Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj já si myslím že by už mělo dávno reagovat, ale těžko říct
a de se tě neptala zda reaguje?? Náš syn reaguje teda od narození na štěkot psa, nebo nějakou ránu, a postupně se otáčel když sem na něho volala..zkouším to pravidelně dám na bríško kousek odejdu a volám na něho jménem…
Pokud to je jenom občas, tak bych byla v klidu, můj 7m taky reaguje jen tak v 80 procentech, tak ve 20 procentech vůbec..podle nálady
![]()
Jestli jen občas, tak bych to neřešila, jednou se mi 4m prcek lekne, když bouchne okno, jindy, když je nějakej zvuk, kterýho si myslím, že se bude bát, tak ani nehne brvou ![]()
Taky to mame tak, ze reaguje, jak chce, kdyz ji zrovna zajima neco jineho, tak ji ani nehne.Pry by meli mrknout, kdyz jim tlesknes u ucha
No právě, někdy se lekne, ale ve většině případů nic, prostě ho to nechá v klidu a tak si říkám jestli je to normální ![]()
@sikulka5 píše:
No právě, někdy se lekne, ale ve většině případů nic, prostě ho to nechá v klidu a tak si říkám jestli je to normální
tak když se někdy lekne, tak má sluch evidentně v pořádku, jinak by se nelekl nikdy. Asi máš malýho pohodáře ![]()
Take jsem mela takoveho pohodare, az jsme skoncili na otoakustickych emisich.
nevyslo to dobre a tak jsem musela mesic cekat na dalsi vysetreni. No dopadlo dobre, ale byl proste liny. Tak pokud reaguje aspon na neco, tak to neres. Zvukovou zkousku mu dela preci pediatra, tak pokud by se ji neco nezdalo, tak uz vas take davno poslala.
No muj reaguje az prilis.. dokonce mu vadi i hlasitejsi mluva a bojí se když zapnu mixér ![]()
Neboj se, pokud sem tam zareaguje, tak slyší dobře…
náš malej je v tomhle asi po tatínkovi, ten taky „slyší, ale nedbá“ ![]()
kolikrát sem se už bála, že je nahluchlej, ale v pohodě ![]()
I ja jsem si kolikrat rikala, ze ten vysledek z foniatrie, ze slysi velmi dobre, necham zarámovat a bude ho mit v pokojiku, zejmena pak na pubertu se bude hodit ![]()
@sikulka5 píše:
No právě, někdy se lekne, ale ve většině případů nic, prostě ho to nechá v klidu a tak si říkám jestli je to normální
Ja resila uplne to same pred mesicem s dcerkou, ktere je ted pet mesicu. Proste zareagovala fakt jen nekdy ( spis skoro nikdy) a mne uz prislo, ze musi byt opravdu hlucha. Tak jsem ji hnala k usnimu a na vysetreni, no nervy to byly a nakonec vse dopadlo dobre, proste je lina. Ted v peti mesicich uz reaguje skoro na kazdy zvuk. Nektere deti jsou zkratka flegmousi ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Neboj se, pokud sem tam zareaguje, tak slyší dobře…
náš malej je v tomhle asi po tatínkovi, ten taky „slyší, ale nedbá“
kolikrát sem se už bála, že je nahluchlej, ale v pohodě
tatínka máme také nahluchlého ![]()
Náš malý byl taky od mimina „slyší, ale nedbá“ - i na dr. házel salám - ta kolem něho skákala, tleskala, výskala a on se díval z okna ![]()
Jestli na něco reaguje, tak určitě slyší…
@Barusak78 píše:
I ja jsem si kolikrat rikala, ze ten vysledek z foniatrie, ze slysi velmi dobre, necham zarámovat a bude ho mit v pokojiku, zejmena pak na pubertu se bude hodit
no to je kráááásný
to by se hodilo asi každé mamince ![]()
Mám 4 měsíční miminko a občas mám pocit, že na zvuky vůbec nereaguje. Jak by mělo v tohle věku reagovat? Jaké máte zkušenosti vy? Moc děkuji za reakce