Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
riskla jsem to a objednala svatebni saty, nechala jsem pojistit clo, tak uvidime..odeslat by je meli 30.6. 2018, dam pak vedet, prubeh a jak vse dopadlo.
Hezky den vsem ![]()
@Wečerka píše:
Ahoj,
riskla jsem to a objednala svatebni saty, nechala jsem pojistit clo, tak uvidime..odeslat by je meli 30.6. 2018, dam pak vedet, prubeh a jak vse dopadlo.
Hezky den vsem
Chtěj jsem si koupit nějaký projektor.A vyskočila na mě stránka Lightinthebox.Pak mě zaujali tak levné ceny
nevím jestli to je podvod. Prosím pomocte mi s tím kdo už přes to nakupoval. Děkuji
Obchod nedoporučuji.Objednala jsem si tam dvoje šaty.Vyšly mě 876 kč.Po proclení mi oznámili,že mám ještě doplatit 960 kč.Zboží jsem nepřevzala to ať si trhnou nohou.Akorát budu čekat jestli mi vrátí aspoň těch 800.
![]()
CHTĚLA BYCH SE PODĚLIT TAKTÉŽ SE ZKUŠENOSTMA OHLEDNĚ NÁKUPU NA LIGHTINTHEBOX! ZBOŽÍ VYPADALO NAKONEC OPRAVDU ÚPLNĚ JINAK - KRÁMY Z ASIE! NERADA PLNÍM EVROPU ODPADKAMA Z ČÍNY! A TO NENÍ VŠE. DODÁNÍ BYLO ASI ZA DVA MĚSÍCE PO OBJEDNÁNÍ A K TOMU JSEM MUSELA ZAPLATIT CLO. TOMU PŘEDCHÁZELA NEJEDNODUCHÁ KORESPONDENCE Z CELNÍM ÚŘADEM A POŠTOU. NAKONEC MI MÍSTO TŘÍ VĚCÍ PŘIŠLY JEN DVĚ. TO BYLA MÁ PRVNÍ A ZÁROVEŇ POSLEDNÍ ZKUŠENOST TOHOTO DRUHU.
Dobrý den, bohužel jsem si nevšimla že objednávám zboží až z Číny (takové poplety jsou u mě na denním pořádku) a už se tři dny snažím objednávku zrušit. Bohužel jsem se doposud nedopátrala jestli je to vůbec možné. Moc prosím o jakoukoliv radu. Děkuji
Dobrý den chtěla bych poradit co mám dělat. 17.11 jsem si objednala svatební šaty. Za 5037 Kč. Hned ten den z převodem z účtu jsem je zaplatila, ale do teď mi tvrdí, že platba nebyla ještě zpracována, tak jsem jim poslala výpis účtu aby viděli že jsem to poslala. Ale odepsali mi na to ať jim pošlu výpis účtu k urychlení.. no to jsem moc nepochopila když jsem přesně to udělala… No tak jsem jim to poslala opět znovu a trochu jsem jim pohrozila. Že jestli to co nejrychleji nevyridi tak je nahlasim. A že chci pochopitelně vrátit peníze… docela se bojím že peníze už ani neuvidím…q šaty taky ne… Přeci jen 5 tisíc není málo peněz… Tak kdyby jste měl někdo radu co mám dělat. Přijde mi že to je dlouhá doma víc jak měsíc na vyřízení platby…
@Terenas píše:
Dobrý den chtěla bych poradit co mám dělat. 17.11 jsem si objednala svatební šaty. Za 5037 Kč. Hned ten den z převodem z účtu jsem je zaplatila, ale do teď mi tvrdí, že platba nebyla ještě zpracována, tak jsem jim poslala výpis účtu aby viděli že jsem to poslala. Ale odepsali mi na to ať jim pošlu výpis účtu k urychlení.. no to jsem moc nepochopila když jsem přesně to udělala… No tak jsem jim to poslala opět znovu a trochu jsem jim pohrozila. Že jestli to co nejrychleji nevyridi tak je nahlasim. A že chci pochopitelně vrátit peníze… docela se bojím že peníze už ani neuvidím…q šaty taky ne… Přeci jen 5 tisíc není málo peněz… Tak kdyby jste měl někdo radu co mám dělat. Přijde mi že to je dlouhá doma víc jak měsíc na vyřízení platby…
Tyhlety čínský weby jsou vždycky tak trochu sázka do loterie. Ani ten provařenej Aliexpress nebo Wish nefungují stoprocentně. České zákony na ně neplatí. Skoro bych se s penězmi rozloučila. Za pět tisíc bys měla šaty z půjčovny.
T @Terenas - myslim, ze to bude v poho..zkus je urgovat..a dej vedet jak jsi dopadla. Ja teda s satama byla spokojena..doplacela jsem jeste dph a zajisteny platby na dph a celkem to bylo 1200,– saty byli presne jako na obrazku a padly perfektne.. Za me spokojenost.
Koupila jsem svetřík. Poslali ho za 3 měsíce a tak, že to bylo přesně v dobu, kdy já byla v zahraničí a pošta ho odeslala zpět. Vrátili mi kredit. Ok, objednala jsem znovu-vše jsem pojistila na clo a dala lepší dopravu. Přišlo to opět až za 3 měsíce, opět to skončilo na celnici. jediný rozdíl? svetřík, který jsem chtěla, chtěla i kolegyně, tedy byly v balíčku dva. jeden poslali zvlášť, ten přivezl pošťák, zbytek zůstal na celnici. Po otevření balíčku se svetrem mě málem ranila mrtvice, Takovej hadr, ještě umělej, vytahanej, sežvejkanej, místo na pohled hebkého svetříku z buklé…
takže jsem hned psala, že to chci vrátit a pokud bude zbytek zboží stejné kvality, vracím vše, až se dohádám s celnicí.
Tam mi řekli, že když to převezmu, tak už mi nikdo nevrátí to clo a doporučujou mi rozbalit na místě a buď si to nechat nebo odmítnout převzít. Rozbalila jsem a fakt hrůůůůza!!! Nepřevzala jsem, napsala odesílateli. bylo z toho asi 10 mailů v angličtině, jednou se pokusili nabídnout opět kredity, to jsem opravdu nechtěla a pak to skončilo. 2200.- v hajzlu a oni jsou v pohodě. takže asi tak NIKDY, NIKDY, NIKDY tam nenakupujte.
Na té celnici mi poradili, ať nakupuji pouze tam, kde je možnost dobírky, že tam je to v pohodě. Já vlastně ani netušila, že nakupuju v Číně, abych se přiznala, ![]()
Kvalita hrozná, barevné provedení neodpovídá fotkám (často jde o počítačové ilustrace generující danné barevné provedení), k tomu neupozorní na clo, dodávka i pár měsíců. Mě stačily dvě zkušenosti vlastní a pár od ostatních.
Při vrácení zboží nevrací peníze za poštu a balné atp., někomu nevrátili peníze vůbec.
Moje hodnocení
Igor Rogi7 / 1 / 2020
Nemohu tuto podvodnou firmu hodnotit, protože jsem si objednal jeden produkt před vánocemi, zaplatil a čekám 14 dnů slibují do 3-7 dnů že mi to pošlou, je 7.1.2020 byl jsem několikrát na poště a nic.
Dám to na facebook a do jiných medii, všechny budu varovat na nesolidnost teto firmy, nemají, ani telefon, že bych tam zavolal, reklamovat nic nemůžu a peníze mi nevrátí…
Připravili mne o skoro 1000 Kč
Jak je můžu zažalovat můžete mi napsat..?
agentura. rogy@seznam.cz
Plzeň
https://www.lightinthebox.com/index.php?…
![]()
Rogi
Rozhodne neobjednavat mam spatne zkusenosti od ledna si s nima dopisuji a termin doruceni se neustale prodluzuje. Myslela jsem, ze kdyz od data objednani dojde zbozi do 20 dnu, tak je to pravda. Dodavka se prodlouzila o dalsich 20 dni.Nic nekupujte
Dobrý den, na tomto eshopu rozhodně nedoporučuji nakupovat zboží. První nákup došel po 5 týdnech a bohužel kraťasy vypadají jinak než na obrázku. Kraťasy jsem si však nechal a neřešil jsem to. Druhé kraťasy, které jsem zakoupil došly po 6 týdnech a jsou zcela jiné než objednané zboží. Pokoušel jsem se o reklamaci, ale nepodařilo se. Takže kraťasy na kolo za 960,– mohu akorát někomu teď věnovat, jelikož mají jinou velikost i vzhled.
ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI si zde něco nakupovat.
Marek T.
My jsme si tam taky objednávali oblečení a zatím jsme neměli vůbec s ničím problém. Oblečení došlo zhruba do měsíce, všechno mi sedelo a určitě mám v plánu si něco objednat zase. ![]()