Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtěla bych se optat, nakupujete někdo na lightinthebox.com? chodí zboží v pořádku? za jak dlouho vám zásilka dorazí a zda sedí velikosti oblečení?
Nakoupila jsem zatím jednou. Zboží bylo expedováno obratem, šlo z Číny přes Vancouver do Londýna. Tam se bohužel neskutečně dlouho zaseklo kvůli nějakému clu. Dala jsem sice zaslání expres, urgovala jsem to, ale omlouvali se mi s tím, že za to může přepravní společnost. Nevím, jestli je to standardní postup, nebo to byl jen nějaký blázinec před Vánocema.
Když to dorazilo, bylo to lehce odlišné od obrázku (kamínky na šatech byly lehce jinak rozmístěné, ale taky pěkně). Žádný jiný problém s tím nebyl.
Akorát když to člověk reklamuje, tak odpovídají obratem, ale je vidět, že to jsou cizinci a ne vždy pochopili, co jsem psala. Někdy odpověděli i v angličtině ![]()
Co chceš kupovat a do kdy?
Jo a k té velikosti, bylo to na dceru, oblečení sedělo dobře. Vybírala jsem hlavně podle výšky. Šířka měla být na trochu tlustší holčičku, ale nakonec to je docela těsné (tak akorát).
Chtěla jsem si koupit nějaké trička a kalhoty, vyplatí se to? a kolik stojí clo? (ještě jsem z ciziny nenakupovala)
Jestli se to vyplatí nevím, já tam kupovala šaty na krasobruslení a to je u nás nedostatkové zboží (a těch pár českých obchodů to má docela drahé). Můžeš si zkusit nacvakat objednávku a uvidíš, jak ti vyleze cena za poštovné, když se ti to nebude líbit, tak to nakonec neodklikni a neplať. Já jsem si dávala ještě nějaké pojištění navíc, ale zato jsem věřila, že se šatů za 2500 dočkám…
Ja tam parkrat objednavala, vse male(a to jsem extra objednala vetsi), kvalita hrozna a cekala jsem taky dost dlouho.za me uz ne ![]()
Holky pozor! Nenakupujte tam. Neupozorní vás na clo. Objednala jsem si legíny celkem za 800Kč. Jednak jsem je objednala 24. listopadu, aby dosly na Vanoce, coz bylo bez sance. Dostala jsem 20 nesmyslných emailu o stavu zásilky, ale ta dorazila až 25.ledna 2018.
ALE HLAVNE me Česká pošta naúčtovala 560Kč za clo neboli dph( za zásilku 800Kč). Všechny balíčky překračující 22 EUR to musí zaplatit. Nikdo vám nic nevrátí, jelikož se proti tomu musíte pojistit. Takže jsem místo 800Kč nakonec platila 1360Kč, bylo s tím spousta problémů, musela jsem zasílat dokumenty České poště, aby mě balíček vůbec vydali atd.
Ztráta času a peněz a otřesný zákaznický servis. Nikdy z nich zpátky nic nevytřískáte. Píšu to proto, aby se vám nestalo, to co mě, protože já jsem fakt naštvaná. A upřímně legíny nic moc. ![]()
@Hanka246 píše:
Holky pozor! Nenakupujte tam. Neupozorní vás na clo. Objednala jsem si legíny celkem za 800Kč. Jednak jsem je objednala 24. listopadu, aby dosly na Vanoce, coz bylo bez sance. Dostala jsem 20 nesmyslných emailu o stavu zásilky, ale ta dorazila až 25.ledna 2018.ALE HLAVNE me Česká pošta naúčtovala 560Kč za clo neboli dph( za zásilku 800Kč). Všechny balíčky překračující 22 EUR to musí zaplatit. Nikdo vám nic nevrátí, jelikož se proti tomu musíte pojistit. Takže jsem místo 800Kč nakonec platila 1360Kč, bylo s tím spousta problémů, musela jsem zasílat dokumenty České poště, aby mě balíček vůbec vydali atd.
Ztráta času a peněz a otřesný zákaznický servis. Nikdy z nich zpátky nic nevytřískáte. Píšu to proto, aby se vám nestalo, to co mě, protože já jsem fakt naštvaná. A upřímně legíny nic moc.
Jednou to na mně pošta skusila, clo jsem nezaplatil a ta zasilka tam vyhnila asi to mají v DB takže další balíčky už pouští, a nezkoumá cenu.
Dobrý den, jaké kdo máte zkušenosti s dodacíma lhůtama objednala jsem před 14ti dny asi za 500 Kč, zboží odesláno hned, ale dál se nic neděje. Jak je asi dlouhá doba dodaní? ![]()
@777Johanka Já tam teda nakonec nenakupovala, když jsi přečtu tyhle příspěvky tak asi nikdy nebudu
To se dá sledovat, mně se to zaseklo na tom cle, tak možná je to taky v Londýně. Ale tak za 10 dní to budeš mít doma ![]()
Rozhodně nekupovat. Měla jsem u nich několikrat problemy s clem. A tak jsem posledni zasilku odmitla a nechala odeslat zpet. Jsou to uz 3 mesice a stale neposlali zpatky penize. Na moje otazky chodi jen dlouhe anglicke texty. A to jsem si priplatila za clo i za pojisteni. Pochybuji ze tech 1500 jeste nekdy uvidim. Jestli muzu doporucit tak wish. Nekdy dojde zbozi i za 14 dni.
Ahoj, objednala jsem si před měsícem plavky, zaplatila a stále čekám.
Ahojda vsichni, chci se podelit o svou zkusenost s nakupem z teto stranky. Za me naprosta spokojenost. Saty velikost S sedeli jako by byly sity na me. Cena suprova. Cekala jsem na balicek zhruba mesic a zdrzel se jen diky tomu ze mi ho zabavili a musel se proclit coz jsem si zaplatila ale i tak me saty vysly za hubicku a jsou fantasticke jako na fotografii. takze za me super a urcite znovu objendam. ![]()
Dobrý večer, nedoporučuji objednávat. Začátkem května jsem objednala zboží za necelých 5.000.. přišel mi email že se zboží zpozdí kvuli cla. Vyplnila jsem formulář ktery mi byl zaslán kvuli proclení. Musela jsem zaplatit ještě za rychlejši doručeni do 7 dnu tam to měli pod nazvem,,spěšná zásilka,, několik dni zpátky mi zboží dorazilo přes společnost DHL po příchodu domu jsem otevřela krabici a zboží které tam mělo být nebylo ani poloviční s toho všeho co jsem objednala objednávka byla neúplná. Kontaktovala jsem společnost chodi mi same dlouhe anglické texty a nikdo se k ničemu nemá. Penize ktere jsem poslala mi nikdo nevrátí tak hlavně že jsem za jedny bandeže dala tolik peněz… čuraci!!