Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@saiimona Do konce roku máme ZPMV. Ta právě nehradi ten screening. Proto jsme přešli k VZP. Neboj, určitě ti pomuzou ![]()
@Hancababy moc děkuji. Když jsem viděla ten utz, slzy mi tekly. Ale takhle to dopadne u všech tady. Určitě ![]()
@Hancababy aha, no blbý je že se dá přecházet jen 2× za rok k jiné pojištovně…
Uvidíme, teď stejně nic nevyřeším. Ještě se zeptám jak je to s placením, když dostaneš léky, tak musíš zrovna za ně zaplatit? Chápu to tak dobře? ![]()
@campús Určitě ano
Já si za chvilku pujdu píchnout 2 injekce Ovitrelu a v sobotu jedeme na odběr.
@saiimona Ano. Jakmile jsem dostala injekce, tak jsem je hned platila.
@campús Tak to jsou skvělý zprávy …
velká gratulace.
A ty máš taky PCOS? Nebo máte jiný problém? Jestli nevadí, že se ptám …
@saiimona jasně, že nevadí
já měla hodně nepravidelnou MS, neměla jsem ovulaci a problémy se štítnou žlázou.
Takže jsme zkoušeli chvíli léky,ale ani po nich jsem ovulaci vůbec neměla. Takže jsme šli do IVF, je mi 36 a nechtěla jsem už dál čekat. Taky jsme u ZPMV a nepřecházeli. Konzultovala jsem to a řekli mi, že v genetice nic nebylo. Tak jsme ten test nedělali. Ale i tak nás to vyšlo na 50. A to jsem měla nízkou dávku gonalu. Ale nelituji peněz. ![]()
@Hancababy tak držím palce, ať jsou odběry úspěšne a je to po tom dobře ![]()
@campús Děkuji. Jsem ráda že mám injekce za sebou. Břicho mam jak jehelnicek ![]()
@campús Jasný!! Tak já právě ovulaci taky vůbec nemám …
(jen mně právě přišlo zvláštní, že s dcerkou jsem otěhotněla i když po Clostylbegytu a hned první cyklus) a teď nic!Vůbec na CLostík nereaguju…
My máme právě genetiku taky naprosto v pořádku, podle genetičky by tma nemělo bránit v početí vůbec nic. A nejsme ohroženi žádnýma mutacema… Nám zatím každý říkal, že částka bud 30-40 000 Kč.Tak jsem zvědavá co se dozvíme příště.Je skvělý , že to vyšlo hned…
Právě taky nechci čekat, musím teď s dcerkou ještě zůstat doma, přesto, že mi končí RD a tak bych to chtěla zkusit než nastoupím do práce. ![]()
@saiimona nám taky spočítali na 35. Ale člověk to dá , přece v půlce nezkoncime. Právě, že s přecházením pojišťovny je to na dlouhou, tak jsme to po dohodě a vysledkach genetiky nechali.
@campús já mám právě trochu obavy až budeme u té Mudr. Veselé aby nechtěla po nás nějaká vyšetření navíc. Manžel není připravený do toho dát 100 000 Kč (do jednoho pokusu). Nám Zobač říkal, že s pojišťovnou by nás to mělo vyjít max. na 40 000 Kč, dokonce mluvil i o nějakém tom vyšetření embrya , že by se měla podílet pojišťovna, ale to nevím v jaké souvislosti jsme se bavili. To si teď nejsem jistá. Ale podle genetiky jsme právě měli všechno v pořádku. To mně připomíná, že nám měli poslat výsledky na e.mail a ještě nic nepřišlo ![]()
@saiimona no to vyšetření embrya je právě to, jak přecházíte k jiné pojišťovně. ZPMV to právě neproplaci a stojí to 50tis. Bohužel znam i holku, co do toho dali 250 tis. Což je masakr. Taky záleží, kolik si pak necháte zamrazit embryí,já nechala 5 a tj. 8000 a ono to pak naskakuje. To právě v tom rozpočtu neni. Tam dají léky a úkony při stimulaci.