Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@aidule Dobrý den,když to pohádkové do třetice všeho dobrého bylo právě teď,tak nevím zda je nám souzeno,lázně asi ne nechce se mi pryč z domu na 3 týdny nejsem tento tip.MOžná osud nechce aby jsme děti měli kdo ví proč se to podruhé za sebou stalo uplně stejně na to nám nikdo neodpoví
@Eileen9 píše:@saiimona přesně tak, není jedno, kdy se embryo zavede. Musí být perfektně připravená děložní sliznice, aby se embryo mohlo dobře zahnízdit. Čeká se na menstruaci, a pak podle toho, zda folikul a děložní sliznice dobře roste se volí transfer buď v přirozeném, nebo léky stimulovaném cyklu
@saiimona tak to netuším. Ale myslím si, že to je asi daný, protože mě poprvé i podruhé přesně vypočítávali den, kdy tam mám jít, vždy cca 15 dní po začátku menzes.
@nika5555 prosím tě a řekli ti proč jsi tak dlouho spinila? Nebo se neví?
@Safinol a co adopce?? Neuvažovali jste nad touto možností?? Podat si žádost a dál zkoušet umělé. Je to taky cesta, já, pokud bych byla na vašem místě, asi bych do toho šla.
@Life.love ahojky, neví se, proč. Žádný hematom, nic. Vždy mi bylo řečeno, že se to stává a je to takto na začátku buď a nebo. Měla jsem nařízený klidový režim a samozřejmě měla hrozný strach. Začalo to týden po transferu a trvalo fakt bez přestávky asi 4 týdny. Nakonec mi navýšili dávky hormonů na maximum a pak to postupně přešlo. Takže těžko říct, co byla příčina. Doktoři neví.
@nika5555 holka my mame rozestavenej barak a kdyby nam sem vlezla socialka tak nam ted popravde ani kocku nedaji jako kdyby byl clovek tehotnej v klidu si rekne nez se to narodi bude to hotovy ale socialce to nevysvetlis a asi to neni takova sranda si adoptovat asi k tomu clovek taky musi sam nejak dojit nevim jako ted popravde nevime nic
@Safinol samozřejmě, že si k tomu musí člověk dojít sám a teď to pro tebe zní absurdně a chápu aktuální rozpoložení. A ono že máte rozestavěný barák, to není podstatné. Adopce je běh na dlouhou trať, třeba i několik let. Jen jsem chtěla říct, že i to je možnost, pokud po dítěti moc toužíte.
@nika5555 já vím jen si nejsem jistá zda zvládnu několik let čekat už takhle čekáme 5let
@nika5555 je to těžké, vůbec nevíme, co se v tom našem tele děje. Já zaspinila týden po transferu 1 den, to jsem pricitala nidaci a pak už nic, až teď týden a něco po tom. Raději se objednám dřív na utz jak mi včera řekla sestra. I kdyby mě jen prohlédli a navýšili dávky utrogestanu. Snažím se být pozitivní a doufám, že to dobře dopadne ![]()
@Life.love přesně tak. a kolik dní máš po transferu? Neboj, určitě to dobře dopadne, hlavní je fakt být pozitivní.
@nika5555 jsem 18 dní po transferu. Zkusím se objednat na utz na pátek, třeba by už mohlo být něco vidět nebo mi třeba zvýší alespoň hormony, ať jsem trochu klidnější. Kamarádka na začátku hodně krvacela a nedávno porodila, nic není nemožné ![]()
Já byla teď v neděli měsíc od transferu. 1 den jsem spinila(ale ne krev,takové hnědé), hned volala do repromedy a řekli mi, že to je normální. Ze Nemusím mít vůbec strach. Teď mě čeká ve čtvrtek další utz.
@nika5555 aha
děkuji za informace… Takže se nemusí zavést embryo hned v prvním cyklu (kdy se dělá odběr) , embryo se zavádí třeba až v dalším cyklu, chápu to dobře? Já mám právě cykly úplně šílené a vlastně dá se říct, že bez hormonů jsem třeba neměla menstruaci 3 měsíce, ale teď jsem po dobu 3 měsíců brala hormony tak většinou MS dorazila jak měla… ![]()
@saiimona ja to vlastne napsala ne uplne jasne. ano - bud se zavadi embryo v cyklu, ve kterem probehl odber vajicek. Tzn. po odberu je za 5 dnu transfer. Nebo se embrya ve stadiu blastocysty zamrazi a transferovat se mohou nasledne v kteremkoli cyklu, jak jsem psala vyse. Ta druha varianta se dela, kdyz hrozi hyperstimulacni syndrom, nebo kdyz se delaji geneticke testy embryi. Telo je odpocate a je lepe schopne embryo prijmout.
@nika5555 Jasný, tak teď už to chápu úplně, děkuji za vysvětlení.. No my se definitivně rozhodneme ve čtvrtek … Mám jít na ultrazvuk, Mudr. říkal, že bych mohla mít polycystické vaječník, že i z krve ta možnost je, proto se mi nedaří otěhotnět. Jinak prý mám všechny výsledky v pořádku , genetika taky v pohodě ale toto by prý mohl být důvod. Zobač právě říkal, že mám hladinu hormonů v pohodě, že bych nemusela mít ani vysoké dávky léků na stimulaci, aby nedošlo právě k hyperstimulaci. Tak uvidíme. ![]()