Rakovina u rodiča

561
12.7.18 20:05

rakovina u rodiča

Dobrý večer, zdravím zo Slovenska, z Bratislavy. Ste tu také, ktorým zistili onkologické ochorenie a máte malé deti? Mne zistili raka, keď mal malý asi rok, teraz má dva a 3/4 roka, za ten čas mám za sebou päť operácií. Našťastie sa cítim dobre, mám biologickú liečbu, dúfam, že poisťovňa ju bude hradiť aj naďalej. A moja mama mi chodieva pomáhať. Sú to pľúca, aj keď som v živote si ani len nepotiahla z cigarety. Moja onkologička vravela, že mala pacientky, tiež nefajčiarky, ktoré ochoreli asi z umelého oplodnenia, ja som kvôli otehotneniu si pichala hormonálne injekcie. Tak dúfam, že vás nebude veľa tu s touto pliagou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1155
12.7.18 20:29

Zkušenost naštěstí nemám ani radu, ale strašně moc držím palce, musí to být hrozně náročné, jste silná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.18 21:40

Rakovina prsu

Ahojky,
bohužel také patřím mezi onkologické pacientky, léčila jsem se celý minulý rok z rakoviny prsu. Tak malé děti jako ty nemám, synovi byly v době mého léčení čtyři roky a dceři devět. Zvládli jsme to, i když to nebylo občas jednoduché. Bývalo mi špatně z chemoterapií, únava neskutečná, ale s pomocí babičky jsme to dali, myslím že děti si to ani nebudou moc pamatovat. Snažili jsme se o to aby byly děti byly v pohodě a myslím že se zadařilo. :dance: V únoru letošního roku mi lékař potvrdil že jsme to zvládli a jsem v kompletní remisi. Samozřejmě strach že se to vrátí tu bude pořád, ale musíme myslet pozitivně a ono to bude dobrý. Přeji nám oběma hodně zdraví a síly do budoucna. Pa! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
13.7.18 09:08

tak snád to bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20830
13.7.18 11:23

Dobrý den,

@autorka44

chceme Vám jen popřát hodně sil a velmi držíme palce, aby vše dopadlo dobře! :hug: Osobně obdivuji vaši sílu a odhodlání, jak se s nemocí perete, i když to určitě vůbec není jednoduché.

Mějte se krásně, :kytka: :srdce:

Dominika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
23.7.18 22:36

Tak napriek tomu, že som chorá, sa cáítim veľmi dobre - pred ochorením som mávala denne bolesti hrdla a dva razy mesačne silnú migrénu, hrdlo ma už veeeeeľmi dlho nebolelo a hlava ma bolí raz za dva mesiace a oomnoho slabšie ako predtým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
20.8.18 15:00

včera sme sa vrátili z rodinnej týždňovky, bolo veľmi dobre, až na to, že dieťa občas neposlúchalo, tým cchem aj pochváliť ligu proti rakovine na Slovensku, ale vraj aj v Prahe máte túto organizáciu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
20.8.18 15:30
@autorka44 píše:
Dobrý večer, zdravím zo Slovenska, z Bratislavy. Ste tu také, ktorým zistili onkologické ochorenie a máte malé deti? Mne zistili raka, keď mal malý asi rok, teraz má dva a 3/4 roka, za ten čas mám za sebou päť operácií. Našťastie sa cítim dobre, mám biologickú liečbu, dúfam, že poisťovňa ju bude hradiť aj naďalej. A moja mama mi chodieva pomáhať. Sú to pľúca, aj keď som v živote si ani len nepotiahla z cigarety. Moja onkologička vravela, že mala pacientky, tiež nefajčiarky, ktoré ochoreli asi z umelého oplodnenia, ja som kvôli otehotneniu si pichala hormonálne injekcie. Tak dúfam, že vás nebude veľa tu s touto pliagou.

Přeju pokud možno úplné vyzdravění. A ať se ta „pliaga odvalí čo najďalej“.

Mohla bys napsat trošku víc o počátku, možná i předpočátku své choroby, zajímalo by mě:

Jak dlouho sis píchala hormony - kolik cyklů a čím Tě stimulovali.

Jak jsi poznala, že máš rakovinu plic?

Díky moc a držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
20.8.18 19:44

no ja som si zbadala až zväčšenú uzlinu nad kľučnou kosťou a odobrali mi vzorku a zistili, že sú to metastázy…nemala som umelé oplodnenie, len insemináciu a musela som si pichnúť asi päť hormonálnych injekcii, len už neviem názov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
4.1.19 21:55

Tieto dni dosť kašlem, aj manžel ale menj. Pri vyšetrení som sa držala. Aj doma som sa rozkašľala a dieťa práve niečo chcelo. Manžel to počul, aj mňa videl a počul, že kašlem a nič. Tak som sa ho opýtala, že prečo synovi nedal, čo chce, keď ja kašlem a on na to, že aj on kašle. Výýýborne. Lenže on nemá rakovinu, takže aj ten kašeľ lepšie znáša. Lebo ja sa niekedyx ažý dusím. Ja mám tiež nie bohvieakú autoritu, ale manžel ju má fakt nulovú. Napríklad pred chviľou dieťa búchalo drevenou paličkou do steny, muž sedel pri ňom. Až ja som po niekoľkých minútach došla do izby a paličku mu zobrala.Alebo syn búchal manžela nejakou hračkou po hlavy a on tak kamarátsky na neho, že čo to. Mňa keby syn treskol raz, hračku mu vezmem a ďalší deň ju neuvidí. Nemusí sa rozčuľovať ako ja, ale on dovolí malému fakt všetko a ani trochu nevie byť prísny, ani keby sa neviem čo dialo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí