Recepty - sladká kuchyně

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
15.8.12 10:33

MERUŇKOVÉ ŘEZY

Piškot:
3 žloutky ušleháme s 20 dkg cukru moučka, přidáme 7 lžic oleje, 7 lžic vody, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva a vmícháme ze 3 bílků sníh. – upečeme

Želé:
1 sklenice meruňek rozmixovat(koupila jsem v Penny větší plechovku 840g), přidat 500ml pomerančového džusu, ve kterém jsme rozmíchali 3 vanilkové pudinky, 10 dkg cukru a povařit – nechat trochu vychladnout a dát na piškot.

Krém:
2 smetany ke šlehání + 2 ztužovače, 1 vanilkový cukr + cukr moučka dle chuti – ušlehat
Krémem potřeme želatinu a poklademe 4 balíčky polomáčených sušenek Opavia. (Já ale raději místo sušenek strouhám čokoládu na vaření, víc mi to tak chutná, ale proti gustu… )

od @e.v.a. je to staženo z diskuze Co jste dnes pekly dobrého? ze str. 104 a prostě tento recept jsem sem musela dát - je báječnej :dance:

• Citovat
  • Upravit
3481
15.8.12 20:11
@Amber_1977 píše:
MERUŇKOVÉ ŘEZY

Piškot:
3 žloutky ušleháme s 20 dkg cukru moučka, přidáme 7 lžic oleje, 7 lžic vody, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva a vmícháme ze 3 bílků sníh. – upečeme

Želé:
1 sklenice meruňek rozmixovat(koupila jsem v Penny větší plechovku 840g), přidat 500ml pomerančového džusu, ve kterém jsme rozmíchali 3 vanilkové pudinky, 10 dkg cukru a povařit – nechat trochu vychladnout a dát na piškot.

Krém:
2 smetany ke šlehání + 2 ztužovače, 1 vanilkový cukr + cukr moučka dle chuti – ušlehat
Krémem potřeme želatinu a poklademe 4 balíčky polomáčených sušenek Opavia. (Já ale raději místo sušenek strouhám čokoládu na vaření, víc mi to tak chutná, ale proti gustu… )

od @e.v.a. je to staženo z diskuze Co jste dnes pekly dobrého? ze str. 104 a prostě tento recept jsem sem musela dát - je báječnej :dance:

mňam, mňam, je to tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.12 11:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
25.8.12 19:07

www.toprecepty.cz/…-s-tresnemi/

Dělám tuto bublaninu, dávám tam rybíz.
Jinak vždy přidám uvařený vanil puding z půl litru mléka.
Nacákám na bublaninu a přidám drobenku a dám péct.

• Citovat
  • Upravit
marcela_81
1.9.12 18:12

Vynikající sušenky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15dkg másla,3lžíce vody,2lžíce medu.1hrnek hl. mouky,1hrnek kokosu,1/2hrnku cukru krupice,1hrnek ovesných vloček,1/2hrnku slunečnicových semínek,1/2hrnku sezamu a jedna lžička sody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo, vodu, med rozpustíme v hrnku. Ostatní přísady nasypeme do mísy a k nim přilijeme hrnek s máslem, medem a vodu. Utvoříme hmotu, ze které se tvarují namočenou rukou kuličky a z nich placičky(nemusí být velké v troubě nabydou a zvětší se do šířky), dávám na pečící parír a peču cca na 120°C asi 20 min. Necháme vychladnout na plechu. Dobrou chuť.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
7.9.12 15:53
  • Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
7.9.12 18:19

hrnková buchta s tvarohem a povidly
Těsto: 1 hrnek hladké, 1 hrnek polohrubé, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce, prášek do pečiva
já používám mixer, takže nejdřív ušlehat vejce s cukrem, pak olej, mléko (radši pokojový teploty) a nakonec mouka+prdopeč
jestli chceš tmavý základ, přidej do těsta kakao

naleješ na plech a na to jako druhou vrstvu:
2 tvarohy rozmíchat s 2 vejci, 1 hrnkem moučkovýho cukru, 1 vanilkovym cukrem a jednim vanilkovym pudingem – cukru můžeš i míň je to dost sladký, jo a jestli to bude moc hustý, tak přidej mléko, nevím jaký máš tvaroh

no a na to všechno jsem lžící nakydala ty povidla (ty jsem jen trochu osladila, jestli máš ale doma rum, tak ho tam přidej…)

peču tak 25? min na 160 stupňu

@gabriela82

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
8.9.12 09:41

Karamelové řezy
dortové oplatky
6 vajec
25 g mletých ořechů
30 g cukru
1 Salko
25 g másla
1 čokoláda na vaření

