Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, nějaké aktuální recenze mléka kendamil 1?
Sice 1 jsme měli jen v té malé plechovce, Která je dobrá na cesty. Malou jsem kojila 8 měsíců, pak přešla na 2 a 3. Dobře se rozpouští, chutnà, voní. Žádná zácpa ani průjem. Jednou jsem si ho dala i do kávy. Pediatra mě za toto mléko pochválila, měla jsem pocit, že když už nekojím, tak dávám dceři to nejlepší. Je teda tlusťoučká tak snad to není z toho, že mlíčko je plnotučné. Horší dostupnost, jsem z Ostravy a tady se dá sehnat v pár prodejnách s dětským zbožím, já většinou kupovala přes internet. Teď už má 1,5 roku a dávám vanilkové Hami na večerní uspání.
@Kyticka611 spokojenost. Od narození 1 s kojením částečně a teď už brzo 2. Super rozpustnost, vůně, chuť, není tam palmac a jiný sragory. Malá je akorát. Žádné potíže se zazivanim
@Térouš píše:
@Kyticka611 spokojenost. Od narození 1 s kojením částečně a teď už brzo 2. Super rozpustnost, vůně, chuť, není tam palmac a jiný sragory. Malá je akorát. Žádné potíže se zazivanim
Naprosty souhlas.. ![]()
My ted koupili kasi od Kendamilu, bananovou.. Tak zacneme, a brzy prejdeme na 2. Za me nejkvalitnější UM u nas na trhu. Uz jsem koukala konecne Dr. MAX ma Kendamil normalne v lekarne, ne jen v eshopu. ![]()
Za mě jednička, navíc že je plnotučné nemusí dítě vypít 1000ml, ale třeba jen 800ml, což je u nás supr, protože mám nejedlíka. ![]()
Měla jsem radost, vonělo mi, malý byl ze začátku spokojený, ale pak najednou zácpa
a ublikávání i po 3 hod. když už chtěl další porci. Dr říkala, že mu zřejmě nesedlo a mě to mrzelo, mám i přesto tohle mléko z UK za jedno z lepších na trhu díky složení. Až bude větší chci zkusit znovu zavést 2.
My dáváme 1 a super, malá mi pravidelně kadí, prdi jak starý chlap a moc ji chutná. Za chvilku už budeme zkouset i jejich kaše, tak jsem zvědavá 😊
@kristencupcake píše:
My dáváme 1 a super, malá mi pravidelně kadí, prdi jak starý chlap a moc ji chutná. Za chvilku už budeme zkouset i jejich kaše, tak jsem zvědavá 😊
Mame bananovou kaši a uzasne voní i chutná ![]()
@Konys a můžu se zeptat jak ji pripravujes? S vodou nebo s UM? ![]()
@kristencupcake sice dotaz nebyl na mě, ale kendamil jsou nemléčné kaše, takže míchat s vždy do um. Malej začíná s kašemi, tak do porce mléka k večeři (120ml-130ml) dávám na zahuštění rýžovobanánovou, tak aby mu to z lahvičky teklo. Na hustou kaši ze lžičky ještě není zralý, plive. Z lahve se mu dělají boule za ušima ![]()
@MuLena píše:
@kristencupcake sice dotaz nebyl na mě, ale kendamil jsou nemléčné kaše, takže míchat s vždy do um. Malej začíná s kašemi, tak do porce mléka k večeři (120ml-130ml) dávám na zahuštění rýžovobanánovou, tak aby mu to z lahvičky teklo. Na hustou kaši ze lžičky ještě není zralý, plive. Z lahve se mu dělají boule za ušima
Blbost, my mame bananovou a připravuje se z vody..
@kristencupcake píše:
@Konys a můžu se zeptat jak ji pripravujes? S vodou nebo s UM?
Poprve jsem ji udelala podle navodu to je u ty bananovy na 1 lzici kase 3 lzice vody.. A to bylo moc husty, z lahve by to neutahla.. Takze to redim vic, pomer uplne nevím, ale proste aby to bylo řídké a slo to utahnout z lahve. Mala mi nechce čaj, tak když ji víc zredim kasi, dostanu do ni vodu aspon takhle.
Kdyz davam kasi lzickou, tak ji delam hustou podle navodu.
Jinak ted mam doma pripravenou kasi Kendamil ogranic od 6.mesice myslim mango+banán, a ta je pro zmenu do mleka..
@Konys @MuLena díky díky.. no já pravé se ptám protože vím ze někdo to mícha s UM i když se má smichat jen s vodou
s tu hustějsi dáváte taky na noc nebo spis ráno? 😊
@kristencupcake píše:
@Konys @MuLena díky díky.. no já pravé se ptám protože vím ze někdo to mícha s UM i když se má smichat jen s vodous tu hustějsi dáváte taky na noc nebo spis ráno? 😊
Ja davam kasi rano ridsi do lahve.., ted mela dva dny misto rano tu hustejsi k obedu.. Osypala se mi totiz po prikrmu z lilku, tak detska mudr doporucila par dnu nedavat zeleninu… Tak jsme davali kasi lzickou.
Ja davala vecer kasi, ale mala se mi celkem kroutila a neklidne spala.. Tak ted davam rano.
Taky jsem slysela, ze nekdo dava mlecnou kasi jeste do UM, ale ja nechci riskovat pripadny nejaky boleni briska, nebo tak neco.. Za to mi to nestoji.. Nam se to osvedcilo takhle.
Jinak tu bananovou muzu doporucit, je chutove fakt moc dobrá. ![]()