Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@saiimona v neděli to byl měsíc, co jsem po transferu. A dnes utz druhý.
@campús juuu tak to je super, dělají ultrazvuky celkem často že?Taky jedu dnes na ultrazvuk… ale abych zjistila jestli mam nebo nemam polycystický vaječník ![]()
hoj no panejo taky to máte pestrý,ale hlavně je holčička na tom takhle dobře,taky mám lehkou dmo,jezdily jsme na neurlogii cvičili vojtovku a dneska by mi to nikdo nehádal táta se mi maximálně věnoval,vždy jsem si připadala hloupě v čekárně mezi všemi dětmi na vozíku a já tam jediná běhala a skákala panáka,a o to víc jsem vděčná že jsem na tom jen tak že dopadám o trochu víc na špičky nic víc že mě rychleji bolí nohy ale ni viditelného a nic co by mě nejak omezovalo,JInak můj chlap taky rád hraje na pc ale zase ví kdy je potřeba to vypnout a dělat něco jiného,maminka ho asi naučila dobře přijde z práce sám si naloží jídlo ohřeje talíř odnese.Popdorou je neskutečně velkou,ale ten čas kdy se ten čas naplní??copak 5 let je málo?copak po těhle ranách už to nestačilo?neprošli jsme už tak dost velkou zkouškou?proč kde jaká kurv. má dítě jen se o chlapa otře a pak je týrá,nebo rovnou zabije a pohodí do kontajneru jak pytel z odpadkama,a slušný lidi mají tyhle trable,proč to tak je?
@Eileen9 No lehký to není je to nápor na psychyku, v noci nespím,pak je mi přes den zle jak sem nevyspalá,ale asi už to tělo nevydrželo a na dnešek sem spala jak dřevo a ani sem se nevzbudila když vstával chlap do práce,jo moje setřenka na tom je stejně nevím sice kolikrát a jak dlouho to zkoušeli ale ve finále když se povedlo bylo to mimoděložní a po tomse už rozhodli to nezkoušet,nervy a zdraví má jen jedno,a když zkusili adopci tak vzhledem k tomu že jsou oba neslyšící tudíž pro někoho mentálně mimo a absolutně nechopný( její muž má řidičák jezdí autem z prahy až na moravu a všude možně,dělá na ruzyni v kuchyni,sestřenka,dělala v hotelu teď dělá ve školní jídelně)oba žijou normálně jako my vše si vyřídí a tak,ale bylo jim nabízeno dít buď postižené,nebo cikánek.Jinak vánoce si nemám letos v plánu moc užívat popravdě bych je nejraději vypustila uplně a radsi někam s chlapem jela,jenže na horách všude plno a zase by sme nemohli tátu nechat na svátky samotnýho takže to musim přežít
@Hancababy Ahoj, tak já jsem dopadla dle očekávání…
dnes jsme tam čekali skoro hodinu, než jsme přišli na řadu, nakonec jsem nebyla ani u Mudr. Zobače (kam mně objednávali), ale u Mudr. na M… nevím přesně vím že je Iryna. Takže mám polycystické vaječníky (takže tento cyklus už nic, jak řekla Mudr.) a máme jít 4.12 k ředitelce Repromedy (Mudr. Veselá, má někdo zkušenost?) na konzultaci. Protože mám různé hladiny hormonů, některé jsou velmi vysoké a některé velmi nízké..
takže to s námi prý probere Mudr. Veselá. Prý se bojí aby u mně nedošlo k hyperstimulaci, že to nemají rádi. Jediné co nechápu, jak se mi tedy podařilo přirozeně otěhotnět s dcerkou… ![]()
@saiimona ahoj nechci znít jakože dělám chytrou ale i já mám pco, a kamrádka taky já druhý stupeň ona první a má deti bez potíží,ono se po 30 prý pco může zhoršit,takže je možné že jsi měla první stupeň a tudíž to šlo dobře a teď to můžeš mít nějak horsí a proto to nejde,já teda sem měla taky ty hladiny různé ale u ředitelky jsem nebyla,tak Ti přeju víc štěstí než jsme měli my…
@Safinol Já věřím, že ještě hodně vycvičíme, stále hodně rehabilitujeme, cvičíme Vojtovku, Bobatha, docházíme na TheraSuit, jezdíme do lázní, věřím, že všechno ještě bude mít nějaký vývoj.
Jo občas mně to taky přijde „usměvný“. že mi jsme na neurologii relativně v pohodě a spoustu dětiček tam je na vozíku. Naštěstí Anet má lehkou formu DMO- triparezu s levostrannou převahou…Takže pokud se na to člověk hodně soustředí je to poznat.Jinak souhlasím, je spoustu žen co dítě ani nechtějí a stačí když kolem nich chlap „projde“ a jsou těhotné a ty které se snaží tak jim to prostě nejde
Ale musíme věřit , že bude dobře ![]()
@Safinol nevím proč tam jdeme
Mudr. říkala, že mají 2 měsíce dopředu plno a já jí říkala, že bychom to chtěli zkusit další cyklus, pak odešla a přišla, že nám domluvila u ředitelky, že mám různé ty hladiny hormonů. Jako vím, že jsem měla cysty na vaječnících i před dcerkou,ale jak říkám otěhotněla jsem … a teď je problem, nereaguji ani na Clostylbegyt ani Duphaston nějak nepomáhá.Sliznici mám prý pěkně narostlou ale prostě nebudu mít ovulaci
Tak uvidíme co nám řeknou na té konzultaci 4.12. Třeba nám IVF ani nedoporučí , už očekávám vše. Mně je teď 31 takže tak moc za 30kou nejsem… ![]()
@saiimona Tak toho bych se nebála. Oni ti nastaví hormony tak, aby ti narostla vajíčka, ale aby se ovulace nespusitila. U IVF není ovulace žádoucí. Dobře to dopadne.
@saiimona tojo ale nikdy nevíš kdy se to mohlo toočit do svýho těla nikdy nevlezem,jako to pco je pro zlost a k ničemu to není,ale ty máš tu obrovskou výhodu v podobě vaši princezny ale my jsme měli mít první a v lednu mě bude 33 takže roky už taky nabývají tudíž se bojím že všechny naše naděje a šance sou ty tam,navíc jsem se dnes dověděla že od pojišťovny už nemáme nárok ani floka
@fiona313 Tak já se toho nebojím, chci to určitě zkusit.Ale Mudr. říkala, že se oni bojí té hyperstimulace, že některé hladiny hormonů mám hodně vysoké a některé hodně hodně nízké. K ovulaci u mně prý vůbec nedochází, tím, že mám PCOS. Tak nevím
Jsem zvědavá na tu konzultaci.
@Safinol nám bylo řečeno, že pojišťovna přispívá na 4 cykly..
kolik pokusů jste měli vy? Akorát tam je nějaká podmínka, že první dva cykly se musí vkládat jen jedno embryo. Dokonce jsem se na to ptala i na pojišťovně. Tak naštěstí jsme měli dcerku před tou 30kou. A nezkoušela si někde nějakou jinou léčbu než hormonální? CO jsem četla, mělo by se dát udělat tzv.driling vaječníku (nevím jestli píšu dobře), že se naruší ten obal vaječníku a mohlo by dojít k uvolňování vajíček, ale je to dočasné řešení a většinou se ten stav vrátí
a nebo prý pokud je to nějak z duvodu narušení inzulinu, tak se to prý dá spravit antideabetiky. Ale víc jsem k tomu zatím nečetla… ![]()
@saiimona Ahojky. Určitě ti nastaví hormony tak aby ti sedly. Dnešní medicína už je hodně pokročilá. Já jdu v sobotu už na odběr vajíček. Doufam že z toho mála co tam mám budou kvalitní vajíčka. A že se embrya budou dobře vyvíjet. Pak budeme čekat na leden až nám začne platit VZP a budou dělat genetický screening embrya.
@Hancababy Tak to jsou dobré zprávy
Budu na vás myslet aby to vyšlo co nejlépe. A jakou jste měli pojišťovnu? My máme vojenskou a bylo nám řečeno, že s ní není problém. No uvidíme co nám řekne ta Mudr. mám z toho docela obavy a říkám si jestli to nejde nějak řešit .. nevím teda jak, jen co jsem četla na internetu, že by se mohla chirurgicky nějak narušit struktura toho vaječníku a mohl by začít fungovat, ale nikdy to není 100% a většinou se to stejně vrátí ten stav. ![]()
Ahoj holky, u nás krásné zprávy. Srdíčko jsme viděli, fazolka (jak říkáme s chlapem) má 9mm
byly jsme u Mudr Matskula a už jsme se rozloučili. Už budem chodit ke své. Říkala, že je vše naprosto v pořádku. Tak mám radost. Vychází mi to na 7tt.
Jinak co teď čtu, tak taky mám prvniho syna přirozeně. Vysadila jsem Ha a další měsíc byla v tom. Teď bych bez IVF neotěhotněla. Taky jsem se ptala a prý je to i věkem. (Synovi je 10)