Rakovina plic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
4.8.15 00:01

@Oter S rakovinou plic mám co do činění už dlouhá léta. Ve 27 letech to bývá velmi, velmi neobvyklá diagnoza. Jsi si jistá, že mluvili o primárním bronchogenním karcinomu? Nemáš výsledek CT, alespon co je napsané v závěru? Já osobně jsem zažila nejmladšího pacienta s primárním carcinomem plic, 36 letého a už to byla velká rarita. :think: Jinak držím palce, at je to cokoliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
4.8.15 05:43

Moc děkuju za podporu, ozvu se cca za týden až budu snad doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
23.8.15 18:28

Holky moc děkuju za podporu. Nakonec to vážně dopadlo úplně jinak. Zjistili autoimunní onemocnění, které mi způsobuje záněty po těle, a protože jsem astmatik, tak se to kumuluje v plicích a pak to vypadá jako nádory. Poležela jsem si v nemocnici, udělali všechny možné testy a ještě čekám na výsledky z odběru kostní dřeně. No a teď jsem dostala kortikoidy, které by na toto měly zabrat, i když rychlost růstu váhy a otoky nohou se mi vůbec nelíbí, ale zase když to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
23.8.15 18:32
@Oter píše:
Já nastupuji právě zítra, tak hledám informace, kde se jen dá.

Nehledej nic na netu, neptej se. Zbytečně se nervuješ.
Přeji brzké uzdravení :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
23.8.15 18:34
@Oter píše:
Holky moc děkuju za podporu. Nakonec to vážně dopadlo úplně jinak. Zjistili autoimunní onemocnění, které mi způsobuje záněty po těle, a protože jsem astmatik, tak se to kumuluje v plicích a pak to vypadá jako nádory. Poležela jsem si v nemocnici, udělali všechny možné testy a ještě čekám na výsledky z odběru kostní dřeně. No a teď jsem dostala kortikoidy, které by na toto měly zabrat, i když rychlost růstu váhy a otoky nohou se mi vůbec nelíbí, ale zase když to pomůže…

odpovídala jsem na starší dotaz
Mám radost, že jsi v pořádku :srdce: kortikoidy pomůžou, váhu nyní neřeš, otoky raději ukaž lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
23.8.15 19:25

Tak svym zpusobem gratuluji, ze to neni rakovina plic @Oter ta prognoza by nebyla dobra. Priznam se, ze autoimunitni onemocneni je mnohem pravdepodobnejsi a jsem skutecne prekvapena, ze Vam nekdo rekl na zaklade radiologickeho nalezu tak prisnou diagnozu, jako „90% rakovina“.
Vite presne, jakou mate diagnozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
23.8.15 19:45

@Oter To jsem ráda, že to dopadlo takto.

• Citovat
  • Upravit
8288
23.8.15 19:51

@Oter :kytka: tak ať už je jenom lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
23.8.15 19:59
@Oter píše:

Je tak mam radost. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
23.8.15 21:24

@umea - Jmenuje se to Idiopatický hypereozinofilní syndrom. Plus se mi k tomu tedy ještě aktivovala porfírie a hemochromatoza. Já taky nepochopila, proč mi dali tak jednoznačnou diagnozu, ale dokud neproběhla bronchoskopie, tak i v nemocnici všichni mluvili jen a jen o rakovině. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.8.15 16:00

@Oter Já jsem si hned myslela, že je to nepravděpodobné ;) Ve 26 s primárním BCA by jsi byla rarita. Takže at všechno dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.8.15 22:25

@Oter To je fajn, taky jsem si myslela, že z toho musí vylézt něco jiného než ca, tak přeju co nejpevnější zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.8.15 17:01
@krtek7489 píše:
@Oter Já jsem si hned myslela, že je to nepravděpodobné ;) Ve 26 s primárním BCA by jsi byla rarita. Takže at všechno dobře dopadne :kytka:

Nebyla. Stále vyšší incidence nemalobuněčného karcinomu (speciálně adenokarcinomu) u mladých žen, zejména nekuřaček je trend. A fakt.
Jsem ráda, že zakladetelky se netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
25.8.15 18:41
@Pěnadní píše:
Nebyla. Stále vyšší incidence nemalobuněčného karcinomu (speciálně adenokarcinomu) u mladých žen, zejména nekuřaček je trend. A fakt.
Jsem ráda, že zakladetelky se netýká.

To nevím tedy :think: Nikoho takového neznám a to jsem už 16 let v úplném centru dění. A nikdo takový mi rukama neprošel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
7.9.15 11:00

Tak jsem dopadla nakonec tak, že už 14 dní ležím v IKEMU se selhání jedné komory srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí