Rakovina plic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.4.17 16:23

Změna psychiky

Omlouvám se za anonym - téma je velice citlivé. Snad nevadí, že se přidávám do diskuse s mou situací…

V rodině u strejdy se objevila rakovina plic s dalšími 3 metastázemi. Přestěhovala jsem si ho do stejného města, abych se o něj mohla starat. Ještě před měsícem bylo vše v pohodě, jezdil s námi ven, mluvil s námi a jedl. Poslední měsíc jsem ale utrápená, nevím, co mám dělat.
Nemluví s námi, vše od nás odmítá…
Přitom s ostatními příbuznými (kteří o něj „nepečují“, jen ho 1-2× měsíčně navštíví) mluví, jezdí s nimi na výlet…
Může se člověk takto změnit a chovat s k nejbližším, jako by mu chtěli ublížit?
:,(

• Citovat
  • Upravit
4047
19.4.17 16:31

To je mi líto. Strýc se stěhováním souhlasil? Cítí se v novém místě dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.4.17 16:37

Je mi to opravdu líto :( nemůže být nějak naštvaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
19.4.17 16:44
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym - téma je velice citlivé. Snad nevadí, že se přidávám do diskuse s mou situací…V rodině u strejdy se objevila rakovina plic s dalšími 3 metastázemi. Přestěhovala jsem si ho do stejného města, abych se o něj mohla starat. Ještě před měsícem bylo vše v pohodě, jezdil s námi ven, mluvil s námi a jedl. Poslední měsíc jsem ale utrápená, nevím, co mám dělat.
Nemluví s námi, vše od nás odmítá…
Přitom s ostatními příbuznými (kteří o něj „nepečují“, jen ho 1-2× měsíčně navštíví) mluví, jezdí s nimi na výlet…
Může se člověk takto změnit a chovat s k nejbližším, jako by mu chtěli ublížit? :,(

Z vlastni zkusenosti vim, ze ti, co pecuji a staraji se byvaji oznacovani jako ti nejhorsi :? Naopak ti, co se obcas objevi z povinnosti, jsou ta zlaticka a milackove. Neni to tak vzdycky, ale vetsinou bohuzel ano. Je to smutne a nevim, proc tomu tak je :,(

Mozna mu venujete pece az moc a on touzi po klidu a zmene :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
19.4.17 17:19

@cecetka Jo, svatá pravda…Taky mi není jasné proč to takhle „funguje“. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.17 18:11

Se stehovanim souhlasil. Těšil se, až bude hezky, že bude chodit do parku… Teď vše vyčítá, že byl donucen, ve všem hledá jen to špatné… :nevim: :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.18 14:56

Biolecba

Dobrý den mám dotaz. Tchýně má metastázy plic a dostala biolecbu. Četla si na internetu, ze má dva roky života ale říkala jsem že to určitě pomáhá. Je tu někdo kdo má zkušenosti? Metaztaze na játrech a nadledvinek se nerozrusta ale na plicích o 20% se rozrostlo. Operace nebude mít jelikož má sraženinu krve k srdci.

• Citovat
  • Upravit
20841
27.7.18 20:35

Dobrý den,

uživatele @Daniel_anonym jsem smazala za spamování diskuze.

Děkuji za nahlašování a přeji pěkný víkend :kytka:
adminka Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.19 20:36

Prosím o radu. Už asi půl roku jsem měla pocit knedlíku v krku, doktorka mě poslala na ORL - v pořádku, UTZ štitné žlázy - OK, gastro - výsledky v pořádku, ihned po tomto vyšetření jsem měla krev v puse, doktor říkal, že se to někdy stává, tak jsem to neřešila. Od té doby jsem potřebovala pořád odkašlávat. Od té doby mám také tlak na hrudi a dlouho mě už bolí mezi lopatky. Zašla jsem si proto ještě jednou na ORL, kde mi zjistili nějakého koka, dostala jsem antibiotika, po dobrání začal ale kašel, stěry na ORL jsou už OK, kašel ale stále trvá, dokonce jsem jednou při braní ATB vykašlala krev, bylo to ale jen jednou. Teď stále mám potřebu kašlat, tlak až bolest na hrudi, mám potřebu kašlat někdy s hlenem někdy bez. Na plícním mají plno a vezmou mě nejdříve za 3 měsíce. Beru sirup z lékárny na kašel, průduškový čaj, ale nic nepomáhá,. Strašně se bojím rakoviny, vždycky jsem si myslela, že se týká kuřáků, ale dnes jsem si přečetla diskuzi, kde píšou kolik nekuřáků zemřelo :(. Já jsem nikdy nekouřila, nepohybuji se v kuřáckém prostředí, v rodině nikdo nekouří (manžel tak 1 za půl roku na nějaké oslavě, doma vůbec), bydlíme na vesnici a ještě mi není ani 40 let. Za 3 týdny jdu na magnetickou rezonanci hrudní páteře, myslíte že se tam může něco projevit i na plicích? Mohou tyto problémy být způsobeny i problémy s páteří? Strašně se bojím, mám maličké děti a takové problémy. Omlouvám se za anonym, ale jedná se o zdraví.

• Citovat
  • Upravit
759
24.5.19 20:49

A delali vam i nejake krevni testy? Z toho by se snad neco poznalo, kdyby se jednalo o rakovinu. Jestli ne, zasla bych k obvodnimu, popsala problemy, rekla ze se dlouho necítíte dobře, jestli vám muze udelat krevni rozbor, coz vam udela. A mohl by vam dat zadanku na rtg plic, na to se snad neceka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
24.5.19 21:05

Plicních ambulancí je více, zkuste obvolat ještě další :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
24.5.19 21:11

Mimochodem souhlasím s předchozím výsledkem - udělat RTG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.19 21:25

Krev mi brali pred pul rokem, vse ok. U obvodni jsem byla, v dobe kdy jsem mela prekazku v krku, poslechla me, rikala ze plice jsou ciste. Pisu z mobilu, proto bez znaku. U nas je pouze jedno plicni, v jinem meste taky se dlouho ceka.

• Citovat
  • Upravit
141
24.5.19 21:31

Diagnózy podle internetu jsou to nejhorší, člověk se zbytečně vyděsí. Ne všechno je hned rakovina. Vycházela bych z toho, že tam našli koka, může to být nějaký chronický neléčený zánět. Ale těžko říct. 3 měsíce je moc, zkusila bych vyhledat jinou plicní ordinaci, třeba v jiném městě. Určitě to bude dobré, držím palce. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
24.5.19 21:54

Ahoj. Víš co se říká, rakovina neboli, je to tichý zabiják. Ano rakovinu plic mohou dostat i nekuřáci, není to 100% vina jen kouření a to ani pasivního. Bolest na hrudi bych pricitala tomu, že pořád kasles. Pozadala bych lékaře znovu o krevní testy a stery z krku. Z krve se pozná, zda jsou tam zvýšené markery pro rakovinne bujení. A hlavně hodila bych se do klidu, ten stres ti nepomáhá, zbytečně vidíš i to co by ti jindy připadalo normální. Já měla záchvaty kašle, strašnou bolest hrudníku a byl to zánět pohrudnice. Takze k lékaři na odběry a počkat na plicní, kde ti udělají rentgen a v mezidobí klid. Přeji ať se ti ten kašel brzy vyřeší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí