Recept na výborný dezert

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2458
30.7.12 20:05

Vévodčininy řezy

250-300g rozpuštěné čokolády(dávám mléčnou) smícháme se 150g másla, cukrem, vanilkovým cukrem, 3 lžíce kakaa. Mícháme až vznikne jednolitá hmota. Do hmoty postupně vmícháváme rozlámané světlé bebe sušenky(asi 2 baličky), přidáváme postupně až se sušenky uplně rozmočí a spojí s krémem. Až je hmota jednolitá bez hrudek ze sušenek tak přidáme ještě asi 1/2 - 1 balíček sušenek, které jen lehce promícháme s hmotou(po zatuhnutí vznikne mozaika). Formu srnčí hřbet vyložíme kuch. fólií a vylejeme hmotou, uhladíme a necháme ztuhnout(přes noc). Po zatuhnutí polejeme rozpuštěnou bílou čokoládou a necháme zatuhnout. Efekt i chuť je skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
30.7.12 20:18

Ještě mě napadl jeden skvělej dezert hlavně pro děti.

2pytlíky Marschmalows zamíchmáme do rozpuštěné čokolády(200g), přidáme rozpuštěné máslo(100g), mícháme až se pěnové bonbóny uplně rozpustí. Vznikne „divná hmota“ do té přisypeme pytlík gumových medvídků, nějaké oříšky, nalámané sušenky(prostě co kdo chce). Vylejeme na fólií vyložený pekáč a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme na kostky jako čokoládu. Dá se udělat i mix z normální a bílé čokolády, po vylití na plech jemně promíchat špejlí(vznikne mramorová mozaika).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
30.7.12 21:19

@papavlinka33 teda ty jsi to pojmula velkoryse ;) díky, akorát se mi nepozdává ten poslední :think: jestli to není nějaký žertík :lol:

• Citovat
  • Upravit
25007
30.7.12 21:29

A ještě toto je mňam!

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

Někdy dělám bez mřížky a do náplně zamíchám měsíčky jablek. A v tom případě dělám náplň jen hustý pudink ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
30.7.12 21:42

@Hodaka Není to fór, zkus to je to výborný, něco jako čokoláda studentská pečeť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
30.7.12 22:15
@papavlinka33 píše:
@Hodaka Není to fór, zkus to je to výborný, něco jako čokoláda studentská pečeť
:think: to abych to udělala z dvojité dávky, to jim bude chutnat :lol:
  • Citovat
  • Upravit
2458
30.7.12 22:35

@Hodaka Je to dobrý hlavně to i hezky vypadá na řezu, jestli budeš dělat z dvojité dávky tak doporučuji tu druhou část udělat bílou a jemně promíchat jak jsem psala výše, je z toho hezká mramorová mozaika. S cukrem doporučuji být opatrná, já ho někdy ani nedávám záleží jak je sladká čokoláda a ty pěnový bonbóny. Někdy dám jen vanilkový cukr. Ty medvídky se přimíchávají trochu později až je směs trochu vlažná, jinak se taky rozpustí. Výhoda je že se tam dá přidat prakticky cokoli. Už jsem to zkoušela i s kokosovými lupínky, lentilkami, cereálními kuličkami, různé oříšky, nalámané sušenky. To marschmallows se muže přidat ještě i trocha na závěr aby tam zůstali kousky.

Zbytek receptů dopíšu zítra už mi to nemyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
30.7.12 23:01

Tak ještě ty sýrové dorty

čokoládový- 200gramů rozpuštěné čokolády smícháme s 500g krémového sýra(Philadelphia, Gervais),kakao(1 lžíce), 200ml vyšlehané šlehačky+ ztužovač, 200ml zakysky, cukr, vanilkový cukr, trochu pomerančového likéru nebo nějakýho alkoholu, nastrouhaná pomerančová kůra. Navrstvíme na korpus z tmavých cereálních sušenek roztlučených a rozmíchaných s máslem. Může se místo pomerančového likéru přidat peprmintový. Nechat vychladit a ztuhnout.
Pečený čokoládový cheesecake se dělá stejně jen se tam přidává místo vyšlehané šlehačky smetana, vyšlehané bílky a žloutky vyšlehané s cukrem.(Celkem asi 6 vajec). Pečeme nejdřív korpus(je stejný jako u nepečeného) asi deset minut, necháme vychladit, pak nalejeme krém a pečeme pomalu asi 40-60 minut podle trouby až je nahoře zlatavý, troubu vypneme a necháme koláč ještě hodinu v troubě s pootevřenými dvířky. Po vychladnutí polejeme vrch čokoládou nebo ovocnou omáčkou.

Nečokoládovej cheesecake se dělá stejně jen se přidává víc vanilky a citronová šťáva+kůra. A samozřejmě se vynechává čokoláda. místo sýra můžeme použít i prolisovaný tvaroh(bez hrudek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
1.8.12 11:05
@papavlinka33 píše:
Vévodčininy řezy250-300g rozpuštěné čokolády(dávám mléčnou) smícháme se 150g másla, cukrem, vanilkovým cukrem, 3 lžíce kakaa. Mícháme až vznikne jednolitá hmota. Do hmoty postupně vmícháváme rozlámané světlé bebe sušenky(asi 2 baličky), přidáváme postupně až se sušenky uplně rozmočí a spojí s krémem. Až je hmota jednolitá bez hrudek ze sušenek tak přidáme ještě asi 1/2 - 1 balíček sušenek, které jen lehce promícháme s hmotou(po zatuhnutí vznikne mozaika). Formu srnčí hřbet vyložíme kuch. fólií a vylejeme hmotou, uhladíme a necháme ztuhnout(přes noc). Po zatuhnutí polejeme rozpuštěnou bílou čokoládou a necháme zatuhnout. Efekt i chuť je skvělá.

