Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@autorka44 tak to je mi lito, nechapu jak tak mladi lide mohou mit rakovinu, rekli vam z ceho to muze byt? A jake jsou prognozy? Omlouvam se ze vyptavam.
nevie sa presne, ale som striktná nefajčiarka…,ožno z inseminácie - nemala som klasické umelé oplodnenie, len to inse, ale to sú len dohady, možno zo stresov z exmanžela
Ja mám na papieroch, že je to štádium IV. Vraj sa vtedy nedá operovať, ale ja som operáciu podstúpila — hm, inakodkedy mám raka, úplne mi zmizli migrény a bolesti hrdla
Chcem sa opýtať, tí, ktorým to diagnostikovali, ako to niesli? Zrútili sa, alebo si povedali, že musím bojovať? Lebo ja si robím zo všetkého hlavu, nervy chytám zo všetkého, ale som sa nezosypala, tak neviem, či aj to je v poriadku. a už sa nebudem rozčuľovať, ani keď dieťa eposlúchne, prípadne, keď mi svokra dačo povie. ![]()
@autorka44
A to jste u te inseminace dostavala nejake leky nebo hormony? Jsem cetla, ze inse by melo byt setrnejsi nebo jsem to spatne pochopila.
Ešte som cchela to, že samozrejme, že ma to trápi. Ale povedala som si, že aj keď je niekto stopercentne zdravý a nemá ani len nádchu, môže ho zraziť auto. Skrátka nikto nemôže vedieť, či bude žiť len rok, alebo či sa dožije deväťdesiatky. Onkopacienti sú na tom samozrejme horšie, ale dúfam, že optimozmus pomáha.
@Lela81 píše:
Mimochodem souhlasím s předchozím výsledkem - udělat RTG
RTG rakovinu nezjistí, ja som ju v sebe mala a RTG ukázalo s prepáčením prd.- jenom reaguju - samozřejmě se pak musí udělat další potvrzující vyšetření. Ale mojemu taťkovi zjistili nádor právě na RTG - a šlo o náhodný nález, kdy měl jít na operaci s okem a dělalo se předoperační vyšetření. Změny v plicní tkáni na RTG poznáte
A čo takí srdciari? Si myslím, že to je ešte ťažšia choroba ako rak - manželov kamarát je o niečo mladší ako ja a už mu srdce 4× operovali a má aj asi tretinu umelú. Alebo sú to rovnako ťažké choroby?
Tato známá bylina, která kvete žlutě na jaře, může dost pomoci při léčbě onemocnění rakovinou. Z květů se dá vyrobit pampeliškový med, z listů pampelišky se zhotoví salát (jako hlávkový), když si listy nakrájíte a lehce a krátce povaříte, můžete si vložit do smaženici z vajec- chutná to jako špenát. Stonky pampelišek se vypláchnou vodou od hořkého mléka, která obsahují stonky a syrové se konzumují 6 ks stonků denně při diabetes. Nejsilnější co do léčivé síly při onemocnění rakovinou jsou pampeliškové kořeny. Mohou se nakrájet syrové anebo usušit a vařit z nich čaj. Úleva se projeví již při popíjení čaje do pěti dní.