumuluje v plicích a pak to vypadá jako nádory. Poležela jsem si v nemocnici, udělali všechny možné testy a ještě čekám na výsledky z odběru kostní dřeně. No a teď jsem dostala kortikoidy, které by na toto měly zabrat, i když rychlost růstu váhy a otoky nohou se mi vůbec nelíbí, ale zase když to pomůže…
odpovídala jsem na starší dotaz
Mám radost, že jsi v pořádku
kortikoidy pomůžou, váhu nyní neřeš, otoky raději ukaž lékaři.
Tak svym zpusobem gratuluji, ze to neni rakovina plic @Oter ta prognoza by nebyla dobra. Priznam se, ze autoimunitni onemocneni je mnohem pravdepodobnejsi a jsem skutecne prekvapena, ze Vam nekdo rekl na zaklade radiologickeho nalezu tak prisnou diagnozu, jako „90% rakovina“.
Vite presne, jakou mate diagnozu?
@Oter píše:
Je tak mam radost.
![]()
@umea - Jmenuje se to Idiopatický hypereozinofilní syndrom. Plus se mi k tomu tedy ještě aktivovala porfírie a hemochromatoza. Já taky nepochopila, proč mi dali tak jednoznačnou diagnozu, ale dokud neproběhla bronchoskopie, tak i v nemocnici všichni mluvili jen a jen o rakovině. ![]()
@Oter Já jsem si hned myslela, že je to nepravděpodobné
Ve 26 s primárním BCA by jsi byla rarita. Takže at všechno dobře dopadne ![]()
@Oter To je fajn, taky jsem si myslela, že z toho musí vylézt něco jiného než ca, tak přeju co nejpevnější zdraví.
@krtek7489 píše:
@Oter Já jsem si hned myslela, že je to nepravděpodobnéVe 26 s primárním BCA by jsi byla rarita. Takže at všechno dobře dopadne
Nebyla. Stále vyšší incidence nemalobuněčného karcinomu (speciálně adenokarcinomu) u mladých žen, zejména nekuřaček je trend. A fakt.
Jsem ráda, že zakladetelky se netýká.
@Pěnadní píše:
Nebyla. Stále vyšší incidence nemalobuněčného karcinomu (speciálně adenokarcinomu) u mladých žen, zejména nekuřaček je trend. A fakt.
Jsem ráda, že zakladetelky se netýká.
To nevím tedy
Nikoho takového neznám a to jsem už 16 let v úplném centru dění. A nikdo takový mi rukama neprošel ![]()
Tak jsem dopadla nakonec tak, že už 14 dní ležím v IKEMU se selhání jedné komory srdce.