Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Losy píše:
Tato známá bylina, která kvete žlutě na jaře, může dost pomoci při léčbě onemocnění rakovinou. Z květů se dá vyrobit pampeliškový med, z listů pampelišky se zhotoví salát (jako hlávkový), když si listy nakrájíte a lehce a krátce povaříte, můžete si vložit do smaženici z vajec- chutná to jako špenát. Stonky pampelišek se vypláchnou vodou od hořkého mléka, která obsahují stonky a syrové se konzumují 6 ks stonků denně při diabetes. Nejsilnější co do léčivé síly při onemocnění rakovinou jsou pampeliškové kořeny. Mohou se nakrájet syrové anebo usušit a vařit z nich čaj. Úleva se projeví již při popíjení čaje do pěti dní.
Uleva od ceho?
@Losy ne…neléčí se pampeliškou…
jako kašlu na chemoterapie, budu pojídat kořeny???
neblázni…a neblbni tady lidi.
Mám čaj z kořene pampelišky, piju ho…ale nezaměnuji ho za léčbu.
Možná to je placebo, možná pro můj dobrý pocit, možná jen proto, že mi chutná…ale není to léčba
Tatínek má adenokarcinum, od toho tři menší nádory na mozku a matastázy na ploténce, rozpadají se mu kosti. Má někdo zkušenost. 20 let nekouří, problém žádný nemá, zahlenění, dušnost, nic co by nasvědčovalo rakovině plic. Jen dle MR. Má někdo zkušenosti?
@Luska píše:
Tatínek má adenokarcinum, od toho tři menší nádory na mozku a matastázy na ploténce, rozpadají se mu kosti. Má někdo zkušenost. 20 let nekouří, problém žádný nemá, zahlenění, dušnost, nic co by nasvědčovalo rakovině plic. Jen dle MR. Má někdo zkušenosti?
Na co se ptas konkretne? Jestli tomu mas verit? Nebo te zajima neco jineho?
Hlavně na léčbu, jestli se to dá nějak oddálit. Doktor říkal něco o gama noži a o ozařování. Dnes měl jet do ČB na konzultaci onkotým, tomu říkají. Bohužel v neděli měl akutní zánět žlučníku, tak leží na JIP, dnes mu dělali drenáž. Bojím se, že není žádná naděje
.
@Luska
Metastatické onemocnění není v drtivé většině případů zcela vyléčitelné. Navíc zobrazovací vyšetření detekují jen nádorová ložiska až od určité velikosti. ![]()