Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hmmmm , tak to neporadím, já všude doporučuju i používám sedajdy od Roemera, takže nemám sedačku PP ošahanou, tak ani nevím jak tam ta stříška je přidělaná
Je to tam uchycené stejně jako u korby, tlačítka po stranách, při sklápění stříšky se mají zamáčknout. Bohužel se vůbec mačkat nemusí, stačí opravdu mírný tlak a stříška se sklopí prakticky sama. Ve tvém předchozím příspěvku píšeš, že u korbičky to jde nějak utáhnout…
Ty brďo vy mě děsíte…já si tam zamluvila X-lander XA. Okoukala jsem ho, objednala přes net a plánuju si ho vyzvednout osobně na prodejně. Takže si ho mam nechat vybalit z krabice a poskládat? A nevíte, u toho se má něco seřizovat či co si mam vlastně ohlídat?
Argument o znovusložení do krabice bude zbytečnej, protože já si ho klidně celej složenej naložim rovnou do auta…
Zelvicko, jestli to je stejné jako u Navety, tak s tím nic nenaděláš, ale u starších kočárů s klasickou boudou na korbě býval zevnitř šroub( byl schovaný pod zapnutým patentem na polstrování), a pod ním ozubená podložka a tím se to dalo utáhnout. U Navety, ´je to všechno zalisovaný, a u sportovní boudy GT 3 místo šroubu tam je nýtek, takže smůla, snad to mají vevnitř lépe udělaný, že se ten ozubený segment tak rychle nevymele a bude bouda držet, jinak lidská tvořivost u starého (polského)kočáru před 7 lety jsem kvůli tomu všechny nýtky vymlátil a dal tam šroubky s pérovýma podložkama a dalo se utahovat vše( boudička, brzda, opěrka zad) - tam se totiž sypalo vše, už nikdy více polský kočár- teda abych nestrašil Gabinku- X-landery jsou docela solidní, to je snad jediný co v tom polsku dělají pořádně.
Aspoň nějaká dobrá zpráva:D Já ho vybrala až na základě projetí mnoha diskusí na tohle téma, tak snad budu mít kliku i na konkrétní kus.
A na co si teda mam dát bacha?
Gábi, on je problém ( nejen v DR ) hlavně v tom servisu, co tam mají, zeptej se Steeveho jestli patří i XL pod Kenyo, jestli jo, tak s tím stejně nic neuděláš. Jo a nech si ho tam sestavit, my si tam nechávali sestavit hluboký a taky jsme ho dávali do auta. Nikde nepíšou, že zboží zakoupené přes internet se na prodejně nevybaluje a neseřizuje ![]()
Já totiž nechápu nebo spíš než nechápu nevím, jestli je tam něco na seřizování.
Chjo…to jsou nakonec starosti.....
Gábi - dle mýho soudu na XA nic, tam není brzda, jsou to jenom kolečka otočná, ale nejsem odborník, beru to z pohledu laika.
no takže kočár mám zpátky a když tam jel tak mi v uvozovkách jen klepalo kolo a kočár vrzal, ted mi nadále vrže klepe a ještě zatáčí do prava
![]()
jako to je fakt hnus nikdy více kenyo ![]()
X-lander do čech dováží firma Babypoint, a snad u nich se servisem problém není, mají servisní oddělení příno ve velkoskladu, ale zatím jsem s nimi nic nepotřeboval řešit, ale od obchodního zástupce jsem byl vždycky ujištěn, že mají dost náhradních dílů a td.
A u X-landra XA není ruční brzda, takže není co seřizovat, a i kola už dělají se zalisovanými ložisky, takže X-lander je celkově slušnej kočár, nan to že je polskej, tam bych se předem ničeho neobával( oproti TAKO a podobným)
díky:) No jo, teď si vybavuju, že i když holky řešily třeba náhradní pěnu na madlo, tak to bylo v pohodě a ochota sama.....tak budu doufat:)
Steeve, díky, já na to koukala a zdá se, že s tím fakt nic nepůjde udělat. Ono to není zas tak horký, já tu stříšku stejně nepoužívám, a kdyby lilo, tak chvíli to snad stažené vydrží.
Ale z jiného soudku, nevíte někdo, co s tou pěnou na madle? Mám tam vyzoblou dirku a bojím se, že se to bude drolit..Náhradní pěna na to asi není, co?
Zelvicka78 píše:
Steeve, díky, já na to koukala a zdá se, že s tím fakt nic nepůjde udělat. Ono to není zas tak horký, já tu stříšku stejně nepoužívám, a kdyby lilo, tak chvíli to snad stažené vydrží.
Ale z jiného soudku, nevíte někdo, co s tou pěnou na madle? Mám tam vyzoblou dirku a bojím se, že se to bude drolit..Náhradní pěna na to asi není, co?
Jestli jde o toho X-landera, tak vím, že holky na BC psaly, že si objednaly novou u babypointu tuším, bylo to prý rychlé, levné a v pohodě. Pokud jde o jinou značku, tka neporadím
Gabi, jde o toho GT3, řekla bych, že ta pěna sama asi vyměnit nepůjde, spíš asi celej ten díl s pěnou a to bude určitě drahý a asi i problematický, vzhledem k problémům se servisem. Mně spíš zajímá, jestli by to nešlo nějak zakonzervovat, aby se to nedrolilo…dirka je fakt malá, ale určitě se bude chtít zvětšovat.
ahojky, bohuzel se taky musim pridat s negativnim hodnocenim obchodu detsky raj - mam odtamtud monitor dechu a kdyz jsem potrebovala vyridit reklamaci , tak jsem jim psala e-mail a oni odepsali ze ho mam poslat primo do servisu - to bylo nekdy v rijnu - tak jsem ho tam poslala , ale asi tak za mesic mi prisel zpatky s tim ze nejsou servisem pro toto zbozi , takze jsem to musela po domluve pres e-mail poslat primo do detskehoraje … od te doby jsem jim jednou psala jak to vypada a odepsali ze reklamace jeste neni vyrizena a ze az bude hned se mi ozvou a nyni mi prave pretekl pohar me trpelivosti , reklamace trvajici 4mesice, to uz je i na me prilis ![]()
Zuzka