Rakovina plic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
8.9.15 13:46

@Oter To je mi líto. Moc držím pěsti. Pořád jsem na Tebe myslela. Mávat jen tak diagnózou CA, to prostě muselo být pro Tebe šílené! Nevím, jak si toto mohou dovolit Drž se. Ať je lépe! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
74
9.9.15 13:07

Věděl bych o zajímavé knížce o této nemoci (posílají ji zdarma), připadně i kde vám sestaví doporučenou kúru. Ale aby mě nezablokovali pro reklamu, tak více přes SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.9.15 13:39
@Oter píše:
Tak jsem dopadla nakonec tak, že už 14 dní ležím v IKEMU se selhání jedné komory srdce.

Drz se :hug: :hug:. A dej vedet jak jsi na tom. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
13.9.15 15:38

V pondělí mne převážejí do Plzně na dalších 14. Takže všeho všudu 5 týdnů v nemocnici a diagnoza je Churg-Straussové syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
13.9.15 15:48

@Oter drž se, syn je moc dobrý důvod pro přežití všech nemocničních útrap. :hug: S nemocnicemi mám dost zkušeností, kdyby sis chtěla popovídat, tak klidně přes SZ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.2.17 15:33

Máma se svěřila, že má rakovinu..co dělat?!

Ahoj, nevím kam jinam napsat.. Potřebuji se někomu svěřit. Dnes mi máma sdělila, že má rakovinu plic a metastáze v okolních orgánech. Řekla mi to během naší hádky po telefonu. Táta ani sestra nic netuší a musela jsem jí slíbit, že jim nic nepovím..ale mučí mě to, já nevím co dělat??! Sestra žije v Londýně, jezdí sem jednou do roka, co když už se spolu neuvidí?! Až teď, když „to“ vím, mi došlo jak ji mám moc ráda a že o ni nechci přijít…v dětství byla bita jak žito, pak havárka na motorce a rok se z toho dostávala. Pak poznala tatu, ten ji také bil, až ji z toho hráblo a kvůli depresím si 3× chtěla vzít život. Půlku mého dětství strávila po léčebnách…a teď, když se z toho všeho dostala a konečně si užívá nás, vnoučat tak ji postihne toto?! Byla silný kuřák, rok už nekouří, přestala jíst léky, co má od psichiatra a dala se na bylinky..ale už je pozdě. Nevím jak jí pomoci. Navíc včera manžela přijali do nové práce a tak nás čeká stěhování a budu o dalších 100km dále. Myslíte, když zkontaktuji jejího doktora, že mi bude moct říci víc o jejím stavu? A mám to říct sestře? Mamka říká, že už jen čeká, že se nedá nic dělat..nevím, pokud je v posledním stádiu, tak už to lékaři neřeší? Žádná chemo, léky, nic?? Jsem zoufalá. Díky, že existují tyto diskuse a můžu se podělit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
2.2.17 15:39
@Labivuli píše:
Ahoj, nevím kam jinam napsat.. Potřebuji se někomu svěřit. Dnes mi máma sdělila, že má rakovinu plic a metastáze v okolních orgánech. Řekla mi to během naší hádky po telefonu. Táta ani sestra nic netuší a musela jsem jí slíbit, že jim nic nepovím..ale mučí mě to, já nevím co dělat??! Sestra žije v Londýně, jezdí sem jednou do roka, co když už se spolu neuvidí?! Až teď, když „to“ vím, mi došlo jak ji mám moc ráda a že o ni nechci přijít…v dětství byla bita jak žito, pak havárka na motorce a rok se z toho dostávala. Pak poznala tatu, ten ji také bil, až ji z toho hráblo a kvůli depresím si 3× chtěla vzít život. Půlku mého dětství strávila po léčebnách…a teď, když se z toho všeho dostala a konečně si užívá nás, vnoučat tak ji postihne toto?! Byla silný kuřák, rok už nekouří, přestala jíst léky, co má od psichiatra a dala se na bylinky..ale už je pozdě. Nevím jak jí pomoci. Navíc včera manžela přijali do nové práce a tak nás čeká stěhování a budu o dalších 100km dále. Myslíte, když zkontaktuji jejího doktora, že mi bude moct říci víc o jejím stavu? A mám to říct sestře? Mamka říká, že už jen čeká, že se nedá nic dělat..nevím, pokud je v posledním stádiu, tak už to lékaři neřeší? Žádná chemo, léky, nic?? Jsem zoufalá. Díky, že existují tyto diskuse a můžu se podělit!

Doktorovi nevolej, nerekne ti nic, to musi ona sama. Za jejimi zady bych to neresila, spis si promluv s ni, zkus ji rict, proc si myslis, ze by to nemela tajit. Pokud uz se s tim uz skutecne neda nic delat, asi nema cenu ji kazit zbytek zivota chemoterapii, ale to musi vedet jeji lekar a ona sama. Na to ti tady nikdo pausalne neodpovi, tezko rict, co uz zkusili a co ma za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
2.2.17 15:40

@Labivuli Je mi to líto. Mám tohle už taky za sebou. Ano, lékař Ti jako dceři může říct víc. Určitě osobně. Sestře bych to řekla, jak píšeš, už jí nemusí uvidět a mohla by Ti to mít zazlé. Je důležité se rozloučit.

To stěhování je zlé, jak to budete řešit až bude potřeba nepřetržitá péče? Má partnera?

Ohledně léčby - neléčby nemám tušení. Nicméně příbuzný má rakovinu prsu s metastázami do kostí a opravdu měl jen chemo a teď už chodí 1×měs na kontrolu a nic jiného s ním nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
2.2.17 15:49
@Bohulinka píše:
@Labivuli Je mi to líto. Mám tohle už taky za sebou. Ano, lékař Ti jako dceři může říct víc. Určitě osobně. Sestře bych to řekla, jak píšeš, už jí nemusí uvidět a mohla by Ti to mít zazlé. Je důležité se rozloučit.

To stěhování je zlé, jak to budete řešit až bude potřeba nepřetržitá péče? Má partnera?

Ohledně léčby - neléčby nemám tušení. Nicméně příbuzný má rakovinu prsu s metastázami do kostí a opravdu měl jen chemo a teď už chodí 1×měs na kontrolu a nic jiného s ním nedělají.

Tak to tedy opravdu nemusi, pokud si to pacientka nepreje, ani nesmi nikomu nic rict. A pokud to rekne sestre, bude to tak trochu podraz, ne? Slibila ji, ze to nikomu nerekne. Zkusila bych ji presvedcit, ze to neni dobry napad a teprve pokud bych videla, ze se horsi a neni s ni rec, uvazovala bych o tom, ze ten slib porusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
2.2.17 15:57

@mroe Já tam nikde nečtu, že maminka zakázala, aby lékař sdělil info o zdravotním stavu. Pouze konstatuji, že přímému příbuznému to řeknou.

Jinak si myslím, že takový slib je dost hloupý. Jako dceru by mě zlomilo, kdyby mi řekli, že máma umřela a ostatní to věděli že umírá a neřekli by mi to. Pokud na tom bude maminka špatně, tak předpokládám, že se to stejně provalí - pokud je s dcerou v nějakém kontaktu tak jí asi přijde divné, že jí třeba nebere telefon nebo neodepisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
2.2.17 16:01
@Bohulinka píše:
@mroe Já tam nikde nečtu, že maminka zakázala, aby lékař sdělil info o zdravotním stavu. Pouze konstatuji, že přímému příbuznému to řeknou.Jinak si myslím, že takový slib je dost hloupý. Jako dceru by mě zlomilo, kdyby mi řekli, že máma umřela a ostatní to věděli že umírá a neřekli by mi to. Pokud na tom bude maminka špatně, tak předpokládám, že se to stejně provalí - pokud je s dcerou v nějakém kontaktu tak jí asi přijde divné, že jí třeba nebere telefon nebo neodepisuje.

No to sice nectes, ale ona to prece nemůže vedet. Rozhodne je lepsi, když se zepta primo mamy. Ona jiste u lekare rekla a nejspis i vyplnila, komu muzou sdelit info o jejím stavu. A pokud si to neprala, nic dceri nereknou.
Slib je to mozna nepochopitelny, ale nepochopitelny pro dceru, ne pro mamu. Otazka je, na koho chce brat vetsi ohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.17 17:11

Můžu napsat „jen“ zkušenost z rodiny. Otce „léčili“ / spíše řešili akutní problém do určitého času.
Ještě při posledním zhoršení (a vlastně i prvním v celé době, kdy se léčil) ho poslali na ozařování (měl meta v mozku), prodloužili mu život o max. 6 týdnů. Po dalším zhoršení ještě něco málo zkusili, ale všem bylo jasné, jaký to bude průběh. Myslím si, že třeba u něj hrála roli metastáza na mozku, kterou se snažili tak nějak relativně dostat pod kontrolu.

Dodneška nevím, jestli to prodlužování života bylo k dobru (opravdu již neměl na nic sílu), ale je fakt, že mi to dalo moc - hlavně ten jeden z posledních týdnů, kdy jsem se o něho starala. A hlavně jsme se snažili být s ním, aby nebyl sám. V jeho posledním okamžiku s ním byli ti nejdůležitější lidé v jeho životě. Jsem za ten okamžik vděčná.

• Citovat
  • Upravit
35329
2.2.17 18:41
@krtek7489 píše:
To nevím tedy :think: Nikoho takového neznám a to jsem už 16 let v úplném centru dění. A nikdo takový mi rukama neprošel :think:

Nejmladsi pacient, s prokazanym BCA, ktereho jsem potkala, byl rocnik 91 - bylo to loni, jak dopadl, vlastne nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
2.2.17 19:04

Já bych doporučovala si s maminkou normálně promluvit, nevím jak dlouho tuto diagnózu ví, ale třeba si potřebuje nejdřív utřídit myšlenky. Promluv si s ní, řekni jí že sestra má právo to vědět, že to mezi vámi udělá zle a nechceš se rozhádat se sestrou a ještě navíc v tak důležité věci. Mamka bude potřebovat podporu i od sestry, je hloupost to tajit. Pak ji nechej pár týdnu ať přemýšlí a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
5.2.17 19:56

Mamka taky prodělala rakovinu. Modlila jsem se, ač jsem ateistka. Naštěstí je už v pořádku. Držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí