Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
P. s.jeste tip, zkouknete tohle, bohuzel malokdo ma odvahu bto zkusit
Nokijko, vis ono vsecko se vsim souvisi, a ja teda si myslim, ze rakovina dost souvisi s psychikou, urcite i kdyz by to bylo treba jen na ulevu a psychickou pohodu bych zkusila i nejakou prirodni zalezitost ke klasicke lecbe, vidim ze dal tu devcata psala o moznostech peruanskych bylin, take jsem na ne slysela chvalu, my jsme vyzkouseli v rodine zase houby cinske a japonske, se kterymi jsou take vyborne vysledky, chce to se poohlednout a nevzdavat se…muzes mrknout na www. podkovičník-rakovina. cz, treba… vyzkousejte co se da…minimalne to bude mit ten ucinek ze se po ruznych prostredcich klasicke lecby clovek neciti tak zle…
To všechno už dávno mamina zkouší. Má přímo nějakýho pána, který je velice známý v tomto léčení co se týče rakoviny a pomohl už několika lidem. Doma je narvaná lednička k prasknutí různýma sirupama atd. Ale je fakt že to asi pomáhá. No uvidíme no. Co se týče psychický pohody, je úplně v klidu. Nepozoruju žádný rozdíly od normálního zdravýho člověka. Chová se tak jak byla normálně. Určitě to nevzdáváme, ale občas to toho druhého člověka pohltí…
Tak to je super, že maminka k tomu takto přistupuje:o) Ono to totiž bývá tak, většinou, že ty deprese a strachy a tak, víc prožívá pacientovo okolí než pacient sám…já vím, že když sestra mi řekla svoji diagnozu, tak jako jsem byla uplně na šlak, ale ona se na to dívala jinak…přeji vám, ať se vám podaří toto období překonat co nejlépe…
Prosím o vaše rady a nazory, manžela babičce zjistli minulý rok v říjnu rakovinu plic. Chtěli jí operovat, ale bohužel po mnoha testech bylo zjištěno že má metastáze na druhé plíci a že to má i v kostech. je jí 75let. má nemocné srdce tak jí nedoporučuli chemo ale jen ozářky. na ty nasoupila v unoru a měla jich celkem 10. V dubnu jí dělai CT a prý se to zacelilo teď byla znovu a nador se zvětšil. Primářka řekla že by mohla zkusit šetřnější chemo, ale jelikož bylo po ozařkách babí zle tak nechce. Tak doktorka řekla že prý ještě 3 měsíce počkají a pak rozhodnou co bude dál. Tak nevíme zda jí nutit na chemo. Nevíme zda když pujde na chemo jsi prodlouží život třeba o pár let. Nemáme s rakovinou žadné zkušenosti tak prosím poradte. Děkuji
O par let spis ne. Ne, ze by to bylo vyloucene, ale neni to pravdepodobne. Spis tak o par mesicu.
N nám jde spíš o to zda jí nutit aby na chemo šla a nebo pokud by trpěla jako na ozářkách a pak jsi přeba jen prodloužila 3 měsíce tak to raději at ted kvalitní. Je uplně OK. Dělájí problémy schody, často se zadíchává ale jinak normálně chodí na procházky každý den a i cestovala za kamaradkou 80km busem. Ale víme že to muže přijít z ničeho nic.
@Katka 678 píše:
N nám jde spíš o to zda jí nutit aby na chemo šla a nebo pokud by trpěla jako na ozářkách a pak jsi přeba jen prodloužila 3 měsíce tak to raději at ted kvalitní. Je uplně OK. Dělájí problémy schody, často se zadíchává ale jinak normálně chodí na procházky každý den a i cestovala za kamaradkou 80km busem. Ale víme že to muže přijít z ničeho nic.
Myslím, že bych jí nenutila, když nechce, je to její rozhodnutí.. vlastně… sama sis teď odpověděla ![]()
@Katka 678 píše:
Určitě bych jí nenutila. Život to zásadně neprodlouží, ale zhorší kvalitu. A pokud ona sama zájem nemá, tak už proto bych jí nechala kvalitně dožít, než tu být o cca 3 měsíce déle, ale v bolestech a nevolnostech.
Kdyby tu byla šance na zastavení nemoci, tak bych do toho šla, zkusit se má všechno. Ale při tomto nálezu bych se podívala na to, jak bych chtěla dožít já. Tzn. v klidu, bez bolestí.
Zkusenost nemam, ale kdyz uz jsou metastaze na vice mistech, tak ji ani chemo zivot moc neprodlouzi a pokud sama nechce, nenutte ji. At si radeji zbyvajivi zivot uzije co nejlip to jde, budte hodne s ni, delejte ji radost ![]()
Bratr právě podstupuje chemo. U něj naštěstí prognóza velmi dobrá, metastáze nemá. Když vidím, co to s mladým, silným chlapem dělá, babičku bych s takovým nálezem, co popisuješ, neposílala.
Ale konečné rozhodnutí bych nechala na ni a podpořila ji v jejim rozhodnutí, ať je jakékoli.
Omluva za anonym z důvodu osob. informací.
Dobrý den, mám dotaz k odbornému plicnímu lékaři onkologovi. Před 3 týdny jsem na ulici zahlédla z auta divně sedícího pána na lavičce, kterého olizoval velký vlčák, který se snažil na svého pána upozornit mnoho okolojdoucích. Otočila jsem se a jela zpět. Pán sedící na lavičce byl bez známek života, studený, bez dechu a nehybný. Poskytla jsem mu střídavě masáž srdce v ležící poloze a dýchání z úst do úst bez ochrané roušky, a zavolala záchranku. Pán se zakuckal a začala mu z úst téct čistá voda, nikoliv hleny, nebo sliny. Otočila jsem ho a tlakem mezi lopatky jsem z něj ještě něco vody dostala ven. Když přijela záchranka s lékařem, ten konstatoval po vyšetření dýchání vodu na plicích, víc nevím, nasedla jsem do svého auta a odjela. Nevím o koho se jednalo, stalo se to v Polsku.Chci se zeptat lékaře, měl-li tento pán rakovinu plic, je moje zdraví ohroženo. V takové situaci člověk nemyslí na sebe jen rychle pomoci, což se mi povedlo. Může mít moje pomoc nějaká zdravotní ryzika? Děkuji za odpověď
@Helena Andrlová píše:
Dobrý den, mám dotaz k odbornému plicnímu lékaři onkologovi. Před 3 týdny jsem na ulici zahlédla z auta divně sedícího pána na lavičce, kterého olizoval velký vlčák, který se snažil na svého pána upozornit mnoho okolojdoucích. Otočila jsem se a jela zpět. Pán sedící na lavičce byl bez známek života, studený, bez dechu a nehybný. Poskytla jsem mu střídavě masáž srdce v ležící poloze a dýchání z úst do úst bez ochrané roušky, a zavolala záchranku. Pán se zakuckal a začala mu z úst téct čistá voda, nikoliv hleny, nebo sliny. Otočila jsem ho a tlakem mezi lopatky jsem z něj ještě něco vody dostala ven. Když přijela záchranka s lékařem, ten konstatoval po vyšetření dýchání vodu na plicích, víc nevím, nasedla jsem do svého auta a odjela. Nevím o koho se jednalo, stalo se to v Polsku.Chci se zeptat lékaře, měl-li tento pán rakovinu plic, je moje zdraví ohroženo. V takové situaci člověk nemyslí na sebe jen rychle pomoci, což se mi povedlo. Může mít moje pomoc nějaká zdravotní ryzika? Děkuji za odpověď
I kdyby pan mel rakovinu, neni to nakazlive. Jedine, ze by mel zapal plic, ale to uz byste to nejspis vedela. Nejspis vam nehrozi nic. Ale asi vam pan za hodne vdeci, mozna i za zivot( pokud tu rakovinu nema). ![]()
Jeste tip, ale lekari budou rikat, ze je to blbost
Lecbe a prevenci rakoviny pomoci bylin se v Lime venuje IPIFA -Peruansky vyzkumny institut pro andskou fytoterapii, kde kdysi pusobil i znamy pater Edmundo Szeliga. Tomuto muzi je jiz vice jak 90 let a praxi pro verejnost se s ohledem na vysoky vek a s nim spojene obtize nevenuje. Jeho nastupcem je Dr. William Smith, IPIFA, Calle Fleming 103, 3er piso, San Borja Sur, Lima. Tel 00511-2262098. Vice informaci naleznete na webove strance institutu www.ipifa.org.