Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Safinol Ahojky. Takovyhle myšlenky vůbec neměj. Jsi určitě skvělá ženská. Jinak by s tebou ten tvůj chlap přece nebyl
dej si teď pauzu a příště se to určitě povede
já jdu v sobotu na odběr. Moc jich tam nemám, tak doufáme že z toho mála se uchytí aspoň 2. Pak budeme čekat do ledna, až nám začne platit jiná pojišťovna a budou nam dělat screening embrya. To čekání bude šílený.
@Safinol na takové myšlenky rychle zapomeň!! Větší blbost jsem neslyšela a ten chlap, co to řekl - ten je na odstřel!!
O žádném selhání nemůže být vůbec řeč. Když jsme s manželem ještě před svatbou chodili na přípravu k manželství (měli jsme církevní obřad), tak jsem si zapamatovala jednu velmi krásnou a důležitou věc: Tvůj partner je to nejdůležitější. Vy jste se pro sebe navzájem rozhodli a milujete se. Dítě je pouze výsledkem vaší lásky, ale ne, tím nejdůležitějším. Děti v životě přijdou a v dospělosti odejdou. Pak zase zůstanete jen vy dva!!! Dítě nikdy nemá být v životě na prvním místě. Na prvním místě má být vždy partner. Přijde mi to jako krásná myšlenka, a ráda bych se jí v životě držela. Tím chci říct, že je důležité, abyste vy dva stáli při sobě. Spolu zvládnete všechno!!
@nika5555 Tak to je opravdu krásná myšlenka. Ještě nikdy jsem nic krásnějšího nečetla. Tímhle by se měl řídit každý. U nás doma všichni držíme při sobě. A to je to nejdůležitější. Aby rodina držela při sobě a všichni se vzájemně podpořili.
@Safinol chápu, že to musí být náročné období pro vas, ale ta myšlenka je šílená!Kdyby partner nechtěl tak s Tebou není
Určitě bych se držela již zmiňované myšlenky, je to opravdu krásně napsané.Znamý se snažili o miminko 10 let, podstoupili nespočet IVF,insemice apod.a až když se rozhodli,že další pokusy vzdají- začali cestovat a užívat si života, tak se jim podařilo počít přirozenou cestou a mají dvojčátka ![]()
@saiimona Tohle se stává hodně často. Že lidi na to přestanou myslet a nakonec se podaří, ani nevědí jak ![]()
@Hancababy @nika5555 @saiimona asi máte všechny pravdu,ten chlap není normální to je pravda to jsem řikala taky,já mám kliku na chlapa je mi obrovskou oporou a ani na vteřinu nás nenapadlo jít kvůli tomuhle od sebe nebo tak něco,snad čas vše zhojí a po nějaké pauze zkusíme ještě ivf a nebo nám bude dáno přirozeně,teď se přenést přes tohle blbý období ale věřím že bude zase líp
@Safinol Já měla taky takové myšlenky. Je to normální. Duše se musí uzdravit a vyrovnat se se zklamáním. Pamatuju si, že jsem tehdy ještě příteli, dnes už manželovi navrhla rozchod. Neodešel, vzal si mě za ženu. Ber to tak, že vše zlé je pro něco dobré. Nech čas plynout a zkus se na vše pak podívat s odstupem. Já to dnes beru tak, že vztah přežil velkou zkoušku a že je dnes stále tak pěkný jako před lety. Kašli na ostatní, žijte si svůj život. Nevnímej sama sebe jako prázdnou schránku. Není všem dnům konec. Uzdrav duši i tělo a pak směle do nového snažení. A mysli na to, že nejen ty, ale i přítel prožívá velký pocit ztráty. A revize se neboj, kdyby na ni došlo, tak je to 15 minutová záležitost a za pár dní jsi fit. Nic, co stojí za trápení. Kdybys něco potřebovala, klidně napiš sz.
@fiona313 dekuju moc za podporu si hodna, taky mě napadl rozchod dát mu šanci na ženskou která mu dítě dá ale asi to není řešení, jinak zatím jen tak jako lehce spinim a bolí mě břicho jinak nic, ta revize je asi na způsob odsávání vajíček ne 15 minut spíš pak si chvíli polezis a jdeš domu jako asi bych to zvládla copak by mi zbývalo už aby bylo zas líp aspoň
@Safinol revize opravdu nic není. Usneš, probudíš se na posteli a co si pamatuju byla velká úleva. Tělo celou dobu vědělo, že je to špatně. Držte s manželem při sobě a neztrácejte naději. Já jsem se odpoutala od myšlenky na dítě, začala plánovat budoucnost, držela Mačingovou, učila se angličtinu a světe div se, svatba byla už s Michalkou v 10tt v bříšku. Udělejte si teď krásné vánoce a silvestra, choď na procházky a neuzavírej se doma. Příroda je lék.
@fiona313 jasně no asi to má něco do sebe, dneska Teda je mi od rána pěkné blbě na zvracení a sem taková malatna asi se s tím tělo pere no snad to prejde až tohle budu mít za sebou tak začnu něco dělat ale ted sem ráda že ležím
@Safinol Upni se na něco v budoucnu. Na co se těšíš. Začni třeba plánovat, co upečeš na vánoce, jak vyzdobíš byt nebo dům, jaké dobré jídlo a pití si dáte. Ony budou dny, kdy to bude horší a kdy to bude lepší. Ale život půjde dál a čeká vás spousta krásných věcí. ![]()
@fiona313 tak vánoce pro mě nejsou zrovna moc dobre téma nejradši bych je vynechala cukroví letos nepecu objednala jsem si a zbytek neřeším pro tři dospělý to nemá cenu být to jen na mě tak to beru jako normal dny, kamarádce letos umřela babička a vánoce se rozhodli vůbec neslavit žádné dárky, stromek výzdoba ani cukroví jako by nebyli
@Hancababy No právě, oni si už zařídili život tak trochu jinak a smířili se s tím, že miminko nebude a najednou taková velká změna. Ale chápu, že je těžké na to přestat myslet, když člověk touží po miminku…
psychika je mocná čarodějka!
@Safinol určitě buď ráda že to s tebou vše prožívá manžel. A chlap , kterej by opustil ženu, kvůli tomu, že se jim nedaří miminko tak by za trápení nestál. Nestál by vůbec za to aby s ním žena zůstala ve vztahu. Já mám třeba manžela šílené flegmatika, když může tak sedne ke hraní her a třeba by o něm člověk celý den nevěděl, nebo taky než se k něčemu dokope tak mu to trvá, ale od maminky nebyl k ničemu vedenej, maminka mu nosila jídlo až pod nos a prázdné talíře zase odnášela… ale vím, že když je opravdu nějaký problém, tak se na něho můžu spolehnout, že stojí při mně. Třeba když se nám narodila předčasně dcerka, každý den po práci za námi jezdil na neonatologii, nebo když jí zjistili po porodu zdravotní komplikace byl vždy s námi, nebo když ji v roce diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu byl semnou, vždy mně dokázal podpořit. A troufám si říct, že díky němu mně z toho všeho nešvihlo! Protože jsem dělala s dětmi s kombinovaným postižením, tak když nám řekli diagnózu viděla jsem vše v těch nejhorších barvách, když nám řekl neurolog, že bude mít dcera dětskou mozkovou obrnu a že se uvidí jak vše bude, tak můj chlap mi povídá " neřeš diagnózy , budeme cvičit a ono to dopadne dobře" a dcerka má v lednu 4 roky, chodí sama (přesto , že doktor řekl že chodit nebude) , má jen problém se stabilitou a rovnováhou, když je unavená tak hůř chodí. Ale mentálně je naprosto v pořádku, ve svém věku čte písmenka, počítá, mluví anglicky. Proč to všechno píšu.. ne protože bych si tu chtěla vylívat srdíčko a litovat se, ale protože ne každý chlap nějaké postižení dítěte ustojí a ve velké většině případu odejde. Proto si ho vážím! A tím vším chci říct, že tvůj chlap za to stojí! Že Ti pomáhá vše zvládnout a vůbec ho nenapadlo, že by Tě opustil, přesto co vás potkalo. A určitě si cestu k miminku najdete, buď teď nebo třeba za rok !!Odpočinete si, naberete sílu a miminko ve správný čas přijde. Vím, že to teď slyšíš ze všech stran, ale chce to čas.
@campús Mně právě připadlo, že jste tu všechny psaly , že jste po transféru krváceli. Tak mně to trochu děsilo.. Určitě nebudeš, mysli pozitivně a vůbec si nic takového nepřipouštěj…
Všechno bude tak jak má. Možná mi to tu trochu uniklo… ale v jakém si teď týdnu? Nebo jak dlouho si od transferu?
@Hancababy já tam spala přes tři hodiny a nemohli mě probrat. Cestou domů jsem zvracela a následující 3 dny jsem si říkala, že ani ten porod nemůže být tak hrozně bolestivý. Je to jak u koho, já to snášela hodně špatně. @saiimona jsem první týden po transferu nespinila, až někdy potom, zato teď si užíváme to krvácení.
@Safinol holka, nenech se vystresovat. Chápu, že to není lehký, u nás v rodině byla švagrová 7× a až po 7. (Poslední dvě embrya) se jim narodily dvě holčičky, sestřenka byla 9× ale bohužel ani tak se nepovedlo a já.. Kdo ví, zda dojdeme do úspěšného finiše. Pročisti si hlavu, užij Vánoce a třeba příští rok budeš už s pupkem ![]()