Vejce, ořechy a cukr vyšleháme a hmotu rozetřeme po oplatkách, kterými jsme vyložili dortovou formu. Dáme péci při nízké teplotě (já pekla asi 45 min. na 160°C).
Salko vaříme ve vodní lázni asi 2 hodiny :!
Poté necháme zchladnout a smícháme s máslem. Vzniklou hmotu rozetřeme po upečeném korpusu. Posypeme nastrouhanou čokoládou, či polijeme rozvařenou čokoládovou hmotou a řezy jsou hotové.
Pozn. - výtečný tlamolep, přítel snědl málem celý pekáč na posezení :roll: 8)

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
8.9.12 12:39

Karlštejnský jablečný koláč

• Citovat
  • Upravit
14624
8.9.12 15:21

Dezert Pavlova…akorát místo slehacky děláme horké maliny nebo jiné ovoce

http://www.ceskatelevize.cz/…ert-pavlova/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
9.9.12 08:47
@lucineeccka píše:
http://www.iprima.cz/…blecny-kolac

Opravdu to drží pohromadě? Silně nad nim uvažuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.9.12 18:33

Skořicové švýcarky
250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky, kostka čerstvého droždí nebo sáček sušeného, cca 250ml mléka, větší špetka soli, 100g rozpuštěné Hery, 120g cukru, 1 vejce.
Na posyp: stejný díl strouhanky a cukru(dávám od každého dvě hrsti) a skořici podle chuti
Zadělat těsto, nechat vykynout. Potom rozválet na tenký plát, ten důkladně potřít olejem a posypat směsí strouhanky, cukru a skořice.
Celé to pevně svinout. nakrájet na cca 5cm široké kousky, které potom v prostřed promáčkneme násadou vařečky. No a potom už jen upéct dozlatova
@Jaruše

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
10.9.12 07:56

Olejová bábovka dle Kuchařky naší vesnice
je to recept z domácího perníku dle kuchařky Naší vesnice co mám po mamině, ale zkoušela jsem pak třebas udělat mramorovku nebo různé varianty, ale základ je stejný a hlavně jednoduchý.

450g polohrubé mouky
120–150g cukru krupice (když není krupice může být i krystal, také jsem zkoušela)
1× vanilkový cukr
2–3 vejce (záleží na velikosti dávám 2× L a nebo 3× M)
1 PRDOPEČ (prášek do pečiva)
300ml vlažného mléka
12lžic oleje
nastrouhanou citronovou kůru

Tak to je základ a já dělám perník, takže přidám:
mletý hřebíček, skořici, anýz, popř. i badyán (melu si to sama na mlejnku je to lepší)
Někdy dělám třebas variantu, že rozdělím těsto na 3 díly a udělám – vanilko-kakao-ořech (mandle).
Nebo se dá udělat i jen vanilková a do toho namíchat malé kousky drcené čokolády, nebo dát i rozinky (předem namočené ve vodě a rozkrájené, či kand. ovoce). To už záleží na fantazii. Místo ořechů se může přidat na jemno nakrájená mrkev.
Postup je jednoduchý- vše se smíchá dohromady a vlije do vysypané formy nebo na plech.
Když tedy to peču ve formě na bábovku, tak ji přikrývám alobalem, aby mi na vrchu nepraskla. Jinak peču na 180stupňů 45min-1hodinu, záleží, čím je těsto nastavené.
Může se péct i jako buchta třebas politá nějakou polevou. Toto těsto používám x let a fakt jsem spokojená. U nás se nejvíc dělá perník.
Hlavně to není těsto alá bábovka-dusivka.
@Yvonne

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
10.9.12 08:01

Řepánky
Cukrová řepa se očistí, ořeže, aby byla čistá. Nastrouhá se na větším struhadle (nejsladší část je u špičky, takže řípu moc nezkracovat. Řepu dáme do velkého hrnce, přidáme cca hrníček vody a půl hrnku cukru krupice. Nastrouhanou řepu cca 40 minut dusíme, až se veškerá voda odpaří a řepa je na zkus měkká. Event. se ještě během dušení přileje trošku vody, ale opatrně, ať se to nepřežene. Namlet mák, který se s moučkovým cukrem a mlékem svaří. Mák vmícháme do řípy a máme plnící směs.
Potom si připravíme klasické kynuté těsto na buchty a plníme je připravenou směsí. Měly by se z toho dělat takové uzlíčky, ale já už to nedělám, dělám klasické „Honzíkovi“ buchty do pekáče.
@Zozole

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
10.9.12 08:03

Kefírová buchta
35 dkg polohrubé mouky, 18 dkg cukru, tři čtvrtě sklenice oleje, vanilk. cukr, 2 vejce, 2 žíce kakaa, půl lžíce sody, 1 kefír (půl litru – já dávám jednu velkou Hollandii-bílý jigurt místo kefíru).
Mně se v minulosti tak občas nepovedla – srazila a byla taková mokrá, ale tentokrát je luxusní.
@Eliška

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny