Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@campús to jsou krásné zprávy, super
i manžel byl u utz? Můj by byl nejradši všude se mnou ![]()
@campús my máme dobrou pojišťovnu, máme Vojenskou, tu ZPMV psala Hancababy že mají. Takže u nás v tomto ohledu problém určitě nebude. To bychom určitě nedali tolik peněz, zkusíme to a když to nevyjde , budeme se muset smířit s jedináčkem…
Je mi jasné, že nám budou doporučovat různá vyšetření apod. aby byla jistota, že embrya jsou zdravá a že tam není genetická vada apod. a že by se ta cena mohla vyšplhat hodně vysoko. ![]()
@saiimona ahojda no musíme to nějak promyslet pobavit se o všem v pondělí se poradit tam vše probrat a uvidíme jako měli jsme jeden cyklus od injekci po zavedeni v sanusu,a tady jednou stimulace a dvakrat transfer tak nevim jak se to pocita,jinak az tohle bude za mnou cheme zkusit nejake cviceni,chlap dostal i tip na nejakyho lecitele a hlavne hodne udela az se mi urovna psychyka
@Safinol tak to bohužel taky nevím jak se to počítá
možná bych zkusila zavolat nebo zajít na pojišťovnu.. tam by mohli říct nějaké bližší informace
Jdete ještě do Repromedy? Musíš jít na to čištění?
Psychika určitě dělá hodně…ono si to kolikrát ani okolí neuvědomuje když se třeba zeptá na to jestli neplánujete miminko apod.u nás okolí naštěstí pochopilo,že není na místě se pořád ptát,tak už se nás nikdo neptá ![]()
@saiimona my už jsme se informovali na pojištovně a bylo nám řečeno 3 cykly a tečka,no na to čištění to vypadá zatím že budu muset ale co už no,zas možná lepsi neza bych nejak vehementne krvacela a doma sme zas plasili,tak ja nemyslim otazky od okoli u nas taky okoli vi ale po tyhle rane dvakrat za sebou mi opravdu po psychycky strance neni uplne hej
@saiimona ty otázky - a co miminko, nechcete- mě úplně vytačeli. I dřív, když jsem ještě třeba ani nechtěla. Každej se hrozně divil, že máme 1. Copak to je nějaký divný, mít 1 dítě ![]()
@campús divné to určitě není, já jsem taky nebyla rozhodnutá, jestli chci druhé nebo ne. Máme dcerku narozenou v 31 týdnu bez zjevné příčiny, nikdo nám nedokázal říct proč a co se stalo, rodila jsem přirozeně a plodovku mi praskali až na porodním boxu. A to jsem byla 3 dny před porodem na kontrole a všechno bylo v pořádku. Takže záhada a dlouho jsem neměla ani pomyšlení na druhé dítko.A když jsem se rozhodla, tak už je problém s tím, že se mi nedaří otěhotnět
Je pravda, že nás se taky jednu dobu každý vyptával, kdy bude druhé apod. celkem mi to lezlo už na nervy ![]()
@Safinol tak uvidíš, co Ti řeknou tam. Na to čištění musíš předpokládám do Repromedy, nebo jdeš ke svému MUdr.?
@saiimona do repromedy máme přijet a asi mě to budou tam i dělat ono to bylo už v plánu tento týden jenže asi potřebuji aby na to byl člověk klidný tak sme se domluvili že to necháme o týden později
@Safinol ahojky, pokud jste měli jeden cyklus v Sanusu a 1 cyklus v Repromedě - na 100% máte ještě hrazené 2 cykly pojišťovnou. Nejde o počet transferů, ale o počet stimulovaných cyklů. ![]()
@nika5555 ahoj děkuji za odpověď, ted do ničeho stejně nějakou chvíli nepůjdeme takže je to jedno pak se uvidí teď je hlavní abych byla čistá a mohla fungovat normálně dal už by mohlo být pondělí at je to za nama
@Safinol jasně, tomu rozumím. Jen jsem to chtěla uvést na pravou míru. Přece jenom je dobré vědět, že ještě máte šanci na hrazené pokusy pojišťovnou. Pokud jste měli vždy transferováno pouze jedno embryo, máte celkem 4 pokusy (4 stimulované cykly) hrazené pojišťovnou.
@nika5555 my už asi jen na jeden pokus máme nárok, v sanusu sem stimulovala dvakrát tady jednou
@Safinol aha, tak to říkáš správně. Tím pádem máte ještě jeden pokus. Držím palce a hlavně ať se psychicky cítíš co nejdřív lépe. ![]()