Rasismus - proč jsou lidi zlí

Anonymní
15.4.20 12:36

Rasismus - proč jsou lidi zlí

Chci se tu zeptat, proč se všichni romy házejí do jednoto pytle. Já jsem momentálně na md, máme krásný 4deti, přítel pracuje už několik let ve fabrice + brigadničí, dnes a dene se setkávám na ulicich s hnusnyma narazkami že ať si severu dečka a du do plynu, že jsem nemakacenko.. já sama se za takove ty nepracující stydím, děti vedeme slušným životem, učíme se s nima, ale věčně stezovani ze škol že se moji děti neumějí chovat.. učitelky si zasedly :-( přitom se naši děti jen brání, slovně.. řešila jsem to i s ředitelem, ale bez úspěchu.. kam se v takových případech obratit? Nechci aby mě děti trpeli

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20896
15.4.20 12:38

Bohuzel se ti slusni svezou s tema spatnyma, kterych je vetsina. Urcite i ostatni romove se na vas divaji zkrz prsty, ze pritel normalne pracuje atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.4.20 12:41
@Anonymní píše:
Chci se tu zeptat, proč se všichni romy házejí do jednoto pytle. Já jsem momentálně na md, máme krásný 4deti, přítel pracuje už několik let ve fabrice + brigadničí, dnes a dene se setkávám na ulicich s hnusnyma narazkami že ať si severu dečka a du do plynu, že jsem nemakacenko.. já sama se za takove ty nepracující stydím, děti vedeme slušným životem, učíme se s nima, ale věčně stezovani ze škol že se moji děti neumějí chovat.. učitelky si zasedly :-( přitom se naši děti jen brání, slovně.. řešila jsem to i s ředitelem, ale bez úspěchu.. kam se v takových případech obratit? Nechci aby mě děti trpeli

Nemyslíš, že třeba chování dětí ve škole může být jiné a trochu se zajímat, co ty děti ve škole špatně dělají? Bylo by dost krátkozraké od učitelky, kdyby si zasedla na několik romských dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
15.4.20 12:41

Už ses ozvala tomu pracáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.20 12:42
@Anonymní píše:
Chci se tu zeptat, proč se všichni romy házejí do jednoto pytle. Já jsem momentálně na md, máme krásný 4deti, přítel pracuje už několik let ve fabrice + brigadničí, dnes a dene se setkávám na ulicich s hnusnyma narazkami že ať si severu dečka a du do plynu, že jsem nemakacenko.. já sama se za takove ty nepracující stydím, děti vedeme slušným životem, učíme se s nima, ale věčně stezovani ze škol že se moji děti neumějí chovat.. učitelky si zasedly :-( přitom se naši děti jen brání, slovně.. řešila jsem to i s ředitelem, ale bez úspěchu.. kam se v takových případech obratit? Nechci aby mě děti trpeli

Většinou si nikdo nezasedne.. Jen netušíš ty, co tvoje děcka dělají mimo domov. Jinak pracuji v ghettu, bohužel.. Je to peklo.. Denně se tam řvou, fetuji, jsou tam 15 holky, co čekají 3.dite.. Nikdo z nich nepracuje.. Každou chvilku přepadení i od malých smradu atd. Hele, já se vubec nedivím, že lidi reaguji, jak reaguji.. Dokud bude 95 % neprizpusobivych, bude to tak pořád.. Jo a v práci máme cikánu několik a jsou v pohodě.. Jeden je i dobrý kámoš.. To však nic nemění na náhledu na celek..

Příspěvek upraven 15.04.20 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.20 12:42

@Cenarius to máte pravdu :-( dokonce i rodina nám nadávala že proč jsme jak doslovně gadzove a chodí do prace jak konina.. mě toto hrozně mrzí :-( člověk se snaží žít normálním zivot, děti slušně vychovat ale v této společnosti to nejde:-(..ráda bych aby mě nikdo poradil kam se v takových případech ozvat, jde mi o děti a věčným zesměšňováním i ze strany učitelů ve škole

• Citovat
  • Upravit
10251
15.4.20 12:44
@Anonymní píše:

Lidé jsou veskrze dvojího druhu - buď dobří, nebo špatní. A za to, jak se chovají ti špatní, pokud taková nejsi sama, prostě nemůžeš.
Zas ale objektivně žádný velký rasismus v ČR nebují. V devadesátkách bylo nebezpečněji. Já už rasismus jiný než právě verbální snad ani neregistruji.
A take je třeba říct, že muslimští imigranti udělali pro české Romy neuvěřitelnou službu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.4.20 12:46
@Anonymní píše:
@Cenarius to máte pravdu :-( dokonce i rodina nám nadávala že proč jsme jak doslovně gadzove a chodí do prace jak konina.. mě toto hrozně mrzí :-( člověk se snaží žít normálním zivot, děti slušně vychovat ale v této společnosti to nejde:-(..ráda bych aby mě nikdo poradil kam se v takových případech ozvat, jde mi o děti a věčným zesměšňováním i ze strany učitelů ve škole

A na co tvé děti slovně u učitelky reagují? Nejsou drzé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.4.20 12:46
@Anonymní píše:
Chci se tu zeptat, proč se všichni romy házejí do jednoto pytle. Já jsem momentálně na md, máme krásný 4deti, přítel pracuje už několik let ve fabrice + brigadničí, dnes a dene se setkávám na ulicich s hnusnyma narazkami že ať si severu dečka a du do plynu, že jsem nemakacenko.. já sama se za takove ty nepracující stydím, děti vedeme slušným životem, učíme se s nima, ale věčně stezovani ze škol že se moji děti neumějí chovat..učitelky si zasedly :-( přitom se naši děti jen brání, slovně..řešila jsem to i s ředitelem, ale bez úspěchu.. kam se v takových případech obratit? Nechci aby mě děti trpeli

No to jistě… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
15.4.20 12:49

Neverim ze ti dnes a denne nekdo na ulici rika ze jsi nemakacenko a posila te do plynu,.Taky neverim, ze si ucitelky bezdůvodně zasedly na tvoje deti. Pokud rikaji, ze se tvoje deti neumi chovat, zkus si pripustit; ze na tom neco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
15.4.20 12:51
@Anonymní píše:
Chci se tu zeptat, proč se všichni romy házejí do jednoto pytle. Já jsem momentálně na md, máme krásný 4deti, přítel pracuje už několik let ve fabrice + brigadničí, dnes a dene se setkávám na ulicich s hnusnyma narazkami že ať si severu dečka a du do plynu, že jsem nemakacenko.. já sama se za takove ty nepracující stydím, děti vedeme slušným životem, učíme se s nima,ale věčně stezovani ze škol že se moji děti neumějí chovat.. učitelky si zasedly :-( přitom se naši děti jen brání, slovně.. řešila jsem to i s ředitelem, ale bez úspěchu.. kam se v takových případech obratit? Nechci aby mě děti trpeli

dostat pětikačku pokaždé, když tohle slyším, tak jsem milionář. Ne, učitelky nemají potřebu si na kohokoliv zasedávat. A slovní obrana dětí zhusta není obrana, ale běžný projev nevhodný do školního kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lynx.lynx
15.4.20 12:52
@Anonymní píše:
@Cenarius to máte pravdu :-( dokonce i rodina nám nadávala že proč jsme jak doslovně gadzove a chodí do prace jak konina.. mě toto hrozně mrzí :-( člověk se snaží žít normálním zivot, děti slušně vychovat ale v této společnosti to nejde:-(..ráda bych aby mě nikdo poradil kam se v takových případech ozvat, jde mi o děti a věčným zesměšňováním i ze strany učitelů ve škole

Já tě bohužel mým příspěvkem nepotěším. Myslím si totiž, že na to společnost prostě ještě není připravená, neškatulkovat a neodsuzovat. Horší bohužel, pro další generace je, že jsou v tom vychovávané děti. Podle mě tohle přijmutí jiných etnik (a je jedno, jestli jste to zrovna vy, nebo muslimové) potrvá dlouhou dobu, jestli vůbec. Je mi to líto, já sama nemám špatnou zkušenost i přes to, že když jsem vyrůstala, měli jsme Romů ve vesnici dost. Necítím vůči nim nenávist, žádný negativní emoce. Pokud je to co píšeš pravda, nemáš se za co stydět :hug: žila bych dál svůj život a ostatní bych neřešila. Zkusila se vyrovnat s tím, že teď to tak bohužel je - stejně kdo to nebude chtít chápat to nepochopí nikdy. Přeji pevné nervy a hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.20 13:02

Nemyslela jsem to tak že se děti brání slovně proti učitelkam, ale třeba je tam jeden kluk, který si našeho nejstaršího (9let) dobírá, postuhuje, lepí na záda cedulky typu černá špína a podobně.. když to i děti řeší s učitelkou, příklonu je se k tomu druhému, že jako určitě ten náš to musel vyvolat.. jasné že je ve škole neuhlidam, ale tohle nebylo poprvé a je to jeden příklad z mnoha :-( opravdu jsem na pokraji zhroucení.. máme 4deti, vždycky jsem chtěla mít deti, i kdybych byla teeba zelena..jsem rodinný typ.. a už jen když jdem jako rodina na procházku stačí mi pohledy lidí.. právě kolikrát i poznámky že se rozmnožujeme jak krysy a pod :-(.. v poslední době máme konflikty i s rodinu, protože já ač jsem na md, chci taky přispět do domacnosti, sháním brigády a vlastní mama mě potápí v tom smyslu že jsem pinda, proč si nevybeham hmotku a pod :-( neustale schazovani..

• Citovat
  • Upravit
PHV
1319
15.4.20 13:06

Na základce jsme měli romy, rodiče normální a pracující, ale s dětmi byly vždycky problémy. Rozhodně to nebylo zasednutí učitelkou. Jste prostě jiná nátura, na nás bílý jste takový moc horkokrevný a hrr. Nemyslím ve zlým.
Každopádně se přiznám, že když někde ve městě vidím roma, automaticky si držím tašku a jsem ostražitá. Dokud bude většina Romů taková, jaká je, bohužel se ty předsudky nezmění. A to mám mezi romy pár známých - slušných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.4.20 13:08
@Anonymní píše:
Nemyslela jsem to tak že se děti brání slovně proti učitelkam, ale třeba je tam jeden kluk, který si našeho nejstaršího (9let) dobírá, postuhuje, lepí na záda cedulky typu černá špína a podobně.. když to i děti řeší s učitelkou, příklonu je se k tomu druhému, že jako určitě ten náš to musel vyvolat.. jasné že je ve škole neuhlidam, ale tohle nebylo poprvé a je to jeden příklad z mnoha :-( opravdu jsem na pokraji zhroucení.. máme 4deti, vždycky jsem chtěla mít deti, i kdybych byla teeba zelena..jsem rodinný typ.. a už jen když jdem jako rodina na procházku stačí mi pohledy lidí.. právě kolikrát i poznámky že se rozmnožujeme jak krysy a pod :-(.. v poslední době máme konflikty i s rodinu, protože já ač jsem na md, chci taky přispět do domacnosti, sháním brigády a vlastní mama mě potápí v tom smyslu že jsem pinda, proč si nevybeham hmotku a pod :-( neustale schazovani..

Tak si keců mámy nevšímej, nebo jí řekni, že tě práce třeba baví a líbí se ti, když můžeš přispět finančně do domácnosti :nevim:
Jestli tvému dítěti někdo lepí na záda cedulky, měl by je ukázat paní učitelce. To asi nebude věřit tomu, že si je napsal sám. A děti se v kolektivu prostě pošťuchují. Někdo je terčem pro barvu kůže (bohužel), někdo pro jinou věc. Promluvila bych si s třídní. Ale nešla bych na to stylem, můj syn je chudák, všichni mu ubližují, protože je rom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný