Rekonvalescence po revizi

424
22.2.15 15:55

Rekonvalescence po revizi

Ahoj holky. Některé z vás možná ví, že jsem teď 17. února prodělala revizi z důvodu neúplného samovolného potratu v 7+5 tt. Jednalo se o druhé těhotenství, první potrat.
Samozřejmě jsme si s manželem poplakali, neměla jsem na další těhotenství natož vůbec styk s partnerem ani pomyšlení. Přečetla jsem spoustu článků na toto téma, některé z nich mě nakoply tím správným směrem ;).
Chtěla bych se zeptat, co můžu udělat pro to, abych se dala fyzicky co nejdříve dopořádku? Piju čaj z kontryhele. Braly jste nějaké vitamínové doplňky urychlující hojení?
Dodržely jste šestinedělí, nebo je povolená pánská ochrana? Případně za jak dlouho se vám podařilo znovu otěhotnět a jaký průběh mělo následující těhotenství?
Moc děkuji za všechny odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
22.2.15 15:58

Poslouchej své tělo, nejsou žádné univerzální rady co by se mělo a nemělo. Zkrátka je nejlepší je dát se co nejrychleji do psychické pohody.
Zažila jsem to 4× tak moc dobře vím, jak ti je ♥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
22.2.15 16:03

@Nina Filipi
4×? Před prvním mimčem? Zjistili alespoň proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
22.2.15 16:11

Myslím, že nic zvláštního není potřeba. Vyčkej do první menstruace a pak se můžete snažit o další těhotenství. Do menstruace bych používala kondom, potom směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
22.2.15 16:24

@Retezka ja pila kontryhelovy caj, ms prisla asi 6 tydnu po revizi :potlesk: ale ja se citila fyzicky docela dobre…no a po 2.ms jsem otehotnela znovu, jsem v 33 tt..snad uz vse bude v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
22.2.15 16:31
@Retezka píše:
@Nina Filipi
4×? Před prvním mimčem? Zjistili alespoň proč?

ano
4× před prvním dítětem, nepřišlo se na to proč se tak dělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
22.2.15 16:46
@Bublinka02 píše:
@Retezka ja pila kontryhelovy caj, ms prisla asi 6 tydnu po revizi :potlesk: ale ja se citila fyzicky docela dobre…no a po 2.ms jsem otehotnela znovu, jsem v 33 tt..snad uz vse bude v poradku :kytka:

já se taky cítím dobře, až mě to samotnou překvapuje, první dva dny byly nejhorší, myslela jsem si, že to nezvládnu. Ať Ti to dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
22.2.15 16:53
@Retezka píše:
já se taky cítím dobře, až mě to samotnou překvapuje, první dva dny byly nejhorší, myslela jsem si, že to nezvládnu. Ať Ti to dobře dopadne ;)

ono většinou nic nebolí, jen ten šrám na Duši je…fyzicky je člověk na tom dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
22.2.15 16:55

@Nina Filipi to ano no. Ale už to není tak hrozné. Ono záleží na tom, jak to člověk bere. První dva dny byly hrozné, to jsem byla ráda, že jsem ležela a brečela. Teď už se těším do práce mezi lidi a na to až si zase začnu užívat i manžela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
22.2.15 18:22

Zažila jsem 2× a doufám, že naposledy. Než jsem otěhotněla podruhé, trvalo to rok, potřetí ani ne půl roku. Pila jsem kontryhel, jinak nic, pak tedy femibion. Psychicky jsem na tom vždycky byla hůř než fyzicky, ale fakt v tomhle pomůže čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
22.2.15 18:28

@mandamagda ten femibion jsi brala před plánovaným těhotenstvím jak dlouho? A zjistili Ti proč jsi dvakrát potratila? U nás v nemocnici zjišťují až po druhém potratu co to způsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.15 18:33

@Retezka ahoj…3mesice pred planovanym tehotenstvim femibion(samo, ze i kratsi dobu, alespon ten mesic),FEM plus, Inofolic nebo nosifol (na podporu ovulace) :palec: a jinak alespon ten mesic po revizi pockat…nechat probehnout 1× menses

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
22.2.15 18:35
@juanawaikiki píše:
@Retezka ahoj…3mesice pred planovanym tehotenstvim femibion(samo, ze i kratsi dobu, alespon ten mesic),FEM plus, Inofolic nebo nosifol (na podporu ovulace) :palec: a jinak alespon ten mesic po revizi pockat…nechat probehnout 1× menses

jasně, o tom femibionu jsem uvažovala že si ho koupím, kvůli té naštěpené kyselině listové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.15 18:38

@Retezka je dobry…potom se stejne uziva cely prvni trimestr…vim, ze to neni nic jednoducheho…drzim palce…urcite bude vse OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
22.2.15 18:40

@Retezka před početím jsem ho nebrala, protože jsem očekávala, že to zase tak rychle nepůjde. Problém asi kombinovaný - manžel méně spermií, hraniční pohyblivost, morfologii nezkoumali. U mě embryotoxické látky, protilátky proti annexinu a mthfr mutaci homozygotního typu. Takže jsem na půl roku měla kortikoidy a I. trimestr injekce na ředění krve. Takže doufám, že to bylo ono a že v červnu v pořádku porodím zdravé miminko :srdce:

Přeju ti, ať je to pro tebe ojedinělá zkušenost, ať je brzy co nejlépe a ať se brzy povede! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty