Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Life.love krev nám taky vyšla právě na vše dobře. Spermiogram neměl úplně na 1. Ale věřím, že všechno bude dobrý ![]()
@Safinol ahoj, pořád přemýšlím a čtu po nocích na netu..... Zkoumal u Tebe někdo podrobněji to PCOS??Jak víš,že máš ten druhý stupeň?A nezkoušela si se ptát na nějakou léčbu?Četla jsem že by se měla dát udělat i operace těch vaječníků tzv.drrilng že se naruší ta pevná vrstva vaječníku… Nemáš s tim zkusenosz? Píší že je to dočasné,ale kdyby to mohlo pomoc?Nebo nějaká léčba antidiebetiky? promiň že se tak vyptávam ale zajímalo by mně to.
@saiimona ahoj zjišťoval mi to můj gynekolog a druhý stupeň zjistil díky tomu že na mě ani po 3 užívani clostylbegyt nezabírá tak mě poslal do Caru a tam se to potvrdilo, jinak sem nic nezkoušela bylo mi řečeno jedině s hormony a o té operaci sem neslyšela čtu to tady poprvé
@Safinol Já jsem o tom právě četla v noci… Když jsem se ptala v Repromedě Mudr. Matskula , tak říkala, že se to nijak řešit nedá, ale já pátrala na netu a existuje tedy nějaká operace „drilling vaječníku“, která se provádí u žen s PCOS , kdy se několika „vrty“ naruší struktura (ta slupka) vaječníku , udělá se několik dírek a prý na přechodnou dobu by to mohlo pomoc, ta doba je od 6-12 měsíců. Pak se to většinou vrátí zpátky
Co jsem četla na netu něktrým ženám to pomůže a podaří se jim otěhotnět, jiným ne a pak je jediná možnost to IVF. Žena prý musí být hospitalizovaná, provádí se to v celkové narkóze … ale chápu, že pokud se má žena rozhodnou pro celkovou narkózu tak je asi IVF lepší… nevím, jak četla jsem to jako možnost, ale zatím jsem to nikde nezjišťovala lékařsky. ![]()
Ahoj holky tak sedím na pokoji a čekám až mě zavolají na sál, už se to začalo odlucovat samo tak že není na co čekat, za tři týdny mame přijet na kontrolu a pak v lednu se domluvit co a jak dál. Jo a jinak sme rozbreceli Tokarevu asi to opravdu prožívá s lidma
@Safinol Ahojky. Tak se drž. Tokarewa je fakt suprova. Teď odpočívej a vyčisti si hlavu. V lednu uvidíš. Myslím že se vám pak už zadari ![]()
@Safinol ahojky, myslím na tebe a posílám moc moc síly
ted už to máš asi za sebou… at se ti podaří přes tohle náročné období přenést a od příštího roku at už je jen to dobré!
každý den si na tebe několikrát vzpomenu a držím palce, at se dáš psychicky brzy do kupy
PS: vážně jste rozbrečeli Tokarevu, to je teda něco…
@Safinol moc držím pěsti ať vše probíhá v klidu a bez dalších problémů. Já začala v sobotu opět špinit, ale varovali mě, že to může přijít až se bude vyprazdňovat hematom, tak dokud to je nějak v mezích, nevyšiluju.
Holky moje zlatý už je to za mnou jedeme domů dáme si dobrý oběd vyzvedneme tchyni aby byla zítra semnou abych raději nebyla doma sama, a pojedu domu odpočívat jinak ano paní doktorka Tokareva brecela a já sni, jinak opět úžasný přístup ode všech, jsou to opravdu lidi na správném místě zákrok mi dělala paní doktorka Krajcovicova a taky hodná
@Safinol To jsem ráda, že to máš za sebou. Odpočívej. Je to velká úleva,že?
@fiona313 já nevím snad je to únavou z narkozy ale teď mě je tak nějak vše jedno ráno sem brecela a teď nic ale co není může být uvidíme až se proberu pořádně z ty narkozy
Holky, pamatujete si, prosím, kdy byla vidět na utz srdeční akce?
@Life.love Teoreticky od 6+1 by měla být vidět. U starší byla srdeční akce 6+4 a u mladší 6+2