Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Safinol aha. Tak budu držet pěsti, aby to bylo co nejdříve za vámi…
Ahoj holky, všechny vas zdravím. A přeji hodne stesticka a pevné nervy. Jsme velké bojovnice, to dáme!!!
![]()
Včera jsem v repromede absolvovala před transferem a po něm akupunkturu a dostala jsem od pani akupunkturistky doplněk stravy “Růst hory Tchaj”. Mate s jeho užíváním někdo zkusenost? Jde o čínskou bylinnou směs, která by měla podpořit uchycení a vývoj plodu atd… Zrovna odpocivam, nohy nahoru a čtu nové příspěvky! držme se, tfuj tfuj tfuj!!!
![]()
Ahoj holky. Tak už mám po odsati vajíček. Odsali jich 6 z toho 4 zralé. Sama doktorka byla mile překvapená kolik jich bylo. Počítala maximálně se dvěmi
teď budeme čekat kolik vydrží embryí. Navrhla mi jestli nechci zkusit stimulaci příští cyklus ještě jednou. Tak jsme se doma domluvili že do toho pujdeme.
@juhelenedele Ahojky, chystám se na akupunkturu před a po dalším transferu, četla jsem na to dobré zkušenosti, tak myslím, že to za to určitě stojí, i když to stojí 5 tis, ale oproti celému cyklu to je nic. Už jsi to někdy předtím absolvovala? V repromedě to prý dělá p. Gruziánová, jaká byla a jak dlouho to před a po trvalo? JInak držím palce, at vše dobře dopadne ![]()
@veri77: masáže, kosmetiku atd takovéto věci mam moc rada, ale s akupunkturou jsem nikdy zkusenost neměla
nepřemýšlela jsem, jak to bude probíhat, když jsem zjistila, ze pro miminko mužů udělat něco navíc, neváhala jsem a jsem rada, ze jsem šla. Pani byla milá, před transferem si me vzala bokem do mistnustky, lehla jsem si na lehátko a opatrně do me zapichla postupně asi 14 jehlicek (3× temeni hlavy, nart ruky, břicho, nohy - litka a nart nohou)… hrála relax hudba, pani zhasla světlo a nechala mne 20 minut relaxovat. Pak rozla světlo a postupně mi sundala jehličky. Jehličky se pichají do určitých bodu, napr. do hlavy prý na uvolnění mysli (myšlenek), oblast břicha na prokrvení dělohy plus podpora uchycení plodu. Ruce na procisteni krve atd atd (ptala jsem se, zajímalo me to
). Pak jsem šla na transfer k pani doktorce Matskule (je skvělá, všichni byli včera úplně suprovi)
pak znovu akupunktura - probíhalo to obdobně, akorát jiné body a do břicha už se jehličky nepichaly, bříško už mělo být v klidu. Znovu 20 minut relaxace. Ptala jsem se pani “akupunkturistky”, jestli si mysli, ze má akupunktura účinek když se jde jen takto nárazové a prý určitě ano. Tak jsem rada, ze jsem šla! Bylo to v pohode, vše se dalo vydržet, mohla jsem se trochu uvolnit. A pokud to něčemu pomůže, tak jediné dobre! A taky mam zkusenost
samotná relaxace tedy 20 minut, celkem průběh akupunktury cca 30 minut (2× před a po transferu) a platis 2500 kc
(ne 5000 kc!). Takže cena celkem jde. Navíc jsem od pani dostala ten bylinný doplněk stravy z čínské medicíny Růst hory Tchaj (k podpoře plodu, těhotenství, získání energie, uklidnění mysli atd. má to mít víc pozitivních účinku tuším). Jestli jsi k tomu nakloněna, tak určitě jdi do toho! Za zkoušku to přece stojí
držím pěsti, ať z nas jsou co nejdrive maminky!!! Zasloužíme si to
![]()
@juhelenedele moc děkuju za podrobný popis!
byla jsem na jednom transferu, který nevyšel, o akupunktuře jsem předtím nevěděla, že repromeda nabízí, bejvala bych do ní šla. Ted do ni tedy urču půjdu. 2500 stojí před a po jo, to je super! já právě na jejich stránkách to pochopila že před 2500 a po 2500. Tak tím líp. Uděláme cokoliv aby to vyšlo!!! A ten přípravek jsi ještě platila nebo to bylo v ceně? Partner byl s tebou když tti to dělala nebo čekla v čekárně? Moc děkuju za odpověď a přeju pěkný večer ![]()
Veru, celkem to stojí 2500 kc
tobolky jsou v ceně - lahvička vydrzi na cca 3 týdny. Volala jsem si raději dnes do Repromedy, jestli je mam brát a řekli mi, ze jestli mi je dala jejich akupunkturistka, tak mužů. Dnes jsem ještě googlila nějaké recenze a docetla jsem se, ze si je ženské, co byly těhotné, chválily
tak už je taky papkam. Navíc jsem si z akupunktury odnesla domu tři malinkate jehličky pichnute na 1 uchu (když je snesu, mam si je nechat na 14 dni). Jsou úplně maličké, nebolí, nejdou vidět (jsou pod maličkou náplastí). ani o nich nevím, jen když se o to ucho opru, tak mi to víc pichne do těch bodu, ale nic hrozného:). Mam je na právem uchu, běžné spím na levé straně. Pani se ptala na závěr akupunktury, jestli je chci, ze je to na me. A ja jsem řekla, ze pokud je to k něčemu dobre, tak určitě. Jinak partner po dobu akupunktury čekal s kavickou v čekárně a na transfer jsme šli spolu (bylo to prima, hezky společný zážitek)
@juhelenedele jsi zlatá, moc děkuju za informace!
já právě hledala někoho, kdo na tom v repromedě byl a má osobní zkušenost, tak jsem ráda, že jsi napsala! to je tvůj první transfer?
@veri77:
Ano nas 1. transfer, všechno poprvé
… po všech připlacenych metodách navíc a PGD (přes pojišťovnu) nám zůstalo 1 zdravé embryjko ze 4 mrazácku. Mam ho v brisku a věřím, ze nám spolu bude dobre i nadále
![]()
Jak jsem četla minulé diskuze, myslím, ze spolu máme víc veci podobných. Měla jsem 8 zralych vajicek, 6 oplodněných a po 5 denní kultivaci zůstala 4, která se zamrazila a šla na PGD…z toho 1 VIP.
neměla jsi to podobně? ![]()
O te akupunkture jsem vám tady chtěla napsat, ptz sama vím, ze tyto osobní zkušenosti prijdou vhod. Tak jsem rada, ze ti to pomohlo
![]()
@juhelenedele dobré nedělní ráno
ano, taky jsem měla 8 vajíček oplodněných, za 5 dní zůstaly 4, který se zamrazily a čekáme na výsledky PGD. Ještě tak dva týdny, jsem z toho nervózní
jinak poprvé,když sem byla v létě, nám za 5 dnů zbyly dvě embrya a po genetice zůstalo jedno, který se bohužel neuchytilo, tak jsme to celé museli podstupovat znova. Ted zpětně mě mrzí, že jsem o té akupunktuře nevěděla, nebyla mi nabídnuta a na jejich webu jsem na to narazila nedávno náhodou. Třeba mohlo být ted vše jinak, třeba taky ne, to už asi nemá cenu nad tím spekulovat, jen mě to ted zpětně mrzí, že jsem nevyužila tuhle možnost, o které jsem nevěděla. Tobě to tam nabídli sami, nebo jsi s tím přišla sama? Musíme tady všichni stát při sobě, já věřím, že se povede nám všem holkám, který po miminku toužíme a jsme schopni pro to obětovat úplně všechno!!!!
![]()
Ahoj holky, je tu někdo, kdo si nenechal PGD? Nebo jsme jediný? Nám to Zobač nabídl tak mimo řeč, po odběrech. Jenže jsme u jiný pojišťovna. A to je na dlouho ten přechod a říkali jsme si, že když se zadaři přirozeně, taky není dopředu žádný vyšetření. Embryjko se nám chytlo na poprvé, viděli jsme už
, pak mě čeká screening ve 12tt.
@veri77: v repromede se mi o akupunkture vyloženě nezminili. Sama jsem se snažila si vyzjistit různé informace a narazila jsem na to kdysi v nějakých hodne starších diskuzich. Tak jsem se na to sama zeptala a šla si po tom. Možná to před par měsíci zmínila i pani doktorka Tokareva, když jsem se ji vyplavala na nějaké tipy, jak zvýšit úspěšnost, ale to už si nepamatuji přesně. Teď už se k tomu nevracej, už to neovlivnis, co bylo - to bylo a důležitý je, co je teď
![]()
@campús: my jsme měli PGD hned doporučený od doktorky (na základě výsledku spermiogramu) a přes pojišťovnu jsme měli tedy narok, takže to byla jasná volba. Držím vam pesticky, musí to být krásné vidět už srdíčko te naši vysněné malé lásečky
![]()
@campús my taky nemáme pgd. Ani si nevybavuji, jestli nam to někdo nabízel nebo ne. Ale u nás nebyl problém ve spermiogramu ani v krvi na ty přenášené nemoci.