Ta čokoláda je klasická třeba milka? A máslo je obyč v kostce nebo hera? Díky moc. Jinak děkuji za všechny tipy :)

• Citovat
  • Upravit
2458
1.8.12 11:34

@jessamin Máslo doporučuji normální, Hera není pro zpracování ve studené kuchyni(nepečené zákusky) zrovna moc vhodná, protože není moc chutná. Čokoládu dávej podle toho jakou máte rádi, já dávám mléčnou, pokud dáš hořkou je dobré to ještě trochu přisladit. Jo zapomněla jsem napsat že je dobrý přidat ještě vanilkový cukr a nějaký alkohol třeba trošku rumu, pro děti esenci, hodí se i mandlová.

Teď koukám na ten recept a zapomněla jsem tam ještě napsat ještě 200ml SMETANY, za to se omlouvám. Smetanu a cukr lze nahradit salkem. Ach jo, no co psala jsem to v rychlosti.

Takhle vypadá řez politý čokoládou. Já polévám čokoládou celý koláč, ale komu se s tím chce patlat může to udělat i takhle. Já používám na polití bílou čokoládu, je to efektnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
1.8.12 13:38
@papavlinka33..ještě jeden trapný dotaz… jakou smetanu prosím? :) Tu ke šlehání?
  • Citovat
  • Upravit
2458
1.8.12 13:43

@jessamin To je celkem jedno, já dávám šlehačku, ale postačí i 12% na chuti to nic neubere je to spíš jen na zředění, jestli není smetana tak klidně použij mléko. Ale klidně zkus i to salko, dodá to super chuť. Tento recept je sot variabilní, můžeš ho různě obměňovat.

Našla jsem různé verze tohoto receptu, já mám vyzkoušený tento a jsem spokojená. V některých se uvádí i vejce která se ve vodní lázni zašlehávají do rozpuštěné čokolády, ale to už mi připadalo moc pracné. Takhle se všechno jen zamíchá v míse přeleje do formy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
1.8.12 13:45

@papavlinka33 Moc děkuji, určitě vyzkouším.

• Citovat
  • Upravit
2458
1.8.12 14:08

Ještě přihazuji recept na tu čokoládovou pěnu, je to celkem jednoduchý.

Rozpustíme 400gramů čokolády, ve vodní lázni vyšleháme 4 vejce s vanilkovým a pískovým cukrem, množství podle chuti. Opatrně smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Vyšleháme 400ml šlehačky(doporučuji přidat i ztužovat šlehačky). Vše smícháme dohromady a dáme vychladit. Je to dávka tak na 6-8 porcí, ale u nás se to vždycky sežere :mrgreen:. Pěna z bílé čokolády se dělá stejně. Chutná to dobře i s mátovým či pomerančovým likérem, který při přípravě přidáme do rozpuštěné čokolády.

Jestli čekáte návštěvu a chcete udělat velkou parádu, tak přidám jeden trik na servírování.

Vezměte kus alobalu a složte jej do čtverce o několika vrstvách(min.3 vrstvy), vezměte skleničku ideálně menší třeba 1dl, nejlépe pokud je rovnostěnná(nemá zakulacený tvar). Obalte pevně skleničku alobalem aby alobal okopíroval tvar sklenice. Vezměte vytvořenou alobalovou formu, vymažte ji (jde to dobře malířským štětcem, ale pozor aby nepouštěl chlupy) rozpuštěnou čokoládou a nechce vychladnout, po ztuhnutí postup opakujte ještě 2×, aby byla vrstva čokolády silnější a držela. Až vše ztuhne odstraňte alobal a vznikne vám čokoládová sklenička, kterou naplníme čokoládovou pěnou. Ideální design vznikne když ji naplníme půl napůl s tmavou a bílou pěnou. Při vytváření čokoládové misky můžeme první vrstvu vytvořit tak že tmavou čokoládu trošku promícháme s bílou, aby vzniklo mramorování. Zdobíme mátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
1.8.12 14:16
@papavlinka33 píše:
Vezměte kus alobalu a složte jej do čtverce o několika vrstvách(min.3 vrstvy), vezměte skleničku ideálně menší třeba 1dl, nejlépe pokud je rovnostěnná(nemá zakulacený tvar). Obalte pevně skleničku alobalem aby alobal okopíroval tvar sklenice. Vezměte vytvořenou alobalovou formu, vymažte ji (jde to dobře malířským štětcem, ale pozor aby nepouštěl chlupy) rozpuštěnou čokoládou a nechce vychladnout, po ztuhnutí postup opakujte ještě 2×, aby byla vrstva čokolády silnější a držela. Až vše ztuhne odstraňte alobal a vznikne vám čokoládová sklenička, kterou naplníme čokoládovou pěnou. Ideální design vznikne když ji naplníme půl napůl s tmavou a bílou pěnou. Při vytváření čokoládové misky můžeme první vrstvu vytvořit tak že tmavou čokoládu trošku promícháme s bílou, aby vzniklo mramorování. Zdobíme mátou.

to je úžasné, 100% to někdy vyzkouším :palec: :palec: Